Friptură de iepure la ceaun
Voi continua seria de rețete de mâncare gătite acasă, următoarea este această friptură de iepure gătit la ceaun, cu vin, legume și mirodenii. Este metoda principală de a găti iepurele (se poate și pui) a nașei mele, se face foarte simplu dar contează mici detalii și să aveți răbdare cu toate etapele de preparare.
Rezultatul este mult, mult peste așteptări, un iepure așa de fraged, aromat și gustos încă nu am mâncat. A contat mult și faptul că a fost carne din producție proprie, crescut de tata cu porumb și iarbă.
La o masă mare de familie, servit cu o garnitură de orez și roșii murate - a fost o delectare și plăcere pentru toți...
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Piper negru(boabe)
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de iepure se spală, usucă și se taie bucăți mici.
Pas 2
Într-un ceaun încălziți bine uleiul.
În loc de ceaun puteți să folosiți și o oală teflonată cu fund mai gros.
Pas 3
Când uleiul s-a încins bine puneți toată carnea în oală.
Pas 4
Acoperiți cu capac și lăsați așa 15 minute la foc mare.
Pas 5
După acest timp adăugați frunza de dafin, piperul boabe și amestecați. Puneți la loc capacul și mai lăsați 10-15 minute.
Pas 6
Apoi adăugați sarea, amestecați, puneți capacul dar să nu fie închis de tot, cu o mică deschizătură să iasă aburii.
Pas 7
Când mai scade apa lăsată de carne adăugați vinul, amestecați și din nou acoperiți, dar nu de tot.
Pas 8
Atunci când toată apa și vinul din ceaun scade (dacă carnea este mai tare, mai adăugați vin și lăsați să fiarbă până se face), carnea începe să se rumenească, adăugați ceapa tăiată bucăți mari și morcovul cubulețe - amestecați ușor.
Pas 9
Într-un sfert de oră când sunt gata legumele, adăugați usturoiul tăiat mărunt, amestecați și stingeți focul, acoperiți oala cu capac și mai lăsați 10 minute să se pătrundă.
Pas 10
Serviți cu orice garnitură preferată, cu ceva salată sau murături.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)