Friptura de porc impanata cu usturoi

Friptura de porc impanata cu usturoi

Cu ocazia zilei de azi vreau sa va doresc multa dragoste, sa o pastrati, sa aveti grija de persoana iubita si sa va folositi de orice mic prilej de a o mentine si "inflori"!

Si fiindca toata lumea in aceasta zi gateste ceva ciocolatos eu va propun totusi o friptura care sigur va face orice masa sa fie mai deosebita si festiva. Este simplu de preparat, si plus la toate destul de dietetica (depinde ce fel de carne alegeti).

Usturoiul ii da o nota deosebita, crusta aromata si carnea foarte frageda - adaugati la masa o granitura de legume, orez, cartofi - un vin rosu demisec, si gata cina romantica si usoara.

Ingrediente

Carne de porc
1.5 kg
alegeti sau o bucata de ceafa, sau cotlet sau pulpa
Usturoi
10 buc
10 catei de usturoi
Piper negru
1 lingurita
Sare
1 lingura
Mustar
1 lingura
Pasta de tomate
1 lingura
Sos de soia
4 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingura
Eu am folosit - patrunjel, busuioc, coriandru, curry, usturoi si boia dulce. Puneti ierburi care va plac si aveti in casa.

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati si curatati carnea, pregatiti si usturoiul - il taiati in bucatele lungi, ca sa le puteti impana usor in carne.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 1
Pas 2

Cu un cutit faceti gauri in bucata de carne.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 2
Pas 3

In fiecare gaura puneti cate o bucata de usturoi, aveti grija s-o adanciti cat mai bine, sa ajunga mai in mijlocul carnii.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 3
Pas 4

Continuati pana impanati toata bucata de carne, incercati sa puneti cat mai mult usutroi - sa fie mai aromata friptura.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 4
Pas 5

Puneti carnea intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu - lasati folia mai lunga pe margini sa puteti inveli si carnea.

Presarati sare si piper peste carne - frecati bine pe toata partile.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 5
Pas 6

Inveliti bine carnea cu folie, si o dati la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1ora si jumate.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 6
Pas 7

In acest timp faceti un sos cu care vom unge friptura deasupra si ii vom da o crusta colorata si aromata fripturii.

Amestecati mustarul, pasta de rosii, sosul de soia, putina sare si ierburile uscate.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 7
Pas 8

Dupa o ora si jumate, scoateti carnea din cuptor, desfaceti folia - vedeti ca friptura s-a copt/fiert si carnea este aproape gata.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 8
Pas 9

Ungeti carnea deasupra cu sosul preparat - il puneti mai mult, sa fie din abundenta.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 9
Pas 10

Puneti carnea la cuptor pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca si sa se coaca bine.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 10
Pas 11

Dupa ce o scoateti, o mai lasati 10-15 minute sa se racoreasca usor si sa se patrunda.

Apoi o portionati si serviti cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

lycica
lycica 14 Oct 2021, 22:35

Perfectă! Atât de fragedă iese carnea!

Nota mea pentru reteta:
DumitracheElena
DumitracheElena 07 Apr 2018, 16:18

Putem inlocui cu altceva sosul de soia? Multumesc

lena
Elena (lena) DumitracheElena 07 Apr 2018, 16:31

Il omiteti.

Hori93
Hori (Hori93) 28 Nov 2015, 15:15

Am in plan o friptura cu ceafa si cartofi intregi..dar pe langa, o sa fac si aceasta impanata dar cu pulpa.Suna foarte bine reteta.Ca un pont, daca faceti cotlet impanat, puneti si cateva bucati mici de slanina pe langa usturoi. 

Nota mea pentru reteta:
mariana iezaru
mariana iezaru 21 Apr 2014, 15:15

acum am puso la cuptor,sant nerabdatoare sa vad ce va iesi

Nota mea pentru reteta:
Elena gurmi
Elena (Elena gurmi) 20 Nov 2013, 21:40

Te rog lamureste-ma cum sta treaba cu ierburile uscate , se amesteca cate 1 lingura din fiecare? 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena (Elena gurmi) 20 Nov 2013, 22:39

Nu, se pun de toate la ochi asa ca in total sa fie 1 lingura.

gabytza2003ro
gabytza2003ro 19 Nov 2013, 12:55

super..cea mai buna friptura de porc..ever..

Nota mea pentru reteta:
raluca-ra
raluca (raluca-ra) 27 Dec 2012, 08:27

am facut si eu reteta pt masa de craciun ....a  iesit delicioasa:)adaug si o mica poza :D ms mult lena .

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 Jan 2012, 00:21

Da, e clar ca m-a cucerit. Desi nu sunt o adepta a carnii de porc, reteta asta este extraordinara, carnea se topeste in gura, toate aromele care au patruns-o o fac sa nu ii uiti gustul. La noi a mers cu mamaliga :)

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Dec 2011, 11:32

Am făcut și eu fripturica asta! Am pus lângă ea niște cartofi cu ardei și boia și castraveți murați.

Poza mea pentru reteta:
SterescuGabriel
SterescuGabriel 31 Mar 2011, 17:37

Chiar acuma pregatesc aceasta reteta :) sper sa imi iasa.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile