Noodles chinezesti cu pui si legume

Cu aceasta reteta de noodles chinezesti incep o serie mare de retete cu inspiratie chinezeasca,  toata familia a devenit mare fan si asta datorita ingredientelor corecte si prepararii acasa. Sa cititi neaparat si articolul despre Unde sa cumparati ingrediente chinezesti, nu sunt scumpe, dar gasiti cantitati bune la preturi rezonabile. Sa stiti ca eu nu prea am fost impresioanata de noodles-urile din comert, mi se parea cam scump pentru ce am gasit acolo. Dar de cand tot testez retete chinezesti cu succes, am avut curaj sa incerc si aceste noodles de pui cu legume facute acasa. Putin spus ca am fost impresionati cu totii(si copiii!), i-am savurat pana la ultima bucatica, in plus, de fiecare data reusesc sa-mi impresionez si musafirii cu ceva nou si deosebit.

Vreau sa mentionez ca veti gasi multe variante de noodles pe net, eu va prezint reteta adaptata de mine cantitativ si la ingredientele noastre preferate. Am pornit prima data de la Reteta Andreei, dar am adaptat-o cantitativ(suntem 4 guri la masa+casoletele de servici :), am mai adaugat ciuperci cu broccoli, ca ne plac mult.

Inca o remarca - din pacate e greu sa gasesti un wok bun si mare, pentru a gati cantitate mai mare de noodles. Eu folosesc cu succes tigaia mea adanca clasica, este incapatoare, poate un chinez s-ar stramba dar noua ne place si asa - fara investitii, loc ocupat in bucatarie si agitatia cautarii tigaii perfecte!

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
Ardei gras rosu
1 buc
Ardei gras galben
1 buc
este optional
Morcovi
1 buc
Broccoli
1 buc
o mana de broccoli proaspat, daca e taiat de pe ciorchini
Ciuperci albe proaspete
5 buc
eu am avut champignon brune de data asta
Ceapa verde
3 buc
puteti inlocui cu fire de praz
Usturoi(catei)
3 buc
Noodles
300 g
1 pachet de noodles de ou preferate, vedeti ai mei la pasul 6
Sos de Soia Light
4 linguri
este sosul clasic de soia, cel mai des gasit in magazine
Sos de Soia Dark
1 linguri
il gasiti in magazinele cu specific chinezesc, vedeti link-ul din descriere
Vin de orez
1 linguri
Sare
1 lingurite
Amidon
1 linguri
Ulei de susan
1 linguri
Ulei de arahide
3 linguri
puteti inlocui cu ulei de rapita sau ulei de f.soarelui

Pasi de urmat

1

Inainte sa va apucati de restul ingredientelor, in primul rand marinam carnea de pui pentru 30 de minute- 1 ora.

Deci o taiati felii subtiri si lungi, puneti intr-un bol, adaugati - 1 lingura sos soia Dark + 2 linguri sos soia Light + 1 lingura vin de orez + 1 lingurita sare + 1 lingura amidon.

2

Amestecati bine si lasati la frigider pana pregatiti restul ingredientelor.

3

Acum aveti timp sa pregatiti toate legumele:

- ardeii taiati in bucati medii

- morcovul rondele

- ciupercile in jumatati sau sferturi

- broccoli buchetele mici

4

La ceapa verde separati partea verde de cea alba si le tocati marunt.

5

Usturoiul se toaca cat mai marunt posibil.

6

Acestia sunt taiteii pe care-i preferam noi, nu am incercat multe alte marci  - a fost dragoste de la prima inghititura si inca nu am experimentat altele.

Daca aveti alte sugestii, sunt binevenite :)

7

Se fierb conform cu instructiunile de pe punga, de multe ori timpul de fierbere este cam de 3-4 minute.

8

Scurgeti de apa fierbinte, clatiti bine cu apa rece si lasati intr-o sita pana le vom folosi.

9

Revenim la carnea marinata:

- intr-o tigaie mare incalziti bine 1 lingura de ulei de arahide si puneti carnea la calit

10

Amestecati bine periodic pana se rumeneste si gateste bine.

Apoi o scoateti din tigaie intr-o farfurie si lasati deocamdata la o parte.

11

Mai turnati in tigaie 2 linguri de ulei de arahide, adaugati partea alba de la ceapa si usturoiul tocat - caliti la foc iute 2 minute si amestecati periodic.

12

Acum adaugati legumele pregatite la pasul 3.

13

Caliti la foc iute si amestecati periodic timp de inca 3-4 minute.

Legumele nu trebuie sa fie foarte gatite, doar invaluite putin.

14

Adaugati carnea de pui gatita, amestecati.

15

Adaugati taiteii gatiti si inca 2-3 linguri de sos de soia Light.

16

Mai turnati inca 1-2 linguri de ulei de susan, pentru aroma specifica si gust mai interesant.

17

Amestecati bine si inchideti focul imediat.

18

De preferat sa-i serviti imediat, presarati cu ceapa verde tocata deasupra sau in timp de 10-15 minute pentru ca pe urma legumele se mai inmoaie si nu sunt asa crocante si bune.

Oricum sa stiti ca este o mancare deosebit de buna - legume colorate si crocante, carnea frageda si aromata, taitei elastici si toate astea cu arome super faine...

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki 21 iul 2017, 10:41

Off, ce reteta tentanta. Marius ma tot cearta ca cumpar toate...prostiile ori imi trebuie ori nu. Dar cand am facut 7 condimente aveam absolut toate 7 in casa...Insa la aceasta reteta , spre regretul meu nu am. Imi lipsesc multe, chiar, f. multe .. O sa vad cum rezolv problema. F. interesanta si precis buna. Multumesc. Pupici.

Edris
Edris 26 iul 2017, 13:14

Buna Lena, doar ce am terminat de facut reteta si este foarte buna ! Fetele sunt incantate, pui fraged,legume sanatoase si mancare proaspata. Nu am avut vin de orez si cele 2 uleiuri , dar data viitoare sper sa le am. Multumim frumos pentru toate retetele. Nota 10 !🤗🤗🤗

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Edris 26 iul 2017, 16:57

Ooo, ce ma bucur! Chiar ma gandeam sa nu va speriati de ingredientele mai ciudate, este asa de bun si pacat.

Sa aveti pofta mare!