Pui la cuptor în "farfurie" de aluat
Super idee și foarte gustos, așa cel puțin mi-au afirmat cei care au gustat din mâncare. Puiul iese aromat și moale, aluatul este pătruns bine de zeama în care s-a copt puiul și împreună fac o combinație foarte reușită.
Se prepară și repede, doar cu condiția să aveți aluatul făcut ceva mai din timp, cam cu 1-2 ore înainte. Eu am pus pulpe dezosate de pui aici, dar merge și cu carne de pui cu os, orice parte a puiului preferați.
Am făcut într-o tavă de 28 cm diametru, puteți s-o faceți în orice altă formă aveți.
Ingrediente
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
●
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
pt aluat
●
Sare
1 lingurita
pt aluat
●
Făină albă calitate superioară
350 g
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
pt uns tava
●
Sare, piper
1 lingurita
pentru carne, mai puteți adăuga și alte mirodenii preferate - curry, boia, etc.
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparăm aluatul pentru că trebuie să se odihnească 1-2 ore înainte să faceți puiul:
- Într-un bol amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu.
Pas 2
- Laptele bătut se amestecă cu oul, uleiul, zahărul și sarea.
Pas 3
- Adăugați amestecul de făină la cel de lapte bătut și frământați aluatul.
Pas 4
- Iese un aluat moale și puțin lipicios, vă mai ajutați cu făină ca să-l frământați puțin pe masă și să fie uniform.
Pas 5
- Îl puneți la odihnit pentru 1-2 ore.
Pas 6
În acest timp mergem mai departe - ungeți cu puțin ulei o tavă de cuptor, rotundă sau pătrată - important să fie cu bordurile puțin mai înalte și să nu se scoată, ca să nu vă curgă zeama din tavă în cuptor.
Ceapa o tăiați julien și presărați în tavă, peste ea puneți un pic de sare și piper.
Pas 7
Puiul se spală, se taie bucăți și se pune peste ceapă, presărați peste el sare și mirodenii.
Pas 8
Când este gata aluatul îl întindeți cu sucitorul și puneți foaia peste tava cu carne. Presați bine ca să acopere perfect și uniform toată tava, marginile așa și trebuie să fie mai mari decât diametrul tăvii.
Pas 9
Restul de aluat se taie - observați că am tăiat bordurile mai lungi, acolo unde vine marginea tăvii.
Rămășițele de aluat le puteți congela și folosi la orice altă plăcintă cu carne sau umplutură sărată.
Pas 10
Și cu degetele împingeți bordura aceea mai înaltă de aluat mai spre fundul tăvii, ca să "îmbrăcați" perfect toată carnea.
Pas 11
Cam așa trebuie să arate înainte să o puneți în cuptor.
O coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 45 de minute.
Pas 12
Scoateți din cuptor și lăsați așa în tavă 10 minute să se pătrundă.
Pas 13
Apoi ajutându-vă cu un prosop scurgeți zeama atent din tavă - nu o aruncați!
Pas 14
Apoi puneți un platou, cu fundul în sus, peste tavă.
Pas 15
Și întoarceți tava, ca să scoateți "farfuria" de aluat pe platoul de servire.
Pas 16
Zeama scursă anterior se toarnă peste carne și lăsați puțin să pătrundă în aluat - cam 5-10 minute.
Pas 17
Și gata, puteți servi cu orice garnitură vă place, la noi a fost o salată(de murături).
Apropo, se servește astfel - cu o lingură tăiați din aluat cu carne și puneți la fiecare în farfurie.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)