Pui Shanghai

Pui Shanghai

Din cate am vazut pe net, retete de pui Shanghai sunt foarte multe - am incercat si eu cateva, dar aceasta este una foarte reusita. Chiar va recomand s-o incercati, este o buna variatie la snitelele clasice sau alte preparate din carne.

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Folositi piept de pui dezosat si fara piele.
Oua
6 buc
Pesmet alb/galben
500 g
Susan
100 g
Usturoi
6 buc
catei
Faina alba calitate superioara
400 g
Sare
1 linguri
Piper negru
1 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite
Praf de curry
1 lingurite
Busuioc uscat
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.

2

Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se piseaza peste el usturoi si se amesteca bine - sa se distribuie uniform usturoiul prin carne.

3

Intr-o punga curata si ermetica se pune faina, sarea si restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut in casa, recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta(sa fie aromata bine carnea).

4

Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina. Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine.

5

Agitati bine punga, astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie acoperita cu faina.

6

Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.

7

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.

8

Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, sa se gateasca bine carnea.

9

Le rumeniti bine pe toate partile.

10

Si se scot pe o farfurie sa se racoreasca.

11

Sunt foarte buni calzi cu orice garnitura preferata de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 10 sep 2018, 22:13

De cand ma tot batea la cap copilul...Iar eu ii raspundeam ca doar la restaurant se serveste asa ceva. Ei, am mutat restaurantul acasa😉. Super bun! Multumesc pt reteta!😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
uliana
uliana 28 dec 2017, 18:36

salut,as vrea sa incerc si eu ,o intrebare ,cum ar fi sa inlocuiesc pieptu de pui cu carne de vita?
    recomandari va rog mult!
 

lena
Elena (lena) uliana 28 dec 2017, 19:48

Carnea de vita este mai tare, doar daca folositi muschi o puteti inlocui.

Puteti face din curcan, mai recomandat :)

uliana
uliana Elena (lena) 28 dec 2017, 21:39

merci mult, incerc si apoi vin cu aprecierea ,si desigur cu poza!

eduardu
Eduardu (eduardu) 28 ian 2017, 18:55

Chiar ca este o varianta foarte buna la snitelele clasice! Mmmm,crusta aceea aromata,mai buna decat carnea in sine! :)))

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 01 nov 2013, 11:18

Gustos-gustos!!!! 

Poza mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 12 aug 2013, 21:55

Lena, uite ca n-am obisnuinta sa fac poze... L-am gatit azi si l-am asortat cu salata din morcov tot de la tine, un deliciu. e bine ca sugerezi un meniu, cu ce putem manca asociat un preparat. Ne dai idei.

Multumim!

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 07 mai 2012, 11:17

Si mie mi-a placut. Cu siguranta il voi mai face.

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 11 apr 2012, 22:20

Testat ! Excelent si a ajuns si pentru 2 zile. 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 mar 2012, 18:59

Rapid și gustos!!! Imposibil să nu reușească cineva să le prepare!

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 feb 2012, 20:50

Sotul meu a zis ca asa pui este muult mai delicios decat cel de la buticuri specializate unde gustul este dat de conservanti si o metoda specifica. M-a rugat sa-i fac mai des. Sunt usor de infulecat la servici intr-o pauza rapida. Mi-a placut la nebunie reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 15 mar 2011, 17:20

WAW! Nu incetezi sa ma impresionezi, Lena! Iti multumesc din suflet ca ai avut ideea si timpul, ca ai depus si eforturi considerabile pentru a posta aceste retete delicioase pe site! Sunt fan declarat !!! Mi-ai creat dependenta! Puiul "Shanghai" este delicios, iar surpriza totala este usturoiul, care face deliciul preparatului, dupa parerea mea. Iti multumesc ca m-ai ajutat sa gatesc bucate delicioase! M-ai facut fericita si pe mine, si pe sot! Preparatul este mai delicios decat la restaurant, este pur si simplu excelent!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile