Ingrediente
●
Carne de porc
1.5 kg
alegeti sau o bucata de ceafa, sau cotlet sau pulpa
●
Usturoi
10 buc
10 catei de usturoi
●
Piper negru
1 lingurita
●
Pasta de tomate
1 lingura
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingura
Eu am folosit - patrunjel, busuioc, coriandru, curry, usturoi si boia dulce. Puneti ierburi care va plac si aveti in casa.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati si curatati carnea, pregatiti si usturoiul - il taiati in bucatele lungi, ca sa le puteti impana usor in carne.
Pas 2
Cu un cutit faceti gauri in bucata de carne.
Pas 3
In fiecare gaura puneti cate o bucata de usturoi, aveti grija s-o adanciti cat mai bine, sa ajunga mai in mijlocul carnii.
Pas 4
Continuati pana impanati toata bucata de carne, incercati sa puneti cat mai mult usutroi - sa fie mai aromata friptura.
Pas 5
Puneti carnea intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu - lasati folia mai lunga pe margini sa puteti inveli si carnea.
Presarati sare si piper peste carne - frecati bine pe toata partile.
Pas 6
Inveliti bine carnea cu folie, si o dati la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1ora si jumate.
Pas 7
In acest timp faceti un sos cu care vom unge friptura deasupra si ii vom da o crusta colorata si aromata fripturii.
Amestecati mustarul, pasta de rosii, sosul de soia, putina sare si ierburile uscate.
Pas 8
Dupa o ora si jumate, scoateti carnea din cuptor, desfaceti folia - vedeti ca friptura s-a copt/fiert si carnea este aproape gata.
Pas 9
Ungeti carnea deasupra cu sosul preparat - il puneti mai mult, sa fie din abundenta.
Pas 10
Puneti carnea la cuptor pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca si sa se coaca bine.
Pas 11
Dupa ce o scoateti, o mai lasati 10-15 minute sa se racoreasca usor si sa se patrunda.
Apoi o portionati si serviti cu orice garnitura preferata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (12 voturi)