Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
dacă vreți să fie mai light ciorba, scoateți pielea de la pui
●
Fasole verde
500 g
eu am folosit congelată
●
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
și țelină dacă vă place
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legătură
●
Rosii
1 buc
sau 2-3 linguri roșie cubulețe din conservă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Bucățile de pui se spală bine și se pun la fiert în apă cât să le acopere bine. Când începe să fiarbă scoateți spuma și adăugați 1 ceapă, rădăcina de pătrunjel/țelină, 1 ardei - toate întregi.
Apoi adăugați roșia tăiată bucățele și 2 frunze de dafin, faceți focul mic și lăsați să fiarbă 1 oră.
Pas 2
Morcovul se dă prin răzătoare, o jumătate de ceapă se taie mărunt (cealaltă jumătate o păstrați).
Într-o tigaie căliți morcovul și ceapa cu puțin ulei până încep să se rumenească ușor.
Pas 3
Când a fiert carnea, scoateți legumele întregi - le puteți arunca sau refolosi la altă mâncare.
Adăugați fasolea verde ruptă bucățele și morcovul cu ceapa călite - amestecați și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați până este gata fasolea (gustați cam după 20 de minute).
Pas 4
Când a fiert fasolea adăugați borșul acru și sare după gust.
Aveți grijă să puneți un borș acru bun - preferatul meu rămâne tot borșul preparat în casă, nu se compară cu niciunul din comerț.
Pas 5
Oul îl amestecați cu o furculiță și turnați încet în oala cu ciorbă - în același timp amestecați în oală ca să se desfacă oul, să nu fie bucăți mari de omletă.
Pas 6
Lăsați ciorba până începe iar să fiarbă (faceți focul mai mare sub oală după ce adăugați borșul și oul).
Adăugați apoi pătrunjel tocat și cealaltă jumătate de ceapă tăiată mărunt, opriți focul imediat.
Pas 7
Lăsați ciorba acoperită cu capac 10-15 minute, să se pătrundă.
Apoi serviți, noi am pus și câte o lingură de iaurt în ea (sau puteți și cu smântână).
Poftă Bună!
Cantitate:
5 l
(10-12 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)