Cartofi taranesti la cuptor, cu sunca si cascaval

Cartofi taranesti la cuptor, cu sunca si cascaval

Astazi vreau sa va arat o metoda foarte simpla si rapida de a pregati reteta de cartofi taranesti in varianta la cuptor, fara sa-i fierbeti dinainte si fara prajire. Sunca o puteti inlocui cu bacon, slanina afumata, sau orice mezel aveti la indemana, dar cred ca ati putea pregati reteta si fara ea.

Veti observa in aceasta reteta de cartofi taranesti ca folosesc pesmet, sa stiti ca si pe acesta l-as omite data viitoare, el pare sa ofere o textura interesanta cartofilor, dar nu as zice ca este foarte evidenta.

In rest, este o mancare rapida, deliciosa, simpla si cu ingrediente la indemana, sa incercati neaparat!

Ingrediente

Cartofi
1 kg
Ulei
70 ml
Pesmet
2 linguri
optional, il puteti omite
Boia ardei dulce sau iute
2 lingurite
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
puteti inlocui cu usturoi proaspat pisat
Sare
1 lingurita
Sunca
200 g
sau orice alta afumatura preferati, dar puteti face reteta si fara carne
Cascaval
200 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mic amestecati 2 linguri de pesmet, 2 lingurite de boia, 1 lingurita de usturoi pudra si 1 lingurita de sare.

Daca folositi usturoi pisat, nu il puneti in aceasta compozitie uscata, il amestecati direct cu cartofii.

2

Curatati si spalati cartofii, apoi taiati-i bucati medii - sferturi sau cuburi mai mari.

3

Peste cartofi adaugati uleiul(si usturoi pisat, daca ati folosit), amestecati.

4

Apoi adaugati mirodeniile uscate cu pesmet de la pasul 1, amestecati bine totul cu o lingura.

5

Mutati totul intr-o tava adanca si puneti in cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru de 20-30 de minute.

6

Dupa acest timp verificati cu un cutit daca cartofii sunt moi si gatiti bine.

Daca cutitul nu intra usor in ei, mai lasati la cuptor pana sunt gata. Timpul de gatitre poate fi diferit, in functie de soiul cartofilor sau puterea cuptorului.

7

Dar cand cartofii sunt gata, puneti peste ei sunca taiata bucatele mici.

8

Si cascavalul dat prin razatoarea mai mare.

Mai lasati tava in cuptor pentru 10 minute.

9

Serviti imediat, cu o salata preferata sau muraturi.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 12 nov 2021, 21:08

Cartofi cu șuncă și cașcaval nu au cum să nu fie buni, dar, deoarece în curând va începe postul Crăciunului, cred că o să încerc rețeta și simplă, fără șuncă și cașcaval, cred că, datorită condimentelor, va fi foarte bună.