Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci

Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci

Daca nu puteti alege daca sa faceti o salata cu castraveti sau o salata cu ridichi, eu va recomand sa le combinati! Mi-a placut mult combinatia din ingredientele de mai jos, atat de mult ca azi ma grabesc sa va arat si voua, cat mai gasiti ridichi bune si de sezon. Recomand neaparat sa folositi branza de vaci mai grunjoasa, nu foarte cremoasa si lichida(sau puneti branzica cottage), se combina extraordinar cu ridichile si cartavetii crocanti.

Daca va plac si voua retetele de salate simple, rapide si gustoase - cu siguranta o veti aprecia si pe asta, eu m-am indragostit de ea de la prima lingura si ma gandesc s-o repet cat mai repede.

Ingrediente

Ridiche rosie
7 buc
ale mele au fost mai mici
Castraveti
2 buc
Branza de vaci
100 g
alegeti branza mai bine scursa si grunjoasa su branzica cottage
Smantana fermentata grasa, 25-30%
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Ceapa verde
1 buc
si orice verdeata daca va place - mararul s-ar potrivi cel mai bine
Piper negru macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati bine si pregatiti legumele.

Castravetii si ridichea se taie rondele subtiri, chiar direct in farfuria de servire.

Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci - Pas 1
Pas 2

Cam asa arata.

Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci - Pas 2
Pas 3

Deasupra presarati branza de vaci.

Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci - Pas 3
Pas 4

Puneti sarea si putin piper negru macinat, daca va place.

Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci - Pas 4
Pas 5

Deasupra vine smantana si ceapa verde tocata marunt.

Puteti adauga si niste marar verde, dupa gust, sau alta verdeata.

Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci - Pas 5
Pas 6

O amestecati chiar la servire, sa nu lase prea multa zeama legumele.

Este minunata, satioasa si colorata!

Pofta Buna!

Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !