Stir-fry de pui cu legume Reteta VIDEO
Gata cu Live Cooking, m-ati vazut acum si la fata, dar nu ne facem mari vedete :) continuam sa gatim gustos si simplu acasa. Ca pana la urma este foarte important sa stii ca acasa te asteapta cei dragi, te sustin si te iubesc indiferent de orice. Pentru ei gatim sanatos, diversificat si interesant din cele mai bune ingrediente alese cu grija chiar de noi.
Am jonglat cu aceasta reteta de Stir-fry de ceva timp, mi-a placut mult ideea dintotdeauna dar abia acum am ajuns sa lucrez mai bine la ea. Una din piedici a fost ca nu gaseam Oyster Sauce(sosul de stridii), merge sa faceti si fara el, doar cu Sos de soia - dar eu vroiam reteta mai exemplara, cat mai apropiata de cea chinezeasca. De fapt acest stir-fry sunt legume si carne calite rapid, ele raman crocante, colorate si foarte bune. Foarte important este sa-l serviti imediat, dupa 20-30 de minute nu mai are aceeasi culoare si gust, am avut chiar eu asa o experienta. Legumele le puteti alege dupa preferinta si plac, eu v-am aratat aici cu ce puteti face din ce mai gasim la noi in piata si supermarket.
Anume aici am folosit tigaia wok din gama ChesSeries de la Tupperware, dar merge gatit si in orice tigaie mai larga de acasa.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
sau ulei de susan
●
Broccoli
200 g
sau conopida
●
Fasole galbena pastai
4 buc
optional
●
Ghimbir ras
1 lingurita
●
Oyster sauce
3 linguri
optional, daca aveti
●
Apa
3 linguri
daca folositi Oyster Sauce, apa este ca sa-l dizolvam putin
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
La orice fel de stir-fry este important sa pregatim toate legumele si ingredientele din timp, pentru ca procesul de gatire este rapid si sa nu va agitati atunci degeaba.
Deci, eu am inceput cu legumele - le-am spalat/curatat, ciupercile le-am taiat in sferturi.
Pas 2
Ardeii i-am taiat fideluta mai groasa, morcovii rondele subtiri, dar se pot taia si ei la fel ca si ardeii.
Pas 3
Broccoli sau conopida se taie buchetele mici, le puteti inlocui si cu bucatele de varza simpla.
Fasolea pastai o rupeti in 2-3 bucati.
Pas 4
Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt, ghimbirul recomand sa-l treceti prin razatoarea fina.
Pas 5
Si pieptul de pui se taie feliute subtiri.
Pas 6
Aici am cele 2 sosuri - de soia si de stridii, plus apa.
Pas 7
Le amestecati bine toate 3.
Daca nu aveti Oyster Sauce folositi doar Sos de Soia, fara apa.
Pas 9
Incingeti tigaia foarte bine, eu de obicei o testes stropind putina apa in ea.
Tigaia este incinsa bine daca apa se face repede in niste bilute mici(danseaza si sar in tigaie:) si se evapora imediat.
Pas 10
Punem uleiul, puteti folosi ulei simplu, de floarea soarelui sau ulei de susan, sa fie gustul cat mai autentic chinezesc.
Pas 11
Imediat puneti pieptul de pui in tigaie si il caliti pana se rumeneste usor, nu uitati sa-l mai amestecati periodic.
Pas 12
Cand este gata il scoateti repede din tigaie si mutati intr-o farfurie.
Pas 13
In tigaie adaugati acum legumele pregatite, le caliti 2-3 minute amestecand periodic in ele.
Pas 14
Apoi adaugati usturoiul si ghimbirul, amestecati si caliti jumatate de minut.
Pas 15
Puneti pieptul de pui inapoi in tigaie.
Pas 16
Turnati sosul si amestecati bine, mai caliti jumate de minut.
Pas 17
Acum stir-fry-ul este gata, deasupra puteti presara putina ceapa verde tocata, eu nu am avut.
Se serveste IMEDIAT, altfel legumele se vor face prea moi si nu vor mai avea acelasi gust si farmec.
Pas 18
Noi am adaugati si niste taietei de ou chinezesti in ele, a fost si mai bun, dar este optional.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)