Pui Shanghai

Pui Shanghai

Din cate am vazut pe net, retete de pui Shanghai sunt foarte multe - am incercat si eu cateva, dar aceasta este una foarte reusita. Chiar va recomand s-o incercati, este o buna variatie la snitelele clasice sau alte preparate din carne.

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Folositi piept de pui dezosat si fara piele.
Oua
6 buc
Pesmet alb/galben
500 g
Susan
100 g
Usturoi
6 buc
catei
Faina alba calitate superioara
400 g
Sare
1 lingura
Piper negru
1 lingurita
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
Praf de curry
1 lingurita
Busuioc uscat
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.

Pui Shanghai - Pas 1
Pas 2

Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se piseaza peste el usturoi si se amesteca bine - sa se distribuie uniform usturoiul prin carne.

Pui Shanghai - Pas 2
Pas 3

Intr-o punga curata si ermetica se pune faina, sarea si restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut in casa, recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta(sa fie aromata bine carnea).

Pui Shanghai - Pas 3
Pas 4

Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina. Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine.

Pui Shanghai - Pas 4
Pas 5

Agitati bine punga, astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie acoperita cu faina.

Pui Shanghai - Pas 5
Pas 6

Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.

Pui Shanghai - Pas 6
Pas 7

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.

Pui Shanghai - Pas 7
Pas 8

Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, sa se gateasca bine carnea.

Pui Shanghai - Pas 8
Pas 9

Le rumeniti bine pe toate partile.

Pui Shanghai - Pas 9
Pas 10

Si se scot pe o farfurie sa se racoreasca.

Pui Shanghai - Pas 10
Pas 11

Sunt foarte buni calzi cu orice garnitura preferata de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.

Pofta Buna!

Pui Shanghai - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 10 Sep 2018, 22:13

De cand ma tot batea la cap copilul...Iar eu ii raspundeam ca doar la restaurant se serveste asa ceva. Ei, am mutat restaurantul acasa😉. Super bun! Multumesc pt reteta!😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
uliana
uliana 28 Dec 2017, 18:36

salut,as vrea sa incerc si eu ,o intrebare ,cum ar fi sa inlocuiesc pieptu de pui cu carne de vita?
    recomandari va rog mult!
 

lena
Elena (lena) uliana 28 Dec 2017, 19:48

Carnea de vita este mai tare, doar daca folositi muschi o puteti inlocui.

Puteti face din curcan, mai recomandat :)

uliana
uliana Elena (lena) 28 Dec 2017, 21:39

merci mult, incerc si apoi vin cu aprecierea ,si desigur cu poza!

eduardu
Eduardu (eduardu) 28 Jan 2017, 18:55

Chiar ca este o varianta foarte buna la snitelele clasice! Mmmm,crusta aceea aromata,mai buna decat carnea in sine! :)))

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 01 Nov 2013, 11:18

Gustos-gustos!!!! 

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 07 May 2012, 11:17

Si mie mi-a placut. Cu siguranta il voi mai face.

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 11 Apr 2012, 22:20

Testat ! Excelent si a ajuns si pentru 2 zile. 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Mar 2012, 18:59

Rapid și gustos!!! Imposibil să nu reușească cineva să le prepare!

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 Feb 2012, 20:50

Sotul meu a zis ca asa pui este muult mai delicios decat cel de la buticuri specializate unde gustul este dat de conservanti si o metoda specifica. M-a rugat sa-i fac mai des. Sunt usor de infulecat la servici intr-o pauza rapida. Mi-a placut la nebunie reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 15:12

Ce bine arata susanul pe snitele! Am sa incerc si eu sa pun in pesmet, pana acum faceam fara susan, in rest la fel. Merci de idee!

Nota mea pentru reteta:
disturbed
disturbed 03 Sep 2010, 08:48

Fac si eu azi si revin cu impresii :D

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile