Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat Rețetă VIDEO

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat

De fapt, această rețetă de covridogi mi-a atras atenția într-un serial american unde se serveau ca aperitiv și cu denumirea de "pigs in a blanket", erau chiar și mai mici decât cei din poza mea. Imediat m-am gândit să le fac pentru fetele mele, bineînțeles fiind mari amatoare de covridogi, dar și varianta de acești "pigs in a blanket" să fie un motiv de distracție.

Foarte bună rețeta, cu siguranță o voi mai repeta, mai ales că știu exact ce crenvurști am pus în acești covridogi (caut întotdeauna crenvurști cât mai naturali fără prea multe adaosuri), versus cei din comerț. Copiii au fost încântați de gust, formă, idee, ne-am distrat la maxim și le-am servit pe lângă o salată mare de varză.

V-am arătat în pași și varianta de covridogi cu cașcaval, necesită un pic mai multă atenție la montare, dar mi s-au părut mai fragezi și mai gustoși datorită cașcavalului topit. În plus, dacă sunteți în grabă, puteți înlocui aluatul de drojdie cu un foietaj din comerț.

Ingrediente

Lapte
200 ml
   
Zahăr
1 lingura
   
Drojdie uscată
10 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Ouă
3 buc
   
Făină albă
550 g
   
Ulei
80 ml
   
Crenvurști
15 buc
aluatul va ajunge pentru aproximativ 15-20 de crenvurști
Cașcaval feliat
5 buc
opțional
Mac/susan
2 linguri
opțional, pentru ornat

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mic turnați 200ml de lapte cald, adăugați 1 lingură de zahăr și 10g de drojdie uscată.

Amestecați și lăsați 10 minute pe masă, până drojdia începe să facă spumă.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 1
Pas 2

Turnați această compoziție de drojdie într-un alt bol mai mare.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 2
Pas 3

Adăugați 0.5 linguriță de sare și 2 ouă, amestecați bine cu un tel.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 3
Pas 4

Puneți 550g de făină.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 4
Pas 5

Amestecați cu spatula până începe să se formeze un aluat mai lipicios.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 5
Pas 6

Acum turnați 80 ml de ulei și iarăși mai amestecați puțin cu spatula sau lingura.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 6
Pas 7

Apoi începeți să frământați aluatul cu mâinile, în bol sau direct pe masă.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 7
Pas 8

Continuați până obțineți un aluat uniform și nelipicios.

Dacă este prea lipicios, mai puteți adăuga puțină făină pe masă în procesul frământării, dar nu prea multă.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 8
Pas 9

Puneți-l înapoi în bol și lăsați să crească 30 minute la temperatura camerei.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 9
Pas 10

După acest timp scoateți aluatul pe masă presărată cu făină și îl aplatizați puțin cu palmele.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 10
Pas 11

Continuați să-l întindeți cu făcălețul până obțineți un dreptunghi uniform, de aproximativ 5mm grosime.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 11
Pas 12

Tăiați-l în felii de 1.5-2cm lățime.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 12
Pas 13

Eu am ales să tai crenvurștii jumătăți, să fie covridogii puțin mai mici.

Puteți să-i tăiați și mai mici (pentru aperitive), sau chiar să-i lăsați întregi, ca la covridogii clasici.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 13
Pas 14

Acum rulați atent, puțin suprapus, o felie de aluat deasupra fiecărui crenvurște.

Observați în video mai atent tot procesul.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 14
Pas 15

Pentru covridogul cu cașcaval, rulați mai întâi crenvurștii într-o felie de cașcaval (eu am tăiat-o în jumătate pentru că am și crenvurștii jumătăți).

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 15
Pas 16

În continuare la fel o înveliți cu o felie de aluat, suprapusă pe fiecare nivel, să nu fie goluri deasupra covridogului. Dacă nu înfășurați bine, cașcavalul topit la coacere va curge în tavă.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 16
Pas 17

Aranjați covridogii astfel formați într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt, lăsați 10 minute să crească puțin.

Apoi ungeți cu ou bătut și presărați mac sau susan deasupra.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 17
Pas 18

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 18
Pas 19

Așa arată covridogii simpli în secțiune.

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 19
Pas 20

Și aici covridogii cu cașcaval.

Oricum recomand să-i serviți calzi sau reîncălziți cu o salată sau așa simpli, ca aperitiv.

Poftă Bună!

Covridog de casă, sau Crenvurști în aluat - Pas 20

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 15 Jan 2022, 14:55

Ce firmă de crenwusti ati folosit? La mine au crăpat

lena
Elena (lena) Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 15 Jan 2022, 15:56

Folosesc diverse, dar de cele mai multe ori iau crenvursti de la mezeluri de Sibiu.

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 21 May 2023, 13:02

super reteta! merci Lena! este a doua oara cand o fac, coca este excelenta, se lucreaza usor. as putea oare sa ung coca cu putin mustar inainte sa tai benzile?

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Simion Magda (SimionMagda636) 23 May 2023, 08:55

Sigur, se poate.😉