Ciorbă de pui cu orez și legume
Fiecare gospodină are un fel de mâncare pe care îl face și cu ochii închiși, chiar și în momente de oboseală maximă - parcă se mișcă mâinile singure și fac ceea ce trebuie, fără să mai pui mintea în mișcare (cam așa a fost la mine după 2 zile de gătit pentru Paște :)
Ciorba respectivă este de fapt metoda mea personală de a face ciorbă, pot să mai schimb tipul de carne (respectiv timpul de fierbere), în loc de orez se pot pune și tăieței, etc. Dar pentru început respectați exact rețeta să vedeți cam ce gust trebuie să fie și apoi începeți variațiile.
Tatăl meu când mănâncă din această ciorbă zice că "este ca la mama"(adică bunica), sora mea spune "ciorba ca la sor-mea".
Este foarte bună, simplă de preparat - chiar vă recomand să încercați.
Ingrediente
●
Borș acru
1 pahar
dacă nu aveți un borș acru bun, verificat - mai bine stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie
●
Pătrunjel verde
1 legatura
adică 1 legătură, eu am folosit congelat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se spală bine și se pune la fiert cam în 2 litri de apă.
Pas 2
Când începe să fiarbă, se strânge spuma, se adaugă o ceapă tăiată bucăți medii, ardeiul tăiat julienne și 2 frunze de dafin.
Dacă aveți carne de pui slabă (piept de pui), fără grăsime, adăugați acum și 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui în ciorbă - este un pont învățat de la o doamnă la care am stat cândva în gazdă. Va da un gust foarte bun la ciorbă și o va face mai estetică (nu mai trebuie să faceți prăjeala pentru ciorbă, uleiul va fierbe și va avea cam același efect).
Lăsați să fiarbă carnea încet, la foc mic - cam 1 oră dacă este mai fragedă și cam 2 dacă este de țară sau de alt tip (o verificați să fie moale, și dacă mai trebuie o mai fierbeți).
Pas 3
În acest timp curățați și spălați cartofii, morcovii și pregătiți restul ingredientelor:
- cartofii se taie cubulețe
Pas 5
Orezul se spală, dar dacă folosiți orez prefiert nu mai trebuie spălat.
Pas 6
După ce a fiert carnea, adăugați cartofii, morcovii și orezul în ciorbă. Amestecați bine, dați focul mai tare să înceapă să fiarbă.
Apoi iar micșorați flacăra să fiarbă mai încet și lăsați cam 25-30 de minute - atâta timp trebuie să fiarbă legumele.
Pas 7
După ce au fiert legumele adăugați borșul acru (eu de obicei potrivesc după gustul nostru, când mai acru, când mai puțin acru - mult depinde și de borșul cumpărat), lăsați să fiarbă bine 1-2 minute, potriviți și de sare.
Pas 8
1 ceapă se taie mărunt împreună cu pătrunjelul.
Pas 9
Adăugați verdeața și ceapa imediat după ce ați potrivit de sare, stingeți focul și lăsați oala cu ciorbă acoperită cam 15-30 de minute, să se pătrundă toate ingredientele și aromele.
Pas 10
Și gata, o serviți cum vă place, poate chiar și cu puțină smântână.
Este o ciorbiță foarte simplă, puțin acră, aromată și deosebit de delicioasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 l
(6-7 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)