Budinca de paste cu pui si ciuperci

Budinca de paste cu pui si ciuperci

Este o mancare clasica si una din preferatele multora, mai ales a copiilor. Daca nu mai stiti ce combinatie de paste cu ceva sa faceti, incercati budinca de paste - sigur va place la toata familia, mai putin celor care numara caloriile :)

Ingrediente

Paste
500 g
aici Fusilli mici
Piept de pui
1 buc
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau o conserva de ciuperci in apa
Oua
5 buc
Smantana
200 g
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Cascaval clasic
100 g
Branza telemea
100 g
de vaca sau oaie

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se taie bucatele mici si se pune la calit in putin ulei - amestecati periodic.

2

Cand carnea incepe sa se rumeneasca adaugati ciupercile taiate marunt sau cele din conserva scurse bine de apa.

Amestecati si lasati sa se mai caleasca impreuna 5 minute.

3

Apoi potriviti de sare si piper, opriti focul.

4

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe eticheta, se spala bine cu apa rece si se pun intr-un bol adanc.

5

Intr-un bol mai mic amestecati(cu un tel sau furculita) ouale cu smantana, putina sare si piper.

6

In bolul cu paste adaugati branza telemea maruntita bine cu mainile sau o furculita.

7

Apoi adaugati ciupercile si carne, peste toate turnati compozitia de oua si smantana.

8

Toate astea amestecate bine se pun intr-o tava adanca de cuptor(unsa cu putin ulei sau unt) si se presara cu cascavalul dat prin razatoare.

9

O puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.

10

O serviti imediat sau o lasati macar 15-20 minute sa se mai consolideze cascavalul.

Daca o serviti mai fierbinte nu se va tine chiar perfect, asa o sectiune ca in poza se poate face cand budinca este calda, nu fierbinte.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6-7 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 15 nov 2012, 13:23

S-a executat : excelenta! Faceam tot felul de budinci: cu branza dulce si stafide, cu branza sarata, cu carne, cu ciperci, insa combinatia asta nu o facusem. Extrem de buna si de satioasa. Si cu o salata verde langa merge de minune!  

mango
Sveta Sarban (mango) 29 nov 2012, 19:50

Ft bunnnn!!! Prietenele mele dupa gustare au devenit cele mai fericite

Poza mea pentru reteta:
DannyElla
DannyElla 11 aug 2016, 21:55

Yamiiii. Delicioasă 🤗

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mealso2
Mealso2 26 ian 2017, 11:42

Buna Lena si multumesc pentru retetele delicioase! As vrea sa te intreb ce fel de cuptor folosesti. Cuptorul meu are numai optiunea cu 'fan' (ventilator) ceea ce inseamna ca mancarea se face mai repede, deci trebuie sa ajustez timpul. Timpul indicat in retete este pentru cuptor clasic - fara ventilator? Multumesc.

lena
Elena (lena) Mealso2 26 ian 2017, 11:47

Da, eu folosesc cuptor simplu, fara ventilatie. Dar o am si ii dau drumul cand vreau sa gatesc ceva repede, legume la cuptor, chips-uri -dar sunt cu ochii pe ele ca se fac f.repede. Ai grija la cuptorul tau, micsoreaza si temperatura si sa faci teste. Fiecare cuptor isi are micile specificatii :)

FloranceFlor242
Florance Flor (FloranceFlor242) 28 oct 2018, 15:41

Pur si simplu depicioasa aceasta budinca cu paste si pui.

Nota mea pentru reteta: