Salata Greceasca cu Pui si Avocado Reteta VIDEO

Salata Greceasca cu Pui si Avocado

Noi suntem mari consumatori de salata, in fiecare zi facem diverse combinatii, dar mai schimbam neparat si cu muraturi naturale. De multe ori salata poate fi chiar o singura mancare completa daca punem in ea ingrediente mai satioase si sanatoase. Aveam demult in vizor aceasta Salata Greceasca cu pui si avocado(adica e mai altfel decat varianta clasica), a venit chiar la fix in colaborarea cu magazinele LaDoiPasi.

Nu ezitati sa incercati combinatia, noua ne-a placut mult pentru ca este satioasa dar si foarte gustoasa. E perfecta si pentru un pranz de luat in casoleta la servici(dressing-ul il luati separat si turnati efectiv inainte de consum). Daca sunteti in cautare de alte retete interesante dar simple, va recomand sa vedeti si rubrica cu Idei si Retete de pe ladoipasi.ro. Tot acolo gasiti in continuare si aceasta reteta de Salata Greceasca cu pui si avocado.

Ingrediente

Castraveti
1 buc
Rosii cherry medii
6 buc
Avocado
1 buc
puteti folosi doar jumate din el, daca nu va place mult
Ceapa rosie
0.5 buc
Salata verde
100 g
puteti combina cu alte frunza verzi care va plac - baby spanac, valeriana, rucola, etc
Piept de pui
0.5 buc
eu am avut o bucata de pastrama gatita in casa, reteta in pasi o gasiti
Masline
100 g
Branza feta sau telemea
100 g
Ulei de masline extravirgin
70 ml
Lamaie
0.5 buc
Otet de mere
2 linguri
Sare
1 lingurite
Usturoi(catei)
1 buc
Oregano uscat
1 lingurite
Mustar
0.5 buc
Piper negru macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Mai intai puneti pieptul de pui pe gratar, sau il faceti din timp pastrama de casa dupa reteta mea. Eu de obicei pregatesc mai multe fileuri si le tin la congelator pentru retete de acest tip.

2

Spalati, uscati si rupeti frunzele de salata.

Eu le-am mixat cu frunze de baby spanac, dar puteti sa adaugati orice tip de verdeata va place.

3

Pregatiti si spalati restul legumelor, aveti grija avocado sa fie bine copt si moale.

4

Dressingul pentru salata recomand sa-l pregatiti intr-un borcan mic - este mult mai usor de mixat si pastrat la frigider pentru mai multe runde de salate.

5

Deci, turnati in borcan uleiul de masline - aici am folosit uleiul marca Fine Life, din magazinele LaDoiPasi.

6

Adaugati zeama de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de otet, 0.5 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, 1 lingurita de sare, 0.5 lingurita oregano uscat si putin piper negru macinat.

7

Puneti capacul la borcan si il agitati bine, dressing-ul este gata si chiar vi-l recomand - e foarte bun!

8

Taiati repede castravetii, rosiile si ceapa - cubulete sau felii, cum va place.

9

Intr-un bol mare de salata puneti frunzele pregatite, legumele taiate si amestecati putin cu mainile.

10

Deasupra aranjati frumos feliile de pui.

11

Taiati avocado cubulete si il puneti peste legume.

12

Adaugati si branza Feta rupta bucati cu degetele.

13

Puneti si orice masline preferati deasupra, eu am avut masline negre fara samburi marca Fine Life.

14

Presarati peste toata salata inca 0.5 lingurita de oregano.

15

Chiar inainte de servire agitati bine dressing-ul si il turnati peste salata.

16

La masa o amestecati usor cu 2 furculite si savurati, este delicioasa!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 grame (2-3 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !