Costita la cuptor, cu varza murata si cartofi
Mancarea perfecta in orice sezon de iarna, combinatia de costita cu varza este clasica, dar cartofii sunt un plus placut si echilibrant la reteta. Practic aveti farfuria completa, cu fel de baza si garnitura dintr-o singura miscare, iar efortul de preparare este minim - ati pus totul crud la cuptor si doar trebuie sa asteptati.
Mie imi plac mult mancarurile simple si in principal consumatoare de putin timp in bucatarie, dar cu conditia sa fie si gustoase. Aceasta costita cu varza murata a fost exact asa, delicioasa, simpla si rapida, recomand sa incercati neaparat reteta. Bineinteles, daca nu gasiti costita potrivita puteti sa folositi in reteta niste ceafa, sau orice alta carne preferati, dar sa fie ceva mai grasa.
Ingrediente
●
Costite de porc(scaricica)
1.5 kg
poate fi inlocuita cu ceafa sau orice alta carne preferati, dar ceva mai grasa
●
Varza murata
1.5 kg
gata tocata sau intreaga
●
Piper negru macinat
0.5 lingurite
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Varza murata tocata o aranjati in strat uniform in tava de cuptor, putin presati cu palmele.
Daca aveti varza intreaga, o spalati putin, sa nu fie prea sarata si acra, apoi scurgeti bine si tocati marunt cu un cutit.
Pas 2
Curatati si spalati cartofii, taiati-i cubulete de marime medie si-i puneti intr-un bol mai mare.
Pas 3
Peste cartofi puneti costitele de porc, taiate individual pe langa os.
Cea mai mare provocare la aceasta reteta este sa gasiti costite de porc/scaricica mai cu carne, eu le-am descoperit la Metro, la raionul de macelarie.
Pas 4
Peste costite si cartofi adaugati uleiul si toate mirodeniile, amestecati bine cu mainile.
Pas 5
Aranjati cartofii si costitele peste varza murata din tava, nu le amestecati si nu le adanciti in varza.
Pas 6
Acoperiti tava cu folie de copt (eu am taiat punga de copt pe margini si am desfacut-o, sa acopere tava complet), cu folie de aluminiu, sau ambele.
Puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1 ora si jumatate.
Pas 7
Dupa acest tip scoateti folia, costitele posibil putin sa se rumeneasca deasupra. recomand sa le intoarceti cu o furculita, sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Acum lasati in cuptor inca o jumatate de ora, sa se rumeneasca mai bine.
Pas 8
Si gata, dupa acest timp scoateti mancarea din cuptor si serviti cateva costite cu cartofi pe langa varza murata gatita.
Pofta Buna!
Cantitate:
8 portii
(o tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: