Ingrediente
●
Bacon
200 g
sau costita afumata
●
Vin rosu demisec
100 ml
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 lingurita
puteti adauga curry, usturoi granulat, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ficateii de pui se spala si se taie bucati medii - nu foarte marunt.
Pas 2
Uleiul se incinge si se adauga ficateii. Amestecati usor si lasati putin - 2-3 min pana se frig usor si isi schimba culoarea.
Pas 3
Apoi adaugati vinul si lasati sa fiarba asa in vin si sucul propriu pana se evapora tot lichidul si incepe sa se rumeneasca usor.
Pas 4
Urmeaza baconul taiat cum va place - la mine sunt taiati in lung, felii de 1 cm latime. Amestecati usor si lasati sa se rumeneasca impreuna.
Pas 5
Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia sa nu faceti terci ficateiii. Aici poza cum s-au rumenit - aveti grija sa nu-i prajiti prea mult sa nu se usuce ficateii.
Pas 6
Acum urmeaza ceapa, taiata felii mai groase putin, daca este taiata mai fin se pierde printre ficatei cand sunt gata - asa in felii mai groase este si ea f.delicioasa.
AMestecati si lasati sa se caleasca si sa se inmoaie bine.
Pas 7
Cand este gata ceapa adaugati sare, piper si alte mirodenii care va plac - la mine sunt: curry, usutroi, patrunjel uscat. Amestecati usor si stingeti focul.
Pas 8
Se servesc fiebinti/calzi cu mamaliga, piure, hrisca, orez si ceva legume - sau muraturi, sau salata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)