Pilaf cu linte si legume

Pilaf cu linte si legume

Eram putin sceptica la aceasta combinatie, dar degeaba - este perfecta si se potrivesc excelent toate ingredientele. Asa un pilaf de post as manca si in nepost, este foarte gustos - toate legumele dau o aroma perfecta aici, usturoiul si verdeata completeaza aromele.

Este satios, gustos, sanatos - a mancat si Sofia fara nici o remarca, deci un indicator bun si relevant :)

Ingrediente

Orez
0.5 pahare
acelasi pahar de 250ml la toate ingredientele
Linte verde/maro
0.5 pahare
Morcovi
3 buc
Ceapa
2 buc
Rosii
2 buc
eu am pus jumatate de conserva de rosii cubulete
Usturoi (catei)
10 buc
Sare
2 lingurite
dupa gust puneti
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
optional
Patrunjel verde
1 legatura
1 legatura - eu am pus patrunjel uscat
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Apa
2 pahare

Pasi de urmat

Pas 1

Ceapa si morcovul se taie fideluta.

In cratita sau tuciul in care veti face pilaful, incalziti putin uleiul si adaugati morcovul si ceapa, le caliti impreuna cam 5 minute.

Pilaf cu linte si legume - Pas 1
Pas 2

Orezul si lintea le spalati bine.

Le puneti in cratita(peste morcovul si ceapa calite) asa ca in poza, fara sa le amestecati - rosiile cubulete, orezul si lintea.

Pilaf cu linte si legume - Pas 2
Pas 3

Turnati 2 pahare de apa deasupra.

Pilaf cu linte si legume - Pas 3
Pas 4

Puneti sarea, piperul, 5 catei de usutroi tocat si turmericul daca aveti.

Faceti focul mare pana incepe sa fiarba, apoi micsorati flacara si lasati sa fiarba(cu capac deasupra) incet 20-30 minute - si da, ati vazut bine, nu se amesteca ingredientele.

Pilaf cu linte si legume - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp observati ca orezul si lintea vor absorbi toata apa. Daca cumva inca sunt crude(depinde de calitatea orezului si lintei) si apa nu mai este, adaugati putina apa clocotita si mai lasati 10 minute pe foc.

La mine nu a fost nevoie, apa a fost suficienta, lintea nu s-a rasfiert dar nici nu era cruda.

Pilaf cu linte si legume - Pas 5
Pas 6

Puneti deasupra peste pilaful gata patrunjel tocat si ceilalti 5 catei de usturoi tocat(nu le pisati, arata mai bine bucatele in pilaf).

Opriti focul si puneti capacul, lasati asa sa se patrunda aromele cam 15 minute.

Pilaf cu linte si legume - Pas 6
Pas 7

Apoi cu o furculita amestecati atent toata compozitia, mai lasati 5 minute.

Pilaf cu linte si legume - Pas 7
Pas 8

Serviti si savurati.

Pofta Buna!

Pilaf cu linte si legume - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6-8 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

Pufi
Pufi 05 Dec 2018, 23:36

Foarte buna! Chiar prea buna pentru ca se lasa mancata, in portii tot mai mari :) Fiind lacto- vegetariana, reteta asta e o minune pentru mine. Am facut-o intr-o cratita clasica, emailata si a iesit foarte bine. De altfel, toate retetele de pe acest site, au iesit perfecte, din prima. Multumesc Elena pentru tot efortul si daruirea ta, spre folosul nostru. Multa sanatate tie si familiei tale!

Nota mea pentru reteta:
Corina1
Corina1 29 Sep 2018, 16:25

Datorita scepticismului legat de combinatia orez-linte am facut aceasta reteta prima oara, a doua oara am facut-o pentru ca e incredibil de gustoasa!!! O mare problema am acum si anume am uitat sa fac portie dubla!!! E o reteta de 5 stele plus. Legat de poza, nu mai am la ce sa fac:)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Corina1 30 Sep 2018, 15:36

Ma bucur mult, sa aveti pofta buna! 😘

eduardu
Eduardu (eduardu) 12 Feb 2018, 17:16

Foarte buna aceasta combinatie,mi-a iesit perfect,doar o cana de apa in plus. Sotul si-a pus doua portii,deci atat de buna a iesit!

DaianaRadulescu992
Daiana Radulescu (DaianaRadulescu992) 11 Aug 2016, 17:37

Delicios! Acum am terminat-o, concomitent cu reteta de chiftelute cu linte. Asa de mult imi doream o reteta de post proteica, dar si cu orez si mai ales gustoasa. Multumim din nou! Esti cea mai buna bucatareasa din tot ce am gasit online.

P.S.: am facut-o in tuciul traditional romanesc, de fonta, si a functionat la fix ca sa nu se prinda nimic. Deci recomand tuciul sau o cratita cat mai groasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Daiana Radulescu (DaianaRadulescu992) 12 Aug 2016, 09:04

Ma bucur mult ca va plac retetele, sunt facute cu mult drag pentru familia mea si alese cu grija.

Multumesc mult pentru apreciere, comentarii, poze si sa aveti pofta mare si sanatate!

Diana S.
Diana S. 30 Dec 2015, 04:31

Foarte, foarte bun, Lena! Abia acum am gasit reteta si a iesit excelent. Lintea nu mi s-a rasfiert nici mie, dar am verificat dinainte timpul de fierbere pentru linte comparativ cu cel pentru orez, care a fost de aprox. 20 de minute in ambele cazuri. Asadar, le-am adaugat pe amandoua in acelasi timp si a iesit exact cum trebuie.

Nota mea pentru reteta:
GINUTZ
GINUTZ 24 Nov 2015, 21:34

Multumesc, Lena...o reteta delicioasa !!! Sotul a fost tare incantat de acest pilaf. Am mai adaugat si eu inca o cana cu apa.

Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 15 Jun 2015, 18:13

Multumim pentru masa, Lena! :) Delicioasa reteta. A mancat cu mare pofta si piciul nostru. Lintea nu s-a rasfiert. Eu am mai adaugat, din start, o jumatate de pahar de apa, ca mi se paruse cam putina. Sanatate tie si multa inspiratie.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 05 Apr 2014, 13:07

Buna. Mi-au prins bine si comentariile, citind ca lintea s-a mai zdobit,eu am adaugat-o dupa 10 minute.De aceea am si postat mai multe poze (fara linte, cu linte,...gata si pe farfurie).O mancare buna si satioasa. Eu am mai adaugat cativa catei de usturoi,ca eu folosesc romanesti si au fost f.mici de nu le-am simtit gustul si mie imi place cu mai mult.  Multumesc si pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 02 Apr 2014, 23:06

Mi-a placut! E gustoasa, rapid si usor de facut, sanatoasa. E mancabila si de "carnivori", barbatu-meu spunand ca e intresanta. Multumesc.

Nota mea pentru reteta:
Elena BM
Elena BM 26 Mar 2014, 00:21

Cum am zis ieri, am facut azi pilaful, a iesit tare bun, lintea sa rasfiert si cind am amestecat totul , sa sfarmat, dar nu a stricat deloc gustul , din contra ia dat o textura neobisnuita pilafului. Si chiar ma bucur, ca daca o observa copilul putea sa nu manince , e cam pretentios la mincare :)

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile