Ciorbă de pui cu fasole verde

Ciorbă de pui cu fasole verde

Această ciorbă este una din mâncărurile pe care le-am improvizat după lista de produse pe care am voie să le consum în regimul indicat de nutriționist. Și mi-a plăcut atât de mult că merită să v-o arăt și vouă, este super bună, am savurat o oală de 5 litri până la ultima lingură și îmi părea rău că s-a terminat.

M-am gândit eu să transform ciorba de pui, preparată de obicei cu făinoase (tăiței, găluște, etc) într-o variantă mai light și sănătoasă - și spre uimirea mea foarte gustoasă. Eu chiar v-o recomand, cu siguranță toți aveți niște pungi cu fasole congelată pe care nu știți cum să le mai utilizați :)

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
dacă vreți să fie mai light ciorba, scoateți pielea de la pui
Fasole verde
500 g
eu am folosit congelată
Morcovi
1 buc
   
Ceapa alba
2 buc
   
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
și țelină dacă vă place
Ardei gras
1 buc
   
Oua
1 buc
   
Bors acru
500 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Patrunjel verde
1 buc
1 legătură
Rosii
1 buc
sau 2-3 linguri roșie cubulețe din conservă
Frunza de dafin
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Bucățile de pui se spală bine și se pun la fiert în apă cât să le acopere bine. Când începe să fiarbă scoateți spuma și adăugați 1 ceapă, rădăcina de pătrunjel/țelină, 1 ardei - toate întregi.

Apoi adăugați roșia tăiată bucățele și 2 frunze de dafin, faceți focul mic și lăsați să fiarbă 1 oră.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 1
Pas 2

Morcovul se dă prin răzătoare, o jumătate de ceapă se taie mărunt (cealaltă jumătate o păstrați).

Într-o tigaie căliți morcovul și ceapa cu puțin ulei până încep să se rumenească ușor.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 2
Pas 3

Când a fiert carnea, scoateți legumele întregi - le puteți arunca sau refolosi la altă mâncare.

Adăugați fasolea verde ruptă bucățele și morcovul cu ceapa călite - amestecați și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați până este gata fasolea (gustați cam după 20 de minute).

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 3
Pas 4

Când a fiert fasolea adăugați borșul acru și sare după gust.

Aveți grijă să puneți un borș acru bun - preferatul meu rămâne tot borșul preparat în casă, nu se compară cu niciunul din comerț.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 4
Pas 5

Oul îl amestecați cu o furculiță și turnați încet în oala cu ciorbă - în același timp amestecați în oală ca să se desfacă oul, să nu fie bucăți mari de omletă.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 5
Pas 6

Lăsați ciorba până începe iar să fiarbă (faceți focul mai mare sub oală după ce adăugați borșul și oul).

Adăugați apoi pătrunjel tocat și cealaltă jumătate de ceapă tăiată mărunt, opriți focul imediat.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 6
Pas 7

Lăsați ciorba acoperită cu capac 10-15 minute, să se pătrundă.

Apoi serviți, noi am pus și câte o lingură de iaurt în ea (sau puteți și cu smântână).

Poftă Bună!

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 l (10-12 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Oana David
Oana David 15 Jan 2014, 10:12

Eu am doar fasole la borcan... se poate? Multumesc mult, chiar aveam nevoie de o idee pentru juniorul meu si asta mi se pare super, eu nu am asociat niciodata carnea cu fasolea..

lena
Elena (lena) Oana David 15 Jan 2014, 13:20

Sigur merge si la borcan, doar ca nu o mai fierbeti asa mult, vreo 5-10 minute sunt suficiente.

Oana David
Oana David 15 Jan 2014, 14:59

Executat si aprobat! Puiul a consumat toata supa, inclusiv carnita pe care o lasa. de obicei, fiind pui de casa.... Multumim mult!

Bianca Iacob
Bianca Iacob 15 Jan 2014, 20:34

Ciorbita asta o fac si eu foarte des, tot regimul m-a impins sa caut inventii noi. Diferenta consta in ou, eu il amestec cu un iaurt  atunci cand oala e luata de pe foc si e in repaus de vreo 5 minute. Zeama iasa mai omogena pt ca nu mai este acel soc termic de temperatura. E foarte buna in ambele cazuri. 

Nota mea pentru rețetă:
henrietta
henrietta 15 Jan 2014, 22:08

Multumesc pt idee Lena...

Nota mea pentru rețetă:
Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 17 Jan 2014, 11:05

Buna Lena, te rog am si eu o intrebare pt ca nu ma pricep, ciorba asta poate fi pastrata si 1-2 zile in plus sau trebuie mincata toata in aceeasi zi? Intreb si din cauza jumatatii de ceapa cruda care se pune la sfirsit sa fiarba. Nu este toxica? Intreb, pt ca nu ma pricep...poate vorbesc prostii...

lena
Elena (lena) Carmen Nedelea 17 Jan 2014, 11:58

Pastrata la frigider tine 5 zile, ceapa se prelucreaza termic, este pusa in apa clocotita si ii este suficient. NU se face toxica nici intr-un caz

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 17 Jan 2014, 14:01

Multumesc frumos. O sa ma lupt cu ea weekendul asta si revin cu impresii.

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 24 Jan 2014, 10:44

Exceptionala ciorba! Multumim pentru reteta. Am pus si telina si o legatura de leustean, a iesit de vis!

alina6
alina6 10 Feb 2014, 07:01

Lena cu ce pot inlocui borsul?ca nu am...pot sa pun in loc otet?multumesc

lena
Elena (lena) alina6 10 Feb 2014, 09:51

Mai bine zeama de lamaie.

tiki
tiki 13 Feb 2014, 13:11

Buna. Inainte de a o gusta,am fost f.incantata de colorit.In poza nu se vede asa bine ca e mai limpede,fiind lasate la fund legumele, fasolea,dar va spun sincer ca mi-a placut mult. Acel morcov calit i-a dat o culoare frumoasa, oul de casa ,galben...tare fain. De gust nu mai vorbesc,si cu o lingura de smantana.yami,yami,f.buna. Multumesc de reteta. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 15 Feb 2014, 12:15

Buna. Tot eu,dar parca arata mai bine aici, fiind mai "agitata". E aceeasi ciorba intr-o craticioara la incalzit. Vreau sa Va placa ca sa o faceti si voi ca e f.f. buna. Si cu un ardei iute......Pofta buna.

Poza mea pentru rețetă: