Ingrediente
●
Piept de pui
2 buc
Folosiți piept de pui dezosat și fără piele.
●
Pesmet alb/galben
500 g
●
Faina alba calitate superioara
400 g
●
Piper negru
1 lingurita
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
●
Praf de curry
1 lingurita
●
Busuioc uscat
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spală bine și se taie felii subțiri și lungi.
Pas 2
Se pun toate bucățile de pui într-un castron, se pisează peste el usturoi și se amestecă bine - să se distribuie uniform usturoiul prin carne.
Pas 3
Într-o pungă curată și ermetică se pune făina, sarea și restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut în casă, recomand să folosiți măcar 80% din cele pe care le-am pus aici în rețetă (să fie aromată bine carnea).
Pas 4
Punga o închideți, agitați bine să se amestece toate mirodeniile cu făina. Apoi puneți toată carnea în pungă, iarăși închideți și agitați bine.
Pas 5
Agitați bine punga, astfel încât fiecare bucățică de carne să fie acoperită cu făină.
Pas 6
Fiecare bucățică de carne o treceți prin ouăle bătute bine.
Pas 7
Apoi prin pesmetul amestecat cu susan și puțină sare.
Pas 8
Le prăjiți apoi într-o tigaie cu ulei încins la foc mediu, să se gătească bine carnea.
Pas 9
Le rumeniți bine pe toate părțile.
Pas 10
Și se scot pe o farfurie să se răcorească.
Cantitate:
1 kg
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)