Ulei aromat chinezesc

Ulei aromat chinezesc

Dacă v-ați apucat și voi de gătit rețete chinezești neapărat vă recomand și această rețetă de ulei aromat chinezesc. Se face simplu, vă trebuie cam multe ingrediente dar se găsesc și mai puteți citi aici Articolul despre Ingrediente Chinezești, pe unde și cum le cumpăr eu. Este minunat, are un gust și aromă superbe, merge perfect la Pachetele de primăvară, Noodles, Furnicile în copac(urmează rețeta) și neapărat cu niște colțunași chinezești! Mare atenție la acest ulei, este foarte aromat dar și destul de picant. Eu am început să-l fac mai puțin picant, ca să mai mănânce și copiii din mâncare, dar și pentru că arde gura rău dacă îl faceți în mod clasic.

M-am inspirat cu uleiul bineînțeles ca de la AndreeaChinesefood, dar cu mici corecții referitoare la partea cu iuțeala. O porție din el ne-a ajuns jumătate de an, păstrat la frigider ține foarte bine.

Ingrediente

Ulei de arahide
200 ml
puteți să-l înlocuiți cu ulei de rapiță
Ceapă verde
1 buc
luați doar partea albă, eu am pus jumătate de ceapă albă simplă
Piper Sichuan
3 lingurite
   
Foaie de dafin
2 buc
   
Anason stelat
2 buc
   
Cuișoare
6 buc
   
Ghimbir
20 g
o bucată de ghimbir proaspăt, cât o nucă
Semințe de susan
2 lingurite
   
Boia de ardei roșu dulce
2 lingurite
dacă îl vreți foarte picant mai adăugați încă 2 lingurițe de boia iute
Chili
1 lingurita
fulgi de chili - ardei uscați

Pași de urmat

Pas 1

Pe o farfurie pregătiți următoarele ingrediente - ceapa, foaia de dafin, piperul Sichuan, anasonul, cuișoarele și ghimbirul tăiat felii subțiri.

Ulei aromat chinezesc - Pas 1
Pas 2

Acesta este uleiul de arahide pe care îl folosesc, se găsește la Metro, Selgros și cred că în alte supermarketuri mai mari.

Dacă nu aveți îl înlocuiți fără grijă cu ulei de rapiță.

Ulei aromat chinezesc - Pas 2
Pas 3

Într-un bol de sticlă (ar fi bine să fie mai termorezistent), puneți 2 lingurițe de susan, 2 lingurițe de boia dulce și 1 linguriță fulgi de ardei uscați.

Ulei aromat chinezesc - Pas 3
Pas 4

Măsurați cu o cană gradată 200 ml de ulei și turnați într-o cratiță mică.

Ulei aromat chinezesc - Pas 4
Pas 5

Puneți în cratiță și toate ingredientele pregătite la pasul 1.

Ulei aromat chinezesc - Pas 5
Pas 6

Puneți cratița pe foc iute și când încep toate mirodeniile să se călească activ (sfârâie) mai lăsați 2-3 minute pe foc - aveți grijă să nu le ardeți.

Ulei aromat chinezesc - Pas 6
Pas 7

Peste bolul termorezistent (cel de la pasul 3, cu susan, boia și ardei), puneți o sită metalică.

Ulei aromat chinezesc - Pas 7
Pas 8

Turnați prin sită în bol uleiul încins cu condimente, o faceți încet și atent pentru că va sfârâi și să nu vă stropiți.

Ulei aromat chinezesc - Pas 8
Pas 9

Ridicați atent sita și scurgeți tot uleiul din ea, dați la o parte și după ce se răcesc aruncați condimentele călite.

Observați că uleiul din bol se face mai roșcat și frumos ornat cu bobite aromate de susan.

Ulei aromat chinezesc - Pas 9
Pas 10

După ce se răcește îl turnați într-un borcan sau sticlă mică și păstrați la frigider.

Ulei aromat chinezesc - Pas 10
Pas 11

Folosiți câte puțin la orice mâncare vă place, dar bineînțeles mai bine la cea chinezească :)

Poftă Bună!

Ulei aromat chinezesc - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 ml
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Sursă: http://andreeachinesefood.blogspot.ro/
Colecții: Mâncăruri de Post

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!