Stir-fry de pui cu legume Rețetă VIDEO

Stir-fry de pui cu legume

Gata cu Live Cooking, m-ați văzut acum și la față, dar nu ne facem mari vedete :) continuăm să gătim gustos și simplu acasă. Că până la urmă este foarte important să știi că acasă te așteaptă cei dragi, te susțin și te iubesc indiferent de orice. Pentru ei gătim sănătos, diversificat și interesant din cele mai bune ingrediente alese cu grijă chiar de noi.

Am jonglat cu această rețetă de Stir-fry de ceva timp, mi-a plăcut mult ideea dintotdeauna dar abia acum am ajuns să lucrez mai bine la ea. Una din piedici a fost că nu găseam Oyster Sauce (sosul de stridii), merge să faceți și fără el, doar cu Sos de soia - dar eu vroiam rețeta mai exemplară, cât mai apropiată de cea chinezească. De fapt acest stir-fry sunt legume și carne călite rapid, ele rămân crocante, colorate și foarte bune. Foarte important este să-l serviți imediat, după 20-30 de minute nu mai are aceeași culoare și gust, am avut chiar eu așa o experiență. Legumele le puteți alege după preferință și plac, eu v-am arătat aici cu ce puteți face din ce mai găsim la noi în piață și supermarket.

Anume aici am folosit tigaia wok din gama ChefSeries de la Tupperware, dar merge gătit și în orice tigaie mai largă de acasă.

Ingrediente

Piept de pui
0.5 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
sau ulei de susan
Ciuperci
4 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Broccoli
200 g
sau conopidă
Fasole galbenă păstăi
4 buc
opțional
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Ghimbir ras
1 lingurita
   
Sos de soia
3 linguri
   
Oyster sauce
3 linguri
opțional, dacă aveți
Apă
3 linguri
dacă folosiți Oyster Sauce, apa este ca să-l dizolvăm puțin

Pași de urmat

Pas 1

La orice fel de stir-fry este important să pregătim toate legumele și ingredientele din timp, pentru că procesul de gătire este rapid și să nu vă agitați atunci degeaba.

Deci, eu am început cu legumele - le-am spălat/curățat, ciupercile le-am tăiat în sferturi.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 1
Pas 2

Ardeii i-am tăiat fâșii mai groase, morcovii rondele subțiri, dar se pot tăia și ei la fel ca și ardeii.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 2
Pas 3

Broccoli sau conopida se taie buchețele mici, le puteți înlocui și cu bucățele de varză simplă.

Fasolea păstăi o rupeți în 2-3 bucăți.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 3
Pas 4

Usturoiul se pisează sau se toacă mărunt, ghimbirul recomand să-l treceți prin răzătoarea fină.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 4
Pas 5

Și pieptul de pui se taie feliuțe subțiri.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 5
Pas 6

Aici am cele 2 sosuri - de soia și de stridii, plus apă.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 6
Pas 7

Le amestecați bine toate 3.

Dacă nu aveți Oyster Sauce folosiți doar Sos de Soia, fără apă.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 7
Pas 8

Alt aspect important, ar fi bine să folosiți o tigaie wok, eu am avut-o pe cea de la Tupperware din gama ChefSeries.

Dacă nu aveți wok, merge folosită orice tigaie mare cu care sunteți obișnuiți acasă.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 8
Pas 9

Încingeți tigaia foarte bine, eu de obicei o testez stropind puțină apă în ea.

Tigaia este încinsă bine dacă apa se face repede în niște biluțe mici (dansează și sar în tigaie:) și se evaporă imediat.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 9
Pas 10

Punem uleiul, puteți folosi ulei simplu, de floarea soarelui sau ulei de susan, să fie gustul cât mai autentic chinezesc.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 10
Pas 11

Imediat puneți pieptul de pui în tigaie și îl căliți până se rumenește ușor, nu uitați să-l mai amestecați periodic.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 11
Pas 12

Când este gata îl scoateți repede din tigaie și mutați într-o farfurie.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 12
Pas 13

În tigaie adăugați acum legumele pregătite, le căliți 2-3 minute amestecând periodic în ele.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 13
Pas 14

Apoi adăugați usturoiul și ghimbirul, amestecați și căliți jumătate de minut.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 14
Pas 15

Puneți pieptul de pui înapoi în tigaie.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 15
Pas 16

Turnați sosul și amestecați bine, mai căliți jumate de minut.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 16
Pas 17

Acum stir-fry-ul este gata, deasupra puteți presăra puțină ceapă verde tocată, eu nu am avut.

Se servește IMEDIAT, altfel legumele se vor face prea moi și nu vor mai avea același gust și farmec.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 17
Pas 18

Noi am adăugat și niște tăiței de ou chinezești în ele, a fost și mai bun, dar este opțional.

Poftă Bună!

Stir-fry de pui cu legume - Pas 18

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 31 Oct 2016, 13:51

Buna. Cand am timp o sa-ti scriu si despre concursul din emisiunile tale. Dar mi-a placut mult. Ai fost tare. Sa postezi retetele care nu sunt sa le facem. Pupici pentru tot. Ceea ce vreau sa te intreb la aceasta "salata' ai scris 0,5 buc. piept !!! Numai o jumatate de piept, sau o jumatate de kg ?. Din video mi se pare mai mult de o jumatate buc,dar  parca si mai putin de jumatate de kg. Hahaha. Pup.

lena
Elena (lena) tiki 31 Oct 2016, 13:54

Scrie bine acolo, este jumatate de piept, pare mult dar nu e :)

Scrie-mi pe Messenger, am inteles ca au mai fost discutii cu cine primul a raspuns, dar din pacate aici chiar nu am nici o competenta :( Igor mi-a spus ca userii vad diferit ordinea mesajelor si cred ca baietii n-au prevazut acest lucru.

tiki
tiki Elena (lena) 31 Oct 2016, 14:11

Multumesc de raspuns. O fi fost pieptul mai mare. Hahaha. Nu-ti fa probleme, o sa-ti scriu, dar acuma sunt ocupata. Pupici.

Constantin Arcan
Constantin Arcan 01 Nov 2016, 08:24

Lena,esti formidabil de priceputa.Si pe linga reteta ta alaturi sunt altele la fel de interesante.Mii de multumiri.Constantin.