Ingrediente
●
Varza murata(intreaga)
2 kg
O varza mare cu frunze subtiri sau 2 mici.
●
Carne tocata amestec(vita/porc)
1 kg
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Cimbru uscat
0.25 lingurite
●
Bulion de rosii
300 ml
De casa sau cumparat, daca este mai gros il dizolvati cu putina apa - sa fie mai lichid.
●
Costita afumata de porc
300 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Varza acra se spala bine si se desface de frunze, daca este foarte sarata si acra lasati-o in multa apa vreo 2-3 ore, si mai schimbati apa periodic.
Pas 2
Tocati carnea(sau cumparati carne tocata), spalati orezul si il puneti peste carne.
Pas 3
Ceapa o curatati si o caliti in ulei. O adaugati peste orez, apoi piperul, sarea, si 2-3 linguri de bulion.
Amestecati bine toata compozitia. Apoi adaugati 150 ml de apa si bateti bine umplutura de carne, ca sa incorporeze apa si sa se omogenizeze. Apa din carne va face ca orezul sa se umfle bine la fierbere, inainte sa-l cuprinda carnea.
Pas 4
Taiati cotoarele la foile de varza, partile subtiri ale foii le portionati uniform pentru a inveli sarmalele.
Pas 5
Deci am pregatit foile pentru sarmale si umplutura.
Pas 6
Cotoarele de varza si resturile de varza, care au ramas dupa ce ati portionat foile, le tocati marunt.
Pas 7
Taiati bucati medii costita de porc afumata.
Pas 8
Intr-un ceaun de 4-5 l, puneti la fund un strat de varza tocata, putina costita si 2-3 linguri de bulion de rosii.
Pas 9
Formati sarmalele si le aranjati peste stratul de varza tocata, costita si bulion.
Pas 10
Peste stratul de sarmale iarasi puneti un strat de varza tocata, costita si bulion de rosii.
Asa continuati sa faceti straturile de sarmale si varza/costita/bulion pana umpleti ceaunul.
Pas 11
Turnati apa clocotita cat sa acopere ultimul strat(Acesta trebuie sa fie stratul de varza/costita/bulion) si puneti la fiert.
Fierbeti 2 ore la foc mic, apoi inca o ora la foc foarte mic(ca sa se coaca bine).
Pas 12
Sarmalele le serviti cu smantana, alaturi de varza cu costita.
Pofta Buna!
Cantitate:
3 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (11 voturi)