Ingrediente
●
Paste
500 g
aici Fusilli mici
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau o conservă de ciuperci în apă
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Brânză telemea
100 g
de vacă sau oaie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la călit în puțin ulei - amestecați periodic.
Pas 2
Când carnea începe să se rumenească adăugați ciupercile tăiate mărunt sau cele din conservă scurse bine de apă.
Amestecați și lăsați să se mai călească împreună 5 minute.
Pas 3
Apoi potriviți de sare și piper, opriți focul.
Pas 4
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe etichetă, se spală bine cu apă rece și se pun într-un bol adânc.
Pas 5
Într-un bol mai mic amestecați (cu un tel sau furculiță) ouăle cu smântâna, puțină sare și piper.
Pas 6
În bolul cu paste adăugați brânza telemea mărunțită bine cu mâinile sau o furculiță.
Pas 7
Apoi adăugați ciupercile și carnea, peste toate turnați compoziția de ouă și smântână.
Pas 8
Toate astea amestecate bine se pun într-o tavă adâncă de cuptor (unsă cu puțin ulei sau unt) și se presară cu cașcavalul dat prin răzătoare.
Pas 9
O puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.
Pas 10
O serviți imediat sau o lăsați măcar 15-20 minute să se mai consolideze cașcavalul.
Dacă o serviți mai fierbinte nu se va ține chiar perfect, așa o secțiune ca în poză se poate face când budinca este caldă, nu fierbinte.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)