Cordon Bleu din carne de pui

Cordon Bleu din carne de pui

Foarte gustos si delicios, se pot manca calde sau reci, se pot congela chiar. Recomand celor care vor sa mai diversifice meniul.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
adica 2 bucati de piept. Dintr-un piept se fac 4 cordon bleu.
Oua
3 buc
Cascaval clasic
200 g
Sunca afumata
200 g
De preferat sa fie deja feliata
Faina alba calitate superioara
200 g
Pesmet alb/galben
300 g
Sare
10 g
Unt
250 g

Pasi de urmat

Pas 1

Se pregatesc toate ingredientele

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 1
Pas 2

Pieptul de pui se spala, se curata. Pieptul se taie in 4 bucati aproximativ egale.

Fiecare bucata se acopera cu o folie alimentara(se bate mult mai bine, nu se rupe carnea si nu stropeste) si cu un ciocan de bucatarie se bate bine. Dimensiunea bucatii trebuie sa fie ca in poza.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 2
Pas 3

Pe prima jumatate de pui se pune o felie de sunca si pe ea cascavalul.

Aveti grija ca bucata de cascaval si sunca sa nu fie prea mari, altfel nu veti putea sa o acoperiti cu carne.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 3
Pas 4

Se ruleaza cascavalul cu sunca.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 4
Pas 5

Acoperiti cascavalul cu sunca cu cealalta jumatate de piept, asa ca sa-l acopere complet.

Daca nu-l acopera, mai taiati din cascaval sau sunca.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 5
Pas 6

Din 2 piepti de pui se fac 8 cordon bleu-uri.

Se pastreaza foarte bine congelati in aceasta forma(Eu le mai dau prin pesmet si dupa aceasta le pun la congelator). Daca le scoateti de la congelator nu le dezghetati, le puneti direct in tigaie.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 6
Pas 7

In 2 farfurii plate puneti pesmet si faina. Intr-o farfurie mai adanca bateti ouale si mixati bine cu o furculita.

Eu pun sarea in faina, ca sa se distribuie uniform, se mai poate presara pe carne cand se bate.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 7
Pas 8

Se da pieptul prin faina

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 8
Pas 9

apoi prin oua

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 9
Pas 10

Si prin pesmet.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 10
Pas 11

Se topeste untul pe o tigaie plata si se aranjeaza cordon bleu-ul, se acopera cu un capac si la foc mediu se prajesc.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 11
Pas 12

Asa trebuie sa arate pieptul prajit.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 12
Pas 13

Se serveste cu garnitura de legume/salata.

Aceasta este reteta clasica, eu o mai simpific astfel: pieptul il dau numai prin pesmet si il prajesc in ulei. Este mai simplu dar la fel de gustos.

Pofta Buna!

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

Alice M
Alice M 23 Mar 2017, 09:53

Am sa incerc si eu, am insa o intrebare, as putea sa le prajesc in friteuza?Multumesc!

lena
Elena (lena) Alice M 23 Mar 2017, 11:16

Da, sigur.

tantzi
tantzi 03 Jan 2015, 15:19

La multi ani fericiti 2015 !

Lena,ajuta-ma t rog cu un raspuns....pot sa le fac la cuptor,sa fie un pic m dietetice ?multumesc !

 
lena
Elena (lena) tantzi 03 Jan 2015, 20:07

Dam, teoretic poti dar pt crusta tot ar fi bine niste cascaval ras deasupra.

Cris84
Cris84 01 Nov 2014, 15:50

Lena,ajuta-ma cu un sfat:le-am pregatit,le-am dat prin pesmet si le-am bagat la congelator(ca am primit o invitatie la masa in oras cand eram in toiul prepararii😄).Cand le voi prepara,cum procedez?Le scot asa congelate si le mai dau prin faina,oua si pesmet inainte de a le pune la prajit??

Multumesc mult 😘

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Cris84 04 Nov 2014, 11:38

Le puneti direct congelate la prajit si le faceti la foc mediu/incet, sa se patrunda bine inauntru.

anabalmus
anabalmus 28 Aug 2012, 18:51

am facut si eu

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 10 Dec 2011, 22:29

M-am chinuit puțin cu ele, dar asta din cauza experienței mele scăzute. Și a emoțiilor, cred.Important e că au ieșit până la urmă, data viitoare vor ieși mai bine, în special mai subțiri și mai bine coapte în interior.

Poza mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 28 Sep 2010, 10:01

la fel fac si eu , doar ca la mijloc inainte sa rulez mai adauga o felie de ardei capia sau gogosari murati .taiati in lungime subtiri ......depinde de preferintele sotului meu

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 08:18

E absolut delicios! Pur si simplu se topeste in gura! De preferat este sa se consume cald, imediat dupa ce a fost prajit. Daca se raceste isi mai pierde din savoare, iar daca il reincalziti nu salvati mare lucru. E bun si asa, dar, repet, imediat dupa preparare este exceptional!

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 08 Sep 2010, 14:20

Foarte bun şi arătos. Ideal pentru o masă festivă. Cu prima ocazie am să încerc şi această reţetă. Sigur musafirii mei vor fi foarte incantati.

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:41

Eu pun cascaval afumat cand nu mananca copiii, pentru ca iese mai gustos.

Nota mea pentru reteta:
alexandra
alexandra truta (alexandra) 30 Nov 2009, 22:06

am facut si eu! a iesit foarte bun!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile