Ingrediente
●
Piept de porc
1 kg
Alegeti pieptul sa fie cu mai putina grasime si neaparat cu sorici.
●
Piper negru
1 lingurita
●
Coriandru macinat
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se protioneaza pe bucati mari, suficient de mari ca s-o putem rula. Dintr-un kg de carne se fac 2 bucati, depinde de dimensiunea bucatii de carne.
Carnea se spala si se presara condimentele mixate. Se freaca bine cu aceasta compozitie ca sa intre bine mirodeniile in carne.
Farfuria cu carne se acopera cu folie si se lasa la rece aproximativ 4-5 ore sa se patrunda. Ideal este sa se marineze carnea seara si a 2-a zi sa se prepare, atunci este mult mai aromata.
Pas 2
Carnea marinata se ruleaza bine cu mainile si se leaga bine cu o ata care sa contina putina matase.Eu am gasit la Cora.
Daca carnea are sorici, rulati soricul inauntru. Ar fi bine la legarea carnii sa va ajute inca o persoana: una tine carnea rulata, cealalta o leaga pe toata suprafata si foarte strans.
Aceasta procedura ajuta in timpul coacerii carnii, carnea nu se usuca si este frageda. In plus, rulada este intreaga, nu se marunteste la taiere.
Pas 3
Carnea legata se ruleaza in folie de aluminiu, se pune intr-o tava de cuptor.
Se pune la cuptor pentru aproximativ 2 ore, cu 15 min inainte de a scoate carnea din cuptor se taie folia, ca se rumeneasca putin carnea.
Pas 4
Asa trebuie sa arate carnea gata coapta. Carnea se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la rece si se taie abia a-2-a zi.
Pas 5
Dupa ce s-o racit bine carnea, se scot atele.
Pas 6
Carnea racita bine, se taie mult mai usor si este deja de consistenta necesara.
Se serveste rece. Eu prefer sa gatesc astfel carnea pentru sandwish-urile de dimineata, carnea din comert are cam multe E-uri si arome prea puternice de afumatura.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
300 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)