Piept de porc la cuptor (legat)

Piept de porc la cuptor (legat)

Este reteta clasica a familiei noastre de pregatire a carnii de porc pentru sarbatori.Carnea este foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

Piept de porc
1 kg
Alegeti pieptul sa fie cu mai putina grasime si neaparat cu sorici.
Sare
1 lingurita
Piper negru
1 lingurita
Coriandru macinat
1 lingurita
Frunza de dafin
3 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea se protioneaza pe bucati mari, suficient de mari ca s-o putem rula. Dintr-un kg de carne se fac 2 bucati, depinde de dimensiunea bucatii de carne.

Carnea se spala si se presara condimentele mixate. Se freaca bine cu aceasta compozitie ca sa intre bine mirodeniile in carne.

Farfuria cu carne se acopera cu folie si se lasa la rece aproximativ 4-5 ore sa se patrunda. Ideal este sa se marineze carnea seara si a 2-a zi sa se prepare, atunci este mult mai aromata.

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 1
Pas 2

Carnea marinata se ruleaza bine cu mainile si se leaga bine cu o ata care sa contina putina matase.Eu am gasit la Cora.

Daca carnea are sorici, rulati soricul inauntru. Ar fi bine la legarea carnii sa va ajute inca o persoana: una tine carnea rulata, cealalta o leaga pe toata suprafata si foarte strans.

Aceasta procedura ajuta in timpul coacerii carnii, carnea nu se usuca si este frageda. In plus, rulada este intreaga, nu se marunteste la taiere.

 

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 2
Pas 3

Carnea legata se ruleaza in folie de aluminiu, se pune intr-o tava de cuptor.

Se pune la cuptor pentru aproximativ 2 ore, cu 15 min inainte de a scoate carnea din cuptor se taie folia, ca se rumeneasca putin carnea.

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 3
Pas 4

Asa trebuie sa arate carnea gata coapta. Carnea se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la rece si se taie abia a-2-a zi.

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 4
Pas 5

Dupa ce s-o racit bine carnea, se scot atele.

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 5
Pas 6

Carnea racita bine, se taie mult mai usor si este deja de consistenta necesara.

Se serveste rece. Eu prefer sa gatesc astfel carnea pentru sandwish-urile de dimineata, carnea din comert are cam multe E-uri si arome prea puternice de afumatura.

Pofta Buna!

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 300 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

elenaivanovna
elenaivanovna 29 Dec 2014, 07:02

la ce temperatura se coace?

lena
Elena (lena) elenaivanovna 29 Dec 2014, 07:11

La 200 de grade.

tiki
tiki 27 Sep 2014, 20:21

Buna. Vad ca mie imi place cel mai mult acesta reteta. Am facut-o pana acuma de 5 ori. Dar de data aceasta am facut cu carnea cu sorici, dar a ramas putin mai tare. Insa a placut tututor, nestiind ca se poate si altfel. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 Mar 2014, 17:56

Buna. Eeeeee,aceasta reteta pot spune ca "m-a dat pe spate". Mi-a placut teribil.Am uns-o cu ceva mai multe mirodenii si am invelit-o in hartie de copt apoi in folie de Al. F.f.buna. Moale,aromata,puteam manca 10 bun,nu una .O voi repeta precis. A placut tuturor,nu numai mie. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ionela20
IONELA-FLORINA (ionela20) 17 Oct 2011, 00:47

Nota mea pentru reteta:
Biank
Biank 13 Feb 2011, 15:35

am gasit prin casa niste ata de bumbac ...am obs k folositi si la alte rulade....sper sa-mi iasa

Biank
Biank 13 Feb 2011, 15:26

buna ziua....am si eu o intrebare...se poate si cu ata normala? nu am gasit pe nicaieri...multumesc

smih
smih 08 Dec 2010, 14:29

am incercat foarte multe din retetele tale si toate mi-au iesit fff bine.e un site ff bine facut felicitari !!

amalia80
amalia80 08 Nov 2010, 16:31

Am preparat si eu reteta aceasta cum o saptamana, dar am cumparat ceafa, deoarece mi-a placut mai mult cum arata.  Cand a fost gata am presarat si putina boia de ardei dulce si putina iute ca sa fie mai aromat.

amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:59

Nici un strop de vin la macerat? Eu nu gatesc friptura de porc fara vin alb...

vero79
veronica (vero79) 24 Feb 2009, 09:40

E o idee excelenta.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile