Ingrediente
●
Varză murată (întreagă)
2 kg
O varză mare cu frunze subțiri sau 2 mici.
●
Carne tocată amestec (vită/porc)
1 kg
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Cimbru uscat
0.25 lingurite
●
Bulion de roșii
300 ml
De casă sau cumpărat, dacă este mai gros îl dizolvați cu puțină apă - să fie mai lichid.
●
Costiță afumată de porc
300 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Varza acră se spală bine și se desface de frunze, dacă este foarte sărată și acră lăsați-o în multă apă vreo 2-3 ore, și mai schimbați apa periodic.
Pas 2
Tocați carnea(sau cumpărați carne tocată), spălați orezul și îl puneți peste carne.
Pas 3
Ceapa o curățați și o căliți în ulei. O adăugați peste orez, apoi piperul, sarea, și 2-3 linguri de bulion.
Amestecați bine toată compoziția. Apoi adăugați 150 ml de apă și bateți bine umplutura de carne, ca să încorporați apa și să se omogenizeze. Apa din carne va face ca orezul să se umfle bine la fierbere, înainte să-l cuprindă carnea.
Pas 4
Tăiați cotoarele la foile de varză, părțile subțiri ale foii le porționați uniform pentru a înveli sarmalele.
Pas 5
Deci am pregătit foile pentru sarmale și umplutura.
Pas 6
Cotoarele de varză și resturile de varză, care au rămas după ce ați porționat foile, le tocați mărunt.
Pas 7
Tăiați bucăți medii costița de porc afumată.
Pas 8
Într-un ceaun de 4-5 l, puneți la fund un strat de varză tocată, puțină costiță și 2-3 linguri de bulion de roșii.
Pas 9
Formați sarmalele și le aranjați peste stratul de varză tocată, costiță și bulion.
Pas 10
Peste stratul de sarmale iarăși puneți un strat de varză tocată, costiță și bulion de roșii.
Așa continuați să faceți straturile de sarmale și varză/costiță/bulion până umpleți ceaunul.
Pas 11
Turnați apă clocotită cât să acopere ultimul strat(Acesta trebuie să fie stratul de varză/costiță/bulion) și puneți la fiert.
Fierbeți 2 ore la foc mic, apoi încă o oră la foc foarte mic(ca să se coacă bine).
Pas 12
Sarmalele le serviți cu smântână, alături de varză cu costiță.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (12 voturi)