Supa de rosii raw

Supa de rosii raw

Inca o reteta care a avut succes la Atelier si am zis ca pana mai sunt legume bune in piata sa incercati aceasta supa de rosii deosebita. Gustul minunat al supei a fost o surpriza pentru mine, daca nu o gustam sigur nu ma aventuram sa v-o arat si voua - foarte fina, aromata, cremoasa si gustoasa, recomand sa incercati neaparat. Are ceva asemanator cu Gazpacho, dar parca mai fina.

Crutoanele le-am imporovizat din dovlecei si a fost exact ce trebuia, a dat o nota de krantz in supa si un plus de vitamine(impreuna cu vlastarii si germenii de casa, urmeaza si astea sa vi le arat cum se fac, in poze si pasi).

Reteta este preluata de pe site-ul Ligiei Pop, chiar o mare inspiratie si descoperire pentru mine in domeniul raw.

Ingrediente

Rosii
500 g
coapte bine si naturale, nu cele turcesti
Ardei gras rosu
1 buc
Dovlecel
1 buc
Usturoi (catei)
2 buc
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
sau de floarea soarelui
Patrunjel verde
1 legatura
1 legatura mica - in plus puteti adauga si busuioc
Sare
1 lingura
dupa gust, in plus usturoi pudra si oregano
Rosii uscate in ulei de masline
3 buc
sau rosii uscate la soare, inmuiate in apa - dar este optional, puteti si sa nu puneti

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti  si spalati legumele.

Supa de rosii raw - Pas 1
Pas 2

Intr-un blender se pun rosiile curatate de cotoare, la fel si ardeii, jumatate de dovlecel taiat cubulete mari, usturoiul, sare, ulei si busuioc(optional).

Aveti grija sa pastrati intregi jumatatea de dovlecel ramasa si 1 rosie pentru mai incolo.

Supa de rosii raw - Pas 2
Pas 3

Se adauga 1 pahar de apa si blendati bine compozitia, sa fie cat mai cremoasa.

Supa de rosii raw - Pas 3
Pas 4

Apoi turnati supa intr-un bol mai mare, potriviti de sare, si daca o vreti mai groasa sau subtire, puteti sa mai adaugati putina apa plata.

Supa de rosii raw - Pas 4
Pas 5

Adaugati o rosie taiata cubulete si verdeata maruntita bine, amestecati.

Supa de rosii raw - Pas 5
Pas 6

Si facem "crutoanele" - jumatatea de dovlecel ramasa se taie cubulete mici, se amesteca cu putin ulei de masline, usturoi pudra, oregano si sare.

Supa de rosii raw - Pas 6
Pas 7

Si gata, o serviti in boluri, presarata cu "crutoane" si eventual ceva germeni sau vlastari, daca aveti si va place.

Pofta Buna!

Supa de rosii raw - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (3-4 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

anabalmus
anabalmus 24 Oct 2012, 10:44

Felicitari! Si mie imi plac retetele Ligiei, chiar am incercat cate ceva.

floricov
floricov 24 Oct 2012, 11:20

Aceasta supa este minunată, am gustat-o la atelier. 

tiki
tiki 10 Sep 2013, 07:52

O intrebare. Rosia uscata, cand se pune, ca nu am gasit-o la preparare.?

lena
Elena (lena) tiki 10 Sep 2013, 09:55

Se pune impreuna cu celelalte rosii, la inceput.

tiki
tiki 11 Sep 2013, 15:51

Buna Lena, buna supa. Dar......parca mi s-a facut frig. Aceasta supa trebuie mancata cand e canicula ca sa te racoreasca. Parca supa de pui a la grec de duminica mi-a placut mai mult. hahaha. E altceva. da, acele crutoane din dovlecel, au ridicat-o mult. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
ligiadragut
ligia (ligiadragut) 12 Apr 2014, 14:30

in spania si o supa Gazpacho  dar nu are dovlecel pune casraveti ,ceapa,usturoi ,ardei.rosii ulei de masline si apa super buna vara se bea in loc de apa .felicitari pt retete