Pui Shanghai

Pui Shanghai

Din câte am văzut pe net, rețete de pui Shanghai sunt foarte multe - am încercat și eu câteva, dar aceasta este una foarte reușită. Chiar vă recomand s-o încercați, este o bună variație la șnițelele clasice sau alte preparate din carne.

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Folosiți piept de pui dezosat și fără piele.
Oua
6 buc
   
Pesmet alb/galben
500 g
   
Susan
100 g
   
Usturoi
6 buc
căței
Faina alba calitate superioara
400 g
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru
1 lingurita
   
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
   
Praf de curry
1 lingurita
   
Busuioc uscat
1 lingurita
   

Pasi de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spală bine și se taie felii subțiri și lungi.

Pui Shanghai - Pas 1
Pas 2

Se pun toate bucățile de pui într-un castron, se pisează peste el usturoi și se amestecă bine - să se distribuie uniform usturoiul prin carne.

Pui Shanghai - Pas 2
Pas 3

Într-o pungă curată și ermetică se pune făina, sarea și restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut în casă, recomand să folosiți măcar 80% din cele pe care le-am pus aici în rețetă (să fie aromată bine carnea).

Pui Shanghai - Pas 3
Pas 4

Punga o închideți, agitați bine să se amestece toate mirodeniile cu făina. Apoi puneți toată carnea în pungă, iarăși închideți și agitați bine.

Pui Shanghai - Pas 4
Pas 5

Agitați bine punga, astfel încât fiecare bucățică de carne să fie acoperită cu făină.

Pui Shanghai - Pas 5
Pas 6

Fiecare bucățică de carne o treceți prin ouăle bătute bine.

Pui Shanghai - Pas 6
Pas 7

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan și puțină sare.

Pui Shanghai - Pas 7
Pas 8

Le prăjiți apoi într-o tigaie cu ulei încins la foc mediu, să se gătească bine carnea.

Pui Shanghai - Pas 8
Pas 9

Le rumeniți bine pe toate părțile.

Pui Shanghai - Pas 9
Pas 10

Și se scot pe o farfurie să se răcorească.

Pui Shanghai - Pas 10
Pas 11

Sunt foarte buni calzi cu orice garnitură preferată de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.

Poftă Bună!

Pui Shanghai - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 10 Sep 2018, 22:13

De cand ma tot batea la cap copilul...Iar eu ii raspundeam ca doar la restaurant se serveste asa ceva. Ei, am mutat restaurantul acasa😉. Super bun! Multumesc pt reteta!😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
uliana
uliana 28 Dec 2017, 18:36

salut,as vrea sa incerc si eu ,o intrebare ,cum ar fi sa inlocuiesc pieptu de pui cu carne de vita?
    recomandari va rog mult!
 

lena
Elena (lena) uliana 28 Dec 2017, 19:48

Carnea de vita este mai tare, doar daca folositi muschi o puteti inlocui.

Puteti face din curcan, mai recomandat :)

uliana
uliana Elena (lena) 28 Dec 2017, 21:39

merci mult, incerc si apoi vin cu aprecierea ,si desigur cu poza!

eduardu
Eduardu (eduardu) 28 Jan 2017, 18:55

Chiar ca este o varianta foarte buna la snitelele clasice! Mmmm,crusta aceea aromata,mai buna decat carnea in sine! :)))

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 01 Nov 2013, 11:18

Gustos-gustos!!!! 

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 07 May 2012, 11:17

Si mie mi-a placut. Cu siguranta il voi mai face.

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 11 Apr 2012, 22:20

Testat ! Excelent si a ajuns si pentru 2 zile. 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Mar 2012, 18:59

Rapid și gustos!!! Imposibil să nu reușească cineva să le prepare!

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 Feb 2012, 20:50

Sotul meu a zis ca asa pui este muult mai delicios decat cel de la buticuri specializate unde gustul este dat de conservanti si o metoda specifica. M-a rugat sa-i fac mai des. Sunt usor de infulecat la servici intr-o pauza rapida. Mi-a placut la nebunie reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 15:12

Ce bine arata susanul pe snitele! Am sa incerc si eu sa pun in pesmet, pana acum faceam fara susan, in rest la fel. Merci de idee!

Nota mea pentru reteta:
disturbed
disturbed 03 Sep 2010, 08:48

Fac si eu azi si revin cu impresii :D

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile