Mancarica de spanac cu naut si smantana

Mancarica de spanac cu naut si smantana

O mancarica foarte sanatoasa, pe langa faptul ca toate ingredientele sunt oricum bune si interesante, unite intre ele cu smantana dulce obtinem asa o mancarica delicioasa. Puteti s-o combinati cu o garnitura de orez, hrisca sau s-o serviti ca atare, oricum este foarte gustoasa.

In plus se prepara repede, cu conditia sa aveti nautul deja fiert(congelat sau la conserva), spanacul la fel. Recomand sa folositi smantana dulce de gatit, nu cea fermentata, pentru ca se va branzi.

Ingrediente

Spanac
400 g
oparit si bine scurs, sau congelat
Naut fiert
300 g
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
500 ml
Ceapa alba
1 buc
Unt
10 g
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-o tigaie adanca incalziti bine uleiul si untul.

Ceapa se toaca marunt, se adauga in tigaie si se caleste putin.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 1
Pas 2

Adaugati spanacul tocat putin, amestecati si caliti impreuna 2-3 minute.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati nautul fiert.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 3
Pas 4

Si smantana dulce, amestecati bine.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 4
Pas 5

Lasati sa fiarba toata compozitia la foc mic timp de 15-20 de minute.

La final potriviti de sare si piper, inchideti focul.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 5
Pas 6

Serviti ca atare, cu o felie de painica buna sau pe langa o garnitura de orez, hrisca, etc.

Pofta Buna!

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

MDomnicaC
MDomnicaC 27 Feb 2016, 15:57

Chiar acum pregatesc mancarica. Eu in loc de smantana am folosit iaurt cu 10% grasime Pilos, e dulce ca smantana, iar in loc de ulei si unt am folosit grasime de cocos. Am gustat putin si e super buna XD. Multumesc pt reteta. Cu siguranta o voi repeta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 27 Feb 2016, 16:27

Si iaurtul nu s-a coagulat/branzit?

Interesanta combinatie.

RusuNarcisa119
Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) Elena (lena) 28 Apr 2018, 15:18

Daca fac reteta asta si pun mancarea la frigider, cate zile rezista?

lena
Elena (lena) Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) 28 Apr 2018, 15:33

4-5 zile.

RusuNarcisa119
Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) Elena (lena) 28 Apr 2018, 23:55

Super! Multumesc! 

MDomnicaC
MDomnicaC 27 Feb 2016, 17:35

Un pic s-a branzit, dar per total a iesit bine (nu sunt amatoare de smantana :D)

lara.
lara. 29 Feb 2016, 17:48

se poate folosi si nautul din doza ? merci 

lena
Elena (lena) lara. 29 Feb 2016, 17:49

Adica conserva? Da, se poate.

lara.
lara. 03 Mar 2016, 17:35

da scuze , la conserva ma referam 😉

ella.elena
ella.elena 07 Mar 2016, 17:35

Super reteta! Eu am adaptat-o putin si am pus si un piept de pui, dupa ce am calit ceapa 

Nota mea pentru reteta:
mihaela cornelia
mihaela cornelia 09 Mar 2016, 13:12

Ce spuneţi şi de un bob - două  de usturoi !!!!