Salată de varză cu sfeclă roșie și morcovi
O salată de varză și legume crude foarte sănătoasă și gustoasă, cel puțin pentru mine a fost chiar neașteptat de bună. Salata o aveam ca recomandare în meniul propus de nutriționistă la cină, în regim de slăbire, și vă dați seama că nu-mi suna bine la început :) Și am fost foarte plăcut surprinsă, a devenit preferata mea și a copiilor, iar acum în sezon de varză, morcovi și sfeclă nouă este deosebit de fragedă și dulce.
Pe lângă varză, morcovi și sfeclă - da, da, toate crude! - am mai adăugat puțină rădăcină de țelină, castraveți, ardei roșu și ceapă. În această variantă mi s-a părut chiar deosebită, știu că pe undeva prin caietele mele cu rețete aceasta se numea parcă "Mătura", din cauza că e foarte bună pentru a curăța sistemul digestiv. Dar, vă spun sigur că veți avea nu numai beneficii pentru sănătate dar și o mare plăcere gurmandă :)
Ingrediente
●
Rădăcină de țelină
50 g
●
Castraveți
2 buc
sau 3 mai mici
●
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
●
Oțet
3 linguri
de mere sau balsamic, de preferat
●
Sare
1 lingurita
puneți după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați, curățați și pregătiți toate legumele.
Pas 2
Varza se taie fâșii subțiri și se pune într-un bol mai mare și adânc.
Pas 3
La fel tăiați castraveții, ardeii și ceapa, adăugați peste varză.
Pas 4
Prin răzătoare medie se dă morcovul.
Pas 5
La fel sfecla și țelina, se adaugă toate peste celelalte legume din bol.
Pas 6
Adăugați oțetul, sarea și uleiul, amestecați bine salata.
Pas 7
Se poate servi imediat, în 1-2 ore sau chiar și a 2-a zi. Nouă ne-a rămas puțin și am terminat-o foarte bine în ziua următoare, a fost la fel de bună.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: