Coltunasi Chinezesti

Coltunasi Chinezesti

Usor, usor colectia mea de retete chinezesti incepe sa creasca, culmea este ca niciodata nu as fi crezut ca voi fi amatoare de bucatarie chinezeasca. Dar va asigur ca este suficient sa gustati o singura data dintr-o mancare chinezeasca bine gatita, si deveniti dependent de acel gust complet si deosebit. Dupa multe experimente am reusit sa aduc la bun sfarsit si reteta de coltunasi chinezesti, sunt extraordinari de buni si cu succes la toata lumea, chiar si copii!

Anume in varianta de mai jos coltunasii chinezesti mi se par cei mai buni, desi variante sunt extraordinar de multe, eu va recomand sa incepeti cu o reteta de baza buna si apoi experimentati.

Ingrediente

Faina alba
450 g
Sare
2.5 lingurite
Oua
1 buc
Ulei
3 linguri
Apa clocotita
250 ml
fierbinte
Carne de porc tocata
650 g
se poate inlocui cu carne de pui
Usturoi(catei)
3 buc
Ghimbir ras
1 lingurita
sau ghimbir uscat pudra
Amidon alimentar
1 lingura
Sos de soia
5 linguri
plus inca putin sos de soia pentru servire
Vin de orez
2 linguri
Ceapa verde
2 buc
Piper negru macinat
0.5 lingurite
daca aveti, puteti pune si putin piper sichuan macinat
Ulei
50 ml

Pasi de urmat

1

Mai intai vom pregati Aluatul pentru Coltunasii Chinezesti:

Deci, intr-un bol puneti 450g de faina si 0.5 lingurita de sare, amestecati.

2

Adaugati 1 ou si 3 linguri de ulei, amestecati acestea cu faina folosind o furculita, sa se faca ca niste franjuri.

3

Apoi adaugati treptat 250ml de apa clocotita fierbinte si amestecati repede, la fel cu furculita, pana se incorporeaza toata.

4

Apoi atent incepeti sa amestecati aluatul cu mainile, initial este putin mai fierbinte, dar treptat se raceste si il puteti lucra usor.

Inca un aspect - poate sa va para la inceput ca aluatul ar mai avea nevoie de apa, dar recomand sa nu o adaugati, el se inmoaie repede si devine perfect cu cantitatile de mai sus.

5

Il scoateti si pe masa, sa-l framantati cat mai bine pana devine uniform si neted, deloc lipicios.

Are textura de plastilina moale si usor de lucrat.

6

Lasati bila de aluat 10 minute sa se odihneasca in bol, puteti sa-l acoperiti cu o punga, sa nu se usuce la suprafata.

7

Dupa 10 minute il taiati in 2 bucati si modelati din ele 2 bile uniforme.

Lasati iarasi pe masa 10 minute la odihnit.

8

In acest timp pregatiti Umplutura pentru Coltunasi Chinezesti:

- puneti carnea tocata intr-un bol, adaugati 3 catei de usturoi pisat, ghimbirul ras, 1 lingura de amidon, 5 linguri sos de soia, 2 linguri vin de orez si partea alba tocata de la cele 2 fire de ceapa verde.

9

- amestecati totul bine cu mainile, nu uitati sa adaugati aici si 2 lingurite de sare, impreuna cu piperul negru macinat.

10

Incepem sa Modelam Coltunasii.

Fiecare bila de aluat se intinde cu facaletul intr-o foaie mare si subtire de 2-3mm grosime. Va ajutati cu putina faina pe masa cat intindeti foaia.

11

Cu un pahar mare taiati cercuri din aluat.

Resturile ramase dupa taiat le adunati intr-un nou aluat, lasati sa se odihneasca si iarasi il intindeti pentru a modela alti coltunasi.

12

Pe fiecare cerc puneti cate 1 lingurita din umplutura cu carne.

13

Fiecare coltunas se modeleaza astfel:

- mai intai lipiti/ciupiti sus marginile intre ele;

14

- acum coborand pe fiecare latura din fata in jos, faceti o indoitura si o lipiti de marginea opusa, din spate;

15

- iarasi faceti o indoitura si o lipiti de latura din spate;

16

- repetati aceleasi miscari pe latura cealalta si observati cum ar trebui sa arate coltunasul la final.

Daca din pozele mele si instructiuni nu va dati seama exact ce trebuie sa faceti, pe Youtube gasiti o multime de Video cum sa modelati coltunasii chinezesti.

17

Astfel modelati toti coltunasii si pe parcurs le aranjati intr-o tava mare presarata cu faina la baza.

18

Acum a venit timpul final sa Gatim Coltunasii:

Coltunasii se pot gasi simplu la aburi, le tineti aproximativ 30 de minute si apoi serviti.

Noua ne place mult mai mult metoda prajirii combinata cu aburi. Pentru aceasta caliti cateva linguri de ulei intr-o tigaie, puneti coltunasii la prajit cu partea bombata in jos.

19

Cand incep sa se rumeneasca frumos le intoarceti pe lateral, asa ca marginile sa fie lipite de tigaie - observati poza.

20

Si repede turnati in tigaie 100ml de apa clocotita fierbinte.

21

Imediat puneti capacul si lasati coltunasii sa fiarba la foc mediu timp de 4-5 minute.

22

Ridicati capacul, scoateti coltunasii pe un platou si puteti pune o alta tura la prajit-gatit.

Noi le facem in 2 tigai mari simultan si merge mai repede treaba.

23

Le serviti neaparat cu sos simplu de soia sau cu sos pentru coltunasi pregatit astfel:

- amestecati intr-un bol mic 4 linguri sos de soia, 4 linguri otet de orez/vin, 2 lingurite ulei de susan, 1 catel de usturoi pisat si 1 fir de ceapa verde tocata fin.

In plus, va recomand aici Uleiul picant aromat chinezesc, este minunat si se potriveste perfect cu coltunasii.

Extraordinari de buni si deosebiti, recomand!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

CristinaMonicaMarinescu806
Cristina Monica Marinescu (CristinaMonicaMarinescu806) 24 mar 2021, 20:05

Se poate inlocui faina alba cu faina de orez sau de hrisca? De asemenea carnea se poate inlocui cu ciuperci sau carne alba? Intreb mai ales pentru diabetici.

lena
Elena (lena) Cristina Monica Marinescu (CristinaMonicaMarinescu806) 24 mar 2021, 20:17

Umplutura sigur se poate inlocui, dar cu faina nu stiu. Puteti incerca, dar cu siguranta vor fi alte proportii...