Stir-fry de pui cu legume Reteta VIDEO

Stir-fry de pui cu legume

Gata cu Live Cooking, m-ati vazut acum si la fata, dar nu ne facem mari vedete :) continuam sa gatim gustos si simplu acasa. Ca pana la urma este foarte important sa stii ca acasa te asteapta cei dragi, te sustin si te iubesc indiferent de orice. Pentru ei gatim sanatos, diversificat si interesant din cele mai bune ingrediente alese cu grija chiar de noi.

Am jonglat cu aceasta reteta de Stir-fry de ceva timp, mi-a placut mult ideea dintotdeauna dar abia acum am ajuns sa lucrez mai bine la ea. Una din piedici a fost ca nu gaseam Oyster Sauce(sosul de stridii), merge sa faceti si fara el, doar cu Sos de soia - dar eu vroiam reteta mai exemplara, cat mai apropiata de cea chinezeasca. De fapt acest stir-fry sunt legume si carne calite rapid, ele raman crocante, colorate si foarte bune. Foarte important este sa-l serviti imediat, dupa 20-30 de minute nu mai are aceeasi culoare si gust, am avut chiar eu asa o experienta. Legumele le puteti alege dupa preferinta si plac, eu v-am aratat aici cu ce puteti face din ce mai gasim la noi in piata si supermarket.

Anume aici am folosit tigaia wok din gama ChesSeries de la Tupperware, dar merge gatit si in orice tigaie mai larga de acasa.

Ingrediente

Piept de pui
0.5 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
sau ulei de susan
Ciuperci
4 buc
Ardei gras
1 buc
Morcovi
1 buc
Broccoli
200 g
sau conopida
Fasole galbena pastai
4 buc
optional
Usturoi (catei)
2 buc
Ghimbir ras
1 lingurita
Sos de soia
3 linguri
Oyster sauce
3 linguri
optional, daca aveti
Apa
3 linguri
daca folositi Oyster Sauce, apa este ca sa-l dizolvam putin

Pasi de urmat

Pas 1

La orice fel de stir-fry este important sa pregatim toate legumele si ingredientele din timp, pentru ca procesul de gatire este rapid si sa nu va agitati atunci degeaba.

Deci, eu am inceput cu legumele - le-am spalat/curatat, ciupercile le-am taiat in sferturi.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 1
Pas 2

Ardeii i-am taiat fideluta mai groasa, morcovii rondele subtiri, dar se pot taia si ei la fel ca si ardeii.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 2
Pas 3

Broccoli sau conopida se taie buchetele mici, le puteti inlocui si cu bucatele de varza simpla.

Fasolea pastai o rupeti in 2-3 bucati.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 3
Pas 4

Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt, ghimbirul recomand sa-l treceti prin razatoarea fina.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 4
Pas 5

Si pieptul de pui se taie feliute subtiri.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 5
Pas 6

Aici am cele 2 sosuri - de soia si de stridii, plus apa.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 6
Pas 7

Le amestecati bine toate 3.

Daca nu aveti Oyster Sauce folositi doar Sos de Soia, fara apa.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 7
Pas 8

Alt aspect important, ar fi bine sa folositi o tigaie wok, eu am avut-o pe cea de la Tupperware din gama ChefSeries.

Daca nu aveti wok, merge folosita orice tigaie mare cu care sunteti obisnuiti acasa.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 8
Pas 9

Incingeti tigaia foarte bine, eu de obicei o testes stropind putina apa in ea.

Tigaia este incinsa bine daca apa se face repede in niste bilute mici(danseaza si sar in tigaie:) si se evapora imediat.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 9
Pas 10

Punem uleiul, puteti folosi ulei simplu, de floarea soarelui sau ulei de susan, sa fie gustul cat mai autentic chinezesc.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 10
Pas 11

Imediat puneti pieptul de pui in tigaie si il caliti pana se rumeneste usor, nu uitati sa-l mai amestecati periodic.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 11
Pas 12

Cand este gata il scoateti repede din tigaie si mutati intr-o farfurie.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 12
Pas 13

In tigaie adaugati acum legumele pregatite, le caliti 2-3 minute amestecand periodic in ele.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 13
Pas 14

Apoi adaugati usturoiul si ghimbirul, amestecati si caliti jumatate de minut.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 14
Pas 15

Puneti pieptul de pui inapoi in tigaie.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 15
Pas 16

Turnati sosul si amestecati bine, mai caliti jumate de minut.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 16
Pas 17

Acum stir-fry-ul este gata, deasupra puteti presara putina ceapa verde tocata, eu nu am avut.

Se serveste IMEDIAT, altfel legumele se vor face prea moi si nu vor mai avea acelasi gust si farmec.

Stir-fry de pui cu legume - Pas 17
Pas 18

Noi am adaugati si niste taietei de ou chinezesti in ele, a fost si mai bun, dar este optional.

Pofta Buna!

Stir-fry de pui cu legume - Pas 18

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 31 Oct 2016, 13:51

Buna. Cand am timp o sa-ti scriu si despre concursul din emisiunile tale. Dar mi-a placut mult. Ai fost tare. Sa postezi retetele care nu sunt sa le facem. Pupici pentru tot. Ceea ce vreau sa te intreb la aceasta "salata' ai scris 0,5 buc. piept !!! Numai o jumatate de piept, sau o jumatate de kg ?. Din video mi se pare mai mult de o jumatate buc,dar  parca si mai putin de jumatate de kg. Hahaha. Pup.

lena
Elena (lena) tiki 31 Oct 2016, 13:54

Scrie bine acolo, este jumatate de piept, pare mult dar nu e :)

Scrie-mi pe Messenger, am inteles ca au mai fost discutii cu cine primul a raspuns, dar din pacate aici chiar nu am nici o competenta :( Igor mi-a spus ca userii vad diferit ordinea mesajelor si cred ca baietii n-au prevazut acest lucru.

tiki
tiki Elena (lena) 31 Oct 2016, 14:11

Multumesc de raspuns. O fi fost pieptul mai mare. Hahaha. Nu-ti fa probleme, o sa-ti scriu, dar acuma sunt ocupata. Pupici.

Constantin Arcan
Constantin Arcan 01 Nov 2016, 08:24

Lena,esti formidabil de priceputa.Si pe linga reteta ta alaturi sunt altele la fel de interesante.Mii de multumiri.Constantin.