Ulei aromat chinezesc

Ulei aromat chinezesc

Daca v-ati apucat si voi de gatit retete chinezesti neaparat va recomand si aceasta reteta de ulei aromat chinezesc. Se face simplu, va trebuie cam multe ingrediente dar se gasesc si mai puteti citi aici Articolul despre Ingrediente Chinezesti, pe unde si cum le cumpar eu. Este minunat, are un gust si aroma superbe, merge perfect la Pachetele de primavara, Noodles, Furncile in copac(urmeaza reteta) si neaparat cu niste coltunasi chinezesti! Mare atentie la acest ulei, este foarte aromat dar si destul de picant. Eu am inceput sa-l fac mai putin picant, ca sa mai manance si copiii din mancare, dar si pentru ca arde gura rau daca il faceti in mod clasic.

M-am inspirat cu uleiul bineinteles ca de la AndreeaChinesefood, dar cu mici corectii referitoare la partea cu iuteala. O portie din el ne-a ajuns jumatate de an, pastrat la frigider tine foarte bine.

Ingrediente

Ulei de arahide
200 ml
puteti sa-l inlocuti cu ulei de rapita
Ceapa verde
1 buc
luati doar partea alba, eu am pus jumatate de ceapa alba simpla
Piper Sichuan
3 lingurite
Foaie de dafin
2 buc
Anason stelat
2 buc
Cuisoare
6 buc
Ghimbir
20 g
o bucata de ghimbir proaspat, cat o nuca
Seminte de susan
2 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
2 lingurite
daca il vreti foarte picant mai adaugati inca 2 lingurite de boia iute
Chili
1 lingurite
fulgi de chili - ardei uscati

Pasi de urmat

1

Pe o farfurie pregatiti urmatoarele ingrediente - ceapa, foaia de dafin, piperul Sichuan, anasonul, cuisoarele si ghimbirul taiat felii subtiri.

2

Acesta este uleiul de arahide pe care il folosesc, se gaseste la Metro, Selgros si cred ca in alte supermarketuri mai mari.

Daca nu aveti il inlocuiti fara grija cu ulei de rapita.

3

Intr-un bol de sticla(ar fi bine sa fie mai termorezistent), puneti 2 lingurite de susan, 2 lingurite de boia dulce si 1 lingurita fulgi de ardei uscati.

4

Masurati cu o cana gradata 200ml de ulei si turnati intr-o cratita mica.

5

Puneti in cratita si toate ingredientele pregatite la pasul 1.

6

Puneti cratita pe foc iute si cand incep toate mirodeniile sa se caleasca activ(sfaraie) mai lasati 2-3 minute pe foc - aveti grija sa nu le ardeti.

7

Peste bolul termoreziste(cel de la pasul 3, cu susan, boia si ardei), puneti o sita metalica.

8

Turnati prin sita in bol uleiul incins cu condimente, o faceti incet si atent pentru ca va sfarai si sa nu va stropiti.

9

Ridicati atent sita si scurgeti tot uleiul din ea, dati la o parte si dupa ce se racesc aruncati condimentele calite.

Observati ca uleiul din bol se face mai roscat si frumos ornat cu bobitze aromate de susan.

10

Dupa ce se raceste il turnati intr-un borcan sau sticla mica si pastrati la frigider.

11

Folositi cate putin la orice mancare va place, dar bineinteles mai bine la cea chinezeasca :)

Pofta Buna!

Cantitate: 200 mililitri
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Sursa: http://andreeachinesefood.blogspot.ro/

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !