Revin după sărbători cu această rețetă simplă de coq au vin, testată pe mai mulți musafiri cu un mare succes, mai ales că în prima rundă am folosit carne de cocoș de țară, așa cum scrie la carte :) De fapt la carte scrie că trebuie să fie un cocoș franțuzesc de Bresse, dar a fost bun și cel de la mama din curte. Nu m-am liniștit și am repetat rețeta de coq au vin cu pulpe simple de comerț, mai greu să găsești un cocoș exemplar de țară și să fie cu mai multe pulpe(eu am avut 2 cocoși și am ales doar pulpele de la ei, deci cam scump și complicat, dar așa să faceți când aveți ocazia). Deci, aveți la ultimii pași și varianta mai gospodărească, la îndemână, cu pulpe simple de comerț - sinceră să fiu, parcă a fost și mai bun, deci vă apucați fără grijă :) Foarte important în rețeta de coq au vin să folosiți un vin roșu sec de bună calitate, cel care vă place la gust și pe care îl serviți cu plăcere. În prima tură am făcut cu vin de Bordeaux, iar în a 2-a rețetă am folosit Purcari Cabernet-Sauvignon, poate oi fi eu mai moldoveancă dar cel de Purcari a fost parcă mai bun...și în rețetă și pe lângă :)
Sunt multe variante de rețete de coq au vin, care mai de care autentice și clasice, eu am ales-o pe cea care mi s-a părut mai simplă și mi-a "mirosit" cel mai bine prin calculator. Este rețeta unei doamne blogger, soția unui milionar din Rusia, dar care trăiește mult în Franța, gătește și face poze ca și noi, simplele gospodine. Interesant să citesc rețetele ei, foarte multe clasice, cu ingrediente autentice și gătite chiar de bucătari profesioniști, ea fiind de multe ori doar cu pozele. Aveți la sfârșitul rețetei link-ul spre blogul sursă, așa cum obișnuiesc să fac la toate rețetele care nu-mi aparțin.