Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
daca vreti sa fie mai light ciorba, scoateti pielea de la pui
●
Fasole verde
500 g
eu am folosit congelata
●
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
si telina daca va place
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
●
Rosii
1 buc
sau 2-3 linguri rosie cubulete din conserva
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Bucatile de pui se spala bine si se pun la fiert in apa cat sa le acopere bine. Cand incepe sa fiarba scoateti spuma si adaugati 1 ceapa, radacina de patrunjel/telina, 1 ardei - toate intregi.
Apoi adaugati rosia taiata bucatele si 2 frunze de dafin, faceti focul mic si lasati sa fiarba 1 ora.
Pas 2
Morcovul se da prin razatoare, o jumatate de ceapa se taie marunt(cealalta jumatate o pastrati).
Intr-o tigaie caliti mocovul si ceapa cu putin ulei pana incep sa se rumeneasca usor.
Pas 3
Cand a fert carnea, scoateti legumele intregi - le puteti arunca sau refolosi la alta mancare.
Adaugati fasolea verde rupta bucatele si morcovul cu ceapa calite - amestecati si cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati pana este gata fasolea(gustati cam dupa 20 de minute).
Pas 4
Cand a fiert fasolea adaugati borsul acru si sare dupa gust.
Aveti grija sa puneti un bors acru bun - prefratul meu ramane tot borsul preparat in casa, nu se compara cu niciunul din comert.
Pas 5
Oul il amestecati cu o furculita si turnati incet in oala cu ciorba - in acelasi timp amestecati in oala ca sa se desfaca oul, sa nu fie bucati mari de omleta.
Pas 6
Lasati ciorba pana incepe iar sa fiarba(faceti focul mai mare sub oala dupa ce adaugati borsul si oul).
Adaugati apoi patrunjel tocat si cealalta jumatate de ceapa taiata marunt, opriti focul imediat.
Pas 7
Lasati ciorba acoperita cu capac 10-15 minute, sa se patrunda.
Apoi serviti, noi am pus si cate o lingura de iaurt in ea(sau puteti si cu smantana).
Pofta Buna!
Cantitate:
5 l
(10-12 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)