Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval

Astăzi vreau să vă arăt o metodă foarte simplă și rapidă de a pregăti rețeta de cartofi țărănești în varianta la cuptor, fără să-i fierbeți dinainte și fără prăjire. Șunca o puteți înlocui cu bacon, slănină afumată, sau orice mezel aveți la îndemână, dar cred că ați putea pregăti rețeta și fără ea.

Veți observa în această rețetă de cartofi țărănești că folosesc pesmet, să știți că și pe acesta l-aș omite data viitoare, el pare să ofere o textură interesantă cartofilor, dar nu aș zice că este foarte evidentă.

În rest, este o mâncare rapidă, delicioasă, simplă și cu ingrediente la îndemână, să încercați neapărat!

Ingrediente

Cartofi
1 kg
   
Ulei
70 ml
   
Pesmet
2 linguri
opțional, îl puteți omite
Boia ardei dulce sau iute
2 lingurite
   
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
puteți înlocui cu usturoi proaspăt pisat
Sare
1 lingurita
   
Șuncă
200 g
sau orice altă afumătură preferați, dar puteți face rețeta și fără carne
Cașcaval
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mic amestecați 2 linguri de pesmet, 2 lingurițe de boia, 1 linguriță de usturoi pudră și 1 linguriță de sare.

Dacă folosiți usturoi pisat, nu îl puneți în această compoziție uscată, îl amestecați direct cu cartofii.

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 1
Pas 2

Curațați și spălați cartofii, apoi tăiați-i bucăți medii - sferturi sau cuburi mai mari.

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 2
Pas 3

Peste cartofi adăugați uleiul (și usturoi pisat, dacă ați folosit), amestecați.

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați mirodeniile uscate cu pesmet de la pasul 1, amestecați bine totul cu o lingură.

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 4
Pas 5

Mutati totul într-o tavă adâncă și puneți în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20-30 de minute.

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 5
Pas 6

După acest timp verificați cu un cuțit dacă cartofii sunt moi și gătiți bine.

Dacă cuțitul nu intră ușor în ei, mai lăsați la cuptor până sunt gata. Timpul de gătire poate fi diferit, în funcție de soiul cartofilor sau puterea cuptorului.

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 6
Pas 7

Dar când cartofii sunt gata, puneți peste ei șunca tăiată bucățele mici.

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 7
Pas 8

Și cașcavalul dat prin răzătoarea mai mare.

Mai lăsați tava în cuptor pentru 10 minute.

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 8
Pas 9

Serviți imediat, cu o salată preferată sau murături.

Poftă Bună!

Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (8 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 12 Nov 2021, 21:08

Cartofi cu șuncă și cașcaval nu au cum să nu fie buni, dar, deoarece în curând va începe postul Crăciunului, cred că o să încerc rețeta și simplă, fără șuncă și cașcaval, cred că, datorită condimentelor, va fi foarte bună.

Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 10:03

Cartofii sunt foarte gustoși! Îmi plac și pentru faptul că nu iau mult timp sa ii gătești.

Nota mea pentru rețetă: