Salata de varza cu sfecla rosie si morcovi

Salata de varza cu sfecla rosie si morcovi

O salata de varza si legume crude foarte sanatoasa si gustoasa, cel putin pentru mine a fost chiar neasteptat de buna. Salata o aveam ca recomandare in meniul propus de nutritionista la cina, in regim de slabire, si va dati seama ca nu-mi suna bine la inceput :) Si am fost foarte placut surprinsa, a devenit preferata mea si a copiilor, iar acum in sezon de varza, morcovi si sfecla noua este deosebit de frageda si dulce.

Pe langa varza, morcovi si sfecla - da, da, toate crude! - am mai adaugat putina radacina de telina, castraveti, ardei rosu si ceapa. In aceasta varianta mi s-a parut chiar deosebita, stiu ca pe undeva prin caietele mele cu retete aceasta se numea parca "Matura", din cauza ca e foarte buna pentru a curata sistemul digestiv. Dar, va spun sigur ca veti avea nu numai beneficii pentru sanatate dar si o mare placere gurmanda :)

Ingrediente

Varza alba
200 g
Morcovi
100 g
Sfecla rosie
100 g
Radacina de telina
50 g
Castraveti
2 buc
sau 3 mai mici
Ardei gras rosu
1 buc
Ceapa (mica)
1 buc
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
Otet
3 linguri
de mere sau balsamic, de preferat
Sare
1 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Spalati, curatati si pregatiti toate legumele.

2

Varza se taie fideluta subtire si se pune intr-un bol mai mare si adanc.

3

La fel taiati castravetii, ardeii si ceapa, adaugati peste varza.

4

Prin razatoare medie se da morcovul.

5

La fel sfecla si telina, se adauga toate peste celelalte legume din bol.

6

Adaugati otetul, sarea si uleiul, amestecati bine salata.

7

Se poate servi imediat, in 1-2 ore sau chiar si a 2-a zi. Noua ne-a ramas putin si am terminat-o foarte bine in ziua urmatoare, a fost la fel de buna.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2-3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

timotei
timotei 24 iun 2016, 08:29

Wow , toate sunt ok pt mine da sfecla rosie cruda nu am mincat dar precis o incerc si revin cu poza si nota🍽

Mihaela 2
Mihaela 2 21 oct 2016, 16:41

Am facut-o.  Foarte buna. Multumesc Lena!  O sa mai incerc si alte salate.