Salată cu ridichi, castraveți și brânză de vaci

Salată cu ridichi, castraveți și brânză de vaci

Dacă nu puteți alege dacă să faceți o salată cu castraveți sau o salată cu ridichi, eu vă recomand să le combinați! Mi-a plăcut mult combinația din ingredientele de mai jos, atât de mult că azi mă grăbesc să vă arăt și vouă, cât mai găsiți ridichi bune și de sezon. Recomand neapărat să folosiți brânza de vaci mai grunjoasă, nu foarte cremoasă și lichidă (sau puneți brânzică cottage), se combină extraordinar cu ridichile și castraveții crocanți.

Dacă vă plac și vouă rețetele de salate simple, rapide și gustoase - cu siguranță o veți aprecia și pe asta, eu m-am îndrăgostit de ea de la prima lingură și mă gândesc s-o repet cât mai repede.

Ingrediente

Ridiche roșie
7 buc
ale mele au fost mai mici
Castraveți
2 buc
   
Brânză de vaci
100 g
alegeți brânza mai bine scursă și grunjoasă sau brânzică cottage
Smântână fermentată grasă, 25-30%
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Ceapă verde
1 buc
și orice verdeață dacă vă place - mărarul s-ar potrivi cel mai bine
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați bine și pregătiți legumele.

Castraveții și ridichea se taie rondele subțiri, chiar direct în farfuria de servire.

Salată cu ridichi, castraveți și brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Cam așa arată.

Salată cu ridichi, castraveți și brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Deasupra presărați brânza de vaci.

Salată cu ridichi, castraveți și brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Puneți sarea și puțin piper negru măcinat, dacă vă place.

Salată cu ridichi, castraveți și brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

Deasupra vine smântâna și ceapa verde tocată mărunt.

Puteți adăuga și niște mărar verde, după gust, sau altă verdeață.

Salată cu ridichi, castraveți și brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

O amestecați chiar la servire, să nu lase prea multă zeamă legumele.

Este minunată, sățioasă și colorată!

Poftă Bună!

Salată cu ridichi, castraveți și brânză de vaci - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 porții)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!