Pate de ciuperci

Pate de ciuperci

O reteta foarte buna pentru micul dejun nu numai in post dar si pentru cei care tin la un regim sanatos si vegetarian. Pate-ul este foarte gustos, unul dintre cele mai bune din cele pe care le fac, ingredientele sunt simple, putine si se prepara destul de repede.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
Ceapa alba
1 buc
Franzela simpla
2 buc
2 felii medii
Ulei de masline
5 linguri
Patrunjel verde
3 linguri
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Curatati putin ciupercile, apoi le puneti la fiert aproximativ 20 de minute.

2

Le puneti intr-o sita sa se scurga bine de apa.

3

Curatati si spalati ceapa, o taiati bucatele medii. Apoi intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei, ceapa si ciupercile, le caliti pana se rumenesc. Le lasati sa se racoreasca.

4

Inmuiati feliile de paine in apa.

5

Pasati bine cu blenderul amestecul de ciuperci, ceapa, si franzela scursa bine de apa.

6

Amestecati pasta de ciuperci cu 3 linguri de ulei, verdeata si sare.

7

Aranjati frumos pate-ul intr-o farfurie si lasati putin la frigider.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (10 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Claclaudia
Claclaudia 21 nov 2014, 17:15

Multumesc pentru reteta.Am facut pateul ,am gustat si sunt multumita pentru ca nu mai trebuie sa cumpar din comert pate vegetal .

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 10 iun 2014, 20:57

Buna. Am facut acuma 1/2 de portie dupa reteta aceasta ca maine sa o fac pe cea cu sos de soia. Mi-a placut mult pe paine prajita, dar am pus  cam multa frunza de patrunjel -buna si ea- ,si nu am mai simtit asa bine gustul de ciuperci. Mie mi-a iesit mai inchisa la culoare, desi ciuperciile erau f.albe, dar nu-i bai. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
iulia tara
iulia tara 07 mar 2014, 19:59

Cu pleurotus e si mai gustos!

Poza mea pentru reteta:
geani
geani 01 nov 2013, 13:17

Am incercat azi reteta. Delicios pentru un produs de post, fara E-uri si conservanti precum pateurile vegetale din comert.

Poza mea pentru reteta:
carmen47
carmen47 29 iun 2012, 12:02

Am facut peste file si hrisca. Sunt absolut minunate.Multumesc Lena si pofta buna tuturor la toate bucatele gatite dupa reteta Lenei. Pupici Lena !!!Nota 10 plus !!!

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 25 apr 2012, 22:28

Tot timpul il fac in post,foarte bun.

Poza mea pentru reteta:
disturbed
disturbed 02 sep 2010, 08:41

Arata fantastic, si sunt si o mare fana a ciupercilor! O incerc si eu!

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 19 nov 2009, 08:25

maine o voi face si eu ca mai am cateva ciuperci in frigider si tot suntem in post merge de minune.

multumesc Lena

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 19 nov 2009, 07:54

arata bine,in curand am sa o fac si eu!!!!!multumiri!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
liviu.petrovan
liviu.petrovan 19 nov 2009, 07:50

arata minunat, am sa o incerc si eu curand . Iti multumesc Lena.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile