Cartofi țărănești la cuptor, cu șuncă și cașcaval
Astăzi vreau să vă arăt o metodă foarte simplă și rapidă de a pregăti rețeta de cartofi țărănești în varianta la cuptor, fără să-i fierbeți dinainte și fără prăjire. Șunca o puteți înlocui cu bacon, slănină afumată, sau orice mezel aveți la îndemână, dar cred că ați putea pregăti rețeta și fără ea.
Veți observa în această rețetă de cartofi țărănești că folosesc pesmet, să știți că și pe acesta l-aș omite data viitoare, el pare să ofere o textură interesantă cartofilor, dar nu aș zice că este foarte evidentă.
În rest, este o mâncare rapidă, delicioasă, simplă și cu ingrediente la îndemână, să încercați neapărat!
Ingrediente
●
Pesmet
2 linguri
opțional, îl puteți omite
●
Boia ardei dulce sau iute
2 lingurite
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
puteți înlocui cu usturoi proaspăt pisat
●
Șuncă
200 g
sau orice altă afumătură preferați, dar puteți face rețeta și fără carne
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mic amestecați 2 linguri de pesmet, 2 lingurițe de boia, 1 linguriță de usturoi pudră și 1 linguriță de sare.
Dacă folosiți usturoi pisat, nu îl puneți în această compoziție uscată, îl amestecați direct cu cartofii.
Pas 2
Curațați și spălați cartofii, apoi tăiați-i bucăți medii - sferturi sau cuburi mai mari.
Pas 3
Peste cartofi adăugați uleiul (și usturoi pisat, dacă ați folosit), amestecați.
Pas 4
Apoi adăugați mirodeniile uscate cu pesmet de la pasul 1, amestecați bine totul cu o lingură.
Pas 5
Mutati totul într-o tavă adâncă și puneți în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20-30 de minute.
Pas 6
După acest timp verificați cu un cuțit dacă cartofii sunt moi și gătiți bine.
Dacă cuțitul nu intră ușor în ei, mai lăsați la cuptor până sunt gata. Timpul de gătire poate fi diferit, în funcție de soiul cartofilor sau puterea cuptorului.
Pas 7
Dar când cartofii sunt gata, puneți peste ei șunca tăiată bucățele mici.
Pas 8
Și cașcavalul dat prin răzătoarea mai mare.
Mai lăsați tava în cuptor pentru 10 minute.
Pas 9
Serviți imediat, cu o salată preferată sau murături.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)