Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Telemea de vacă
200 g
sau telemea/brânză de oaie
●
Piper negru
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii se spală bine, se pun într-o cratiță cu apă cât să le acopere bine și se fierb. Eu fierb aproximativ 40-45 de min, până intră cuțitul ușor în cartof.
Pas 2
În acest timp se curăță și se spală ceapa, apoi se taie mărunt și se călește în ulei până se rumenește ușor.
Pas 3
După ce au fiert cartofii, scurgeți apa fierbinte din ei și turnați apă rece. Lăsați 5 min și începeți să-i curățați de coajă. Este important să-i curățați acum și nu după ce se răcesc complet.
Pas 4
Pe parcurs ce îi curățați, le și pisați bine cu o lingură sau paletă pentru piure. Tot foarte important să-i zdrobiți cât sunt calzi, au altă textură - să mă credeți pe cuvânt că am testat :)
Pas 5
După ce ați zdrobit, îl lăsați puțin să se răcorească.
Pas 6
Acum adăugați telemea dată prin răzătoare, ceapa și uleiul în care s-a prăjit, piperul. Amestecați bine, gustați, și dacă mai este nevoie adăugați puțină sare - depinde cât de sărată este brânza telemea.
Pas 7
Asta-i cam tot procesul - această umplutură puteți s-o pregătiți din timp și s-o țineți la frigider 1-2 zile până o folosiți. Merge foarte bine la plăcinte, colțunași, pateuri cu foietaj.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(pentru 2 ture de colțunași)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)