Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Telemea de vaca
200 g
sau telemea/branza de oaie
●
Piper negru
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cartofii se spala bine, se pun intr-o cratita cu apa cat sa le acopere bine si se fierb. Eu fierb aproximativ 40-45 de min, pana intra cutitul usor in cartof.
Pas 2
In acest timp se curata si se spala ceapa, apoi se taie marunt si se caleste in ulei pana se rumeneste usor.
Pas 3
Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa fierbinte din ei si turnati apa rece. Lasati 5 min si incepeti sa-i curatati de coaja. Este important sa-i curatati acum si nu dupa ce se racesc complet.
Pas 4
Pe parcurs ce ii curatati le si pisati bine cu o lingura sau paleta pentru piure. Tot foarte important sa-i zdrobiti cat sunt calzi, au alta textura - sa ma credeti pe cuvant ca am testat :)
Pas 5
Dupa ce ati zdrobit il lasati putin sa se racoreasca.
Pas 6
Acum adaugati telemea data prin razatoare, ceapa si uleiul in care s-a prajit, piperul. Amestecati bine, gustati, si daca mai este nevoie adugati putina sare - depinde cat de sarata este branza telemea.
Pas 7
Asta-i cam tot procesul - acesta umplutura puteti s-o pregatiti din timp si s-o tineti la frigider 1-2 zile pana o folositi. Merge foarte bine la placinte, coltunasi, pateuri cu foietaj.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(pentru 2 ture de coltunasi)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)