Covridog de casa, sau Crenvursti in aluat Reteta VIDEO

Covridog de casa, sau Crenvursti in aluat

De fapt, aceasta reteta de covridogi mi-a atras atentia intr-un serial american unde se serveau ca aperitiv si cu denumirea de "pigs in a blanket", erau chiar si mai mici decat cei din poza mea. Imediat m-am gandit sa le fac pentru fetele mele, bineinteles fiind mari amatoare de covridogi, dar si varianta de acesti "pigs in a blanket" sa fie un motiv de distractie.

Foarte buna reteta, cu siguranta o voi mai repeta, mai ales ca stiu exact ce crenvursti am pus in acesti covridogi(caut intotdeauna crenvursti cat mai naturali fara prea multe adaosuri), versus cei din comert. Copiii au fost incantati de gust, forma, idee, ne-am distrat la maxim si le-am servit pe langa o salata mare de varza.

V-am aratat in pasi si varianta de covridogi cu cascaval, necesita un pic mai multa atentie la montare, dar mi s-au parut mai fragezi si mai gustosi datorita cascavalului topit. In plus, daca sunteti in graba, puteti inlocui aluatul de drojdie cu un foietaj din comert.

Ingrediente

Lapte
200 ml
Zahar
1 lingura
Drojdie uscata
10 g
Sare
0.5 lingurite
Oua
3 buc
Faina alba
550 g
Ulei
80 ml
Crenvursti
15 buc
aluatul va ajunge pentru aproximativ 15-20 de crenvursti
Cascaval feliat
5 buc
optional
Mac/susan
2 linguri
optional, pentru ornat

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mic turnati 200ml de lapte cald, adaugati 1 lingura de zahar si 10g de drojdie uscata.

Amestecati si lasati 10 minute pe masa, pana drojdia incepe sa faca spuma.

2

Turnati aceasta compozitie de drojdie intr-un alt bol mai mare.

3

Adaugati 0.5 lingurita de sare si 2 oua, amestecati bine cu un tel.

4

Puneti 550g de faina.

5

Amestecati cu spatula pana incepe sa se formeze un aluat mai lipicios.

6

Acum turnati 80 ml de ulei si iarasi mai amestecati putin cu spatula sau lingura.

7

Apoi incepeti sa framantati aluatul cu mainile, in bol sau direct pe masa.

8

Continuati pana obtineti un aluat uniform si nelipicios.

Daca este prea lipicios, mai puteti adauga putina faina pe masa in procesul framantarii, dar nu prea multa.

9

Puneti-l inapoi in bol si lasati sa creasca 30 minute la temperatura camerei.

10

Dupa acest timp scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il aplatizati putin cu palmele.

11

Continuati sa-l intindeti cu facaletul pana obtineti un dreptunghi uniform, de aproximativ 5mm grosime.

12

Taiati-l in felii de 1.5-2cm latime.

13

Eu am ales sa tai crenvurstii jumatati, sa fie covridogii putin mai mici.

Puteti sa-i taiati si mai mici(pentru aperitive), sau chiar sa-i lasati intregi, ca la covridogii clasici.

14

Acum rulati atent, putin suprapus, o felie de aluat deasupra fiecarui crenvurste.

Observati in video mai atent tot procesul.

15

Pentru covridogul cu cascaval, rulati mai intai crenuvrstele intr-o felie de cascaval(eu am taiat-o in jumatate pentru ca am si crenvurstii jumatati).

16

In continuare la fel o inveliti cu o felie de aluat, suprapusa pe fiecare nivel, sa nu fie goluri deasupra covridogului. Daca nu infasurati bine, cascavalul topit la coacere va curge in tava.

17

Aranjati covridogii astfel formati intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt, lasati 10 minute sa creasca putin.

Apoi ungeti cu ou batut si presarati mac sau susan deasupra.

18

Coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

19

Asa arata covridogii simpli in sectiune.

20

Si aici covridogii cu cacaval.

Oricum recomand sa-i serviti calzi sau reincalziti cu o salata sau asa simpli, ca aperitiv.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !