Ingrediente
●
Orez
0.5 pahare
același pahar de 250ml la toate ingredientele
●
Linte verde/maro
0.5 pahare
●
Roșii
2 buc
eu am pus jumătate de conservă de roșii cubulețe
●
Usturoi (cățeii)
10 buc
●
Sare
2 lingurite
după gust puneți
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
●
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
opțional
●
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură - eu am pus pătrunjel uscat
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ceapa și morcovul se taie fâșii subțiri.
În cratița sau tuciul în care veți face pilaful, încălziți puțin uleiul și adăugați morcovul și ceapa, le căliți împreună cam 5 minute.
Pas 2
Orezul și lintea le spălați bine.
Le puneți în cratiță (peste morcovul și ceapa călite) așa ca în poză, fără să le amestecați - roșiile cubulețe, orezul și lintea.
Pas 3
Turnați 2 pahare de apă deasupra.
Pas 4
Puneți sarea, piperul, 5 căței de usturoi tocați și turmericul dacă aveți.
Faceți focul mare până începe să fiarbă, apoi micșorați flacăra și lăsați să fiarbă (cu capac deasupra) încet 20-30 minute - și da, ați văzut bine, nu se amestecă ingredientele.
Pas 5
După acest timp observați că orezul și lintea vor absorbi toată apa. Dacă cumva încă sunt crude (depinde de calitatea orezului și lintei) și apa nu mai este, adăugați puțină apă clocotită și mai lăsați 10 minute pe foc.
La mine nu a fost nevoie, apa a fost suficientă, lintea nu s-a răsfiert dar nici nu era crudă.
Pas 6
Puneți deasupra peste pilaful gata pătrunjel tocat și ceilalți 5 căței de usturoi tocat (nu le pisați, arată mai bine bucățele în pilaf).
Opriți focul și puneți capacul, lăsați așa să se pătrundă aromele cam 15 minute.
Pas 7
Apoi cu o furculiță amestecați atent toată compoziția, mai lăsați 5 minute.
Pas 8
Serviți și savurați.
Poftă bună!
Cantitate:
2 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)