Revin dupa sarbatori cu aceasta reteta simpla de coq au vin, testata pe mai multi musafiri cu un mare succes, mai ales ca in prima ruda am folosit carne de cucos de tara, asa cum scrie la carte :) De fapt la carte scrie ca trebuie sa fie un cucos frantuzesc de Bresse, dar a fost bun si cel de la mama din curte. Nu m-am linistit si am repetat reteta de coq au vin cu pulpe simple de comert, mai greu sa gasesti un cucos exeplar de tara si sa fie cu mai multe pulpe(eu am avut 2 cucosi si am ales doar pulpele de la ei, deci cam scump si complicat, dar asa sa faceti cand aveti ocazia). Deci, aveti la ultimii pasi si varianta mai gospodareasca, la indemana, cu pulpe simple de comert - sincera sa fiu, parca a fost si mai bun, deci va apucati fara grija :) Foarte important in reteta de coq au vin sa folositi un vin rosu sec de buna calitate, cel care va place la gust si pe care il serviti cu placere. In prima tura am facut cu vin de Bordeaux, iar in a 2-a reteta am folosit Purcari Cabernet-Sauvignon, poate oi fi eu mai moldoveanca dar cel de Purcari a fost parca mai bun...si in reteta si pe langa :)
Sunt multe variante de retete de coq au vin, care mai de care autentice si clasice, eu am ales-o pe cea care mi s-a parut mai simpla si mi-a "mirosit" cel mai bine prin calculator. Este reteta unei doamne blogger, sotia unui milionar din Rusia, dar care traieste mult in Franta, gateste si face poze ca si noi, simplele gospodine. Interesant sa citesc retetele ei, foarte multe clasice, cu ingrediente autentice si gatite chiar de bucatari profesionisti, ea fiind de multe ori doar cu pozele. Aveti la sfarsitul retetei link-ul spre blogul sursa, asa cum obisnuiesc sa fac la toate retetele care nu-mi apartin.