Costiță la cuptor, cu varză murată și cartofi
Mâncarea perfectă în orice sezon de iarnă, combinația de costiță cu varză este clasică, dar cartofii sunt un plus plăcut și echilibrant la rețetă. Practic aveți farfuria completă, cu fel de bază și garnitură dintr-o singură mișcare, iar efortul de preparare este minim - ați pus totul crud la cuptor și doar trebuie să așteptați.
Mie îmi plac mult mâncărurile simple și în principal consumatoare de puțin timp în bucătărie, dar cu condiția să fie și gustoase. Această costiță cu varză murată a fost exact așa, delicioasă, simplă și rapidă, recomand să încercați neapărat rețeta. Bineînțeles, dacă nu găsiți costița potrivită puteți să folosiți în rețetă niște ceafă, sau orice altă carne preferați, dar să fie ceva mai grasă.
Ingrediente
●
Costițe de porc(scăricică)
1.5 kg
poate fi înlocuită cu ceafă sau orice altă carne preferați, dar ceva mai grasă
●
Varză murată
1.5 kg
gata tocată sau întreagă
●
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Varza murată tocată o aranjați în strat uniform în tava de cuptor, puțin presați cu palmele.
Dacă aveți varză întreagă, o spălați puțin, să nu fie prea sărată și acră, apoi scurgeți bine și tocați mărunt cu un cuțit.
Pas 2
Curațați și spălați cartofii, tăiați-i cubulețe de mărime medie și-i puneți într-un bol mai mare.
Pas 3
Peste cartofi puneți costițele de porc, tăiate individual pe lângă os.
Cea mai mare provocare la această rețetă este să găsiți costițe de porc/scărițică mai cu carne, eu le-am descoperit la Metro, la raionul de măcelărie.
Pas 4
Peste costițe și cartofi adăugați uleiul și toate mirodeniile, amestecați bine cu mâinile.
Pas 5
Aranjați cartofii și costițele peste varza murată din tavă, nu le amestecați și nu le adânciți în varză.
Pas 6
Acoperiți tava cu folie de copt (eu am tăiat punga de copt pe margini și am desfăcut-o, să acopere tava complet), cu folie de aluminiu, sau ambele.
Puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră și jumătate.
Pas 7
După acest tip scoateți folia, costițele posibil puțin să se rumenească deasupra. Recomand să le întoarceți cu o furculiță, să se rumenească și pe cealaltă parte.
Acum lăsați în cuptor încă o jumătate de oră, să se rumenească mai bine.
Pas 8
Și gata, după acest timp scoateți mâncarea din cuptor și serviți câteva costițe cu cartofi pe lângă varza murată gătită.
Poftă Bună!
Cantitate:
8 portii
(o tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: