Snitele de Pui Reteta VIDEO

Snitele de Pui

Noua ne plac mult aceste snitele de pui dar mai ales copiilor, de fapt din aceasta cauza si le gatesc - incerc la maxim sa evit prajelile insa la snitele facem exceptie. Cu timpul tot incerc sa le optimizez la maxim, nu pun mult ulei la prajire, arunc uleiul dupa fiecare tura(sa nu acumuleze particule arse) si neaparat le scot pe servetele de hartie care absorb excesul de ulei. Bineinteles ca puteti faceti snitele din orice carne, noi preferam snitelele din piept de pui - carnea este mai frageda, mai moale si sunt mult mai la indemana. Daca vreti sa faceti snitele fara pesmet, vedeti reteta de Snitele Pariziene, de fapt de cele mai multe ori le fac si eu asa, mama mea chiar numai asa le face...

In rest, pot sa va spun ca le si congelez - se pastreaza bine textura si gustul, deci este o buna metoda de a face rezerve. Le serviti calde cu orice garnitura preferati, in poza este Salata Coleslaw, de varza si morcovi. Ne mai place sa facem cu ele si diverse rulouri, sandwish-uri delicioase cu branzica tartinabila si legume.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
Oua
5 buc
Faina
300 g
Pesmet
400 g
Sare
1 lingura
Piper negru macinat
1 lingurita
Ulei
200 ml

Pasi de urmat

1

O chestie importanta, cel putin in relatia cu vecinii nostri :))

Puneti sub fundul pe care bateti snitele un prosop mai gros si moale, nu va face chiar asa zgomot puternic si deranjant...

2

Puneti fundul pe prosop si va apucati sa portionati bucatile de piept de pui.

Eu le tai in 2-3 bucati, nu le fac prea mici.

3

Peste bucatile de pui neaparat recomand sa puneti folie de plastic culinara - este mult mai usor de batut carnea, nu se murdareste ciocanul si nu se rupe carnea.

Eu folosesc o bucata de folie cam la toata tura de snitele.

4

Bateti snitelele, dar fara mare zel - carnea de pui este frageda si vor iesi prea uscate daca sunt batute prea subtire.

Daca faceti cu carne de vitel/porc, bineinteles le bateti mai insistent.

5

Apoi dati folia la o parte, asezonati fiecare bucata de carne cu putin piper macinat si sare.

6

Le mutati pe o farfurie, la fel faceti si restul de carne.

Se pot suprapune pe parcurs, chiar mai bine.

7

Pentru mamici grabite si multitasking - puteti bate si asezona snitele cu 1 zi inainte, pastrati la frigider acoperite cu folie si a 2-a zi le prajiti repede.

8

Acum luati 3 farfurii mai adanci si largi.

Puneti in ele faina, ouale si pemetul.

9

Puneti un pic de sare si piper in oua, le bateti bine cu o furculita.

10

Fiecare bucata de carne o treceti pe rand prin FAINA+OUA+PESMET.

La urma scuturati bine snitelul de pesmet.

11

Incalziti bine uleiul in tigaie, puneti snitelele pe rand la prajit.

12

Rumeniti pe ambele parti, focul ar trebuie sa fie mediu, nu prea iute.

13

Apoi le scoateti pe servetele sau prosop de hartie si puneti urmatoarea tura de snitele la prajit.

Mai adaugati ulei in tigaie, la nevoie.

14

Eu arunc uleiul dupa fiecare tura de snitele, observati ca are multe particule arse in el si nu e chiar sanatoasa si frumoasa chestia asta.

Este optional si puteti sa nu faceti ca mine.

15

Prea bune, chiar pacatoase dar nu abuzati si va fi totul bine, mai ales daca le serviti cu niste salata de legume :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Ionela A
Ionela A 26 Oct 2017, 09:53

Sunt delicioase! Eu uneori in loc de pesmet folosesc fulgi de porumb pisati, pt cei care prefera ceva mai crocant.