Burrito cu legume, de post
Nu credeam ca voi primi atat de multe laude pentru o reteta vegana, chiar asteptam reactia familiei cu putina ezitare. Dar se pare ca avem o noua reteta favorita in familie - burrito cu legume, reteta mexicana adaptata cu ce aveam la indemana.
Tot procesul este simplu si rapid, trebuie doar sa aveti putina grija la modelarea rulourilor de burrito, recomand sa le serviti imediat dupa prajire si sa nu faceti prea multe din timp - lipiile de tortilla vor deveni moi si isi pierd textura crocanta.
Legumele din compozitie le puteti improviza dupa placul vostru, eu m-am ghidat dupa culoare si preferintele copiilor. La fel si sosul cu care asezonati legumele si lipiile il puteti modifica dupa cum va place, pentru un plus de nutrienti eu am ales sa le ung cu noua pasta de bob si pasta de linte de la SanoVita. Foarte gustoase apropo, chiar m-a surprins cel cu bob in special(cu linte deja stiam combinatia). Astfel am descoperit inca o modalitate noua de a varia alimentatia familiei noastre si cum putem sa ne sustinem sistemul digestiv cu produsele noi de la SanoVita!
SanoVita te premiaza cu tot ce-ti trebuie in bucatarie! Cumpara produse in valoare de minimum 25 lei, inscrie numarul bonului/facturii in Concurs si poti castiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.
Ingrediente
●
Lipii tortilla
4 buc
alegeti lipii putin mai mari, sa le puteti rula
●
Pasta vegetala de bob sau linte
100 g
●
Salata verde
4 buc
adica 4 frunze
●
Frunze de spanac
50 g
cateva frunze
●
Avocado
1 buc
sa fie copt si moale
●
Sare
0.5 lingurite
plus putin piper negru macinat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine toate legumele, apoi taiati felii subtiri varza rosie si ardeiul gras.
Frunzele de salata si spanac sa le uscati bine cu un prosop de hartie.
Pas 2
Avocado il puteti taia felii si folositi in burrito, dar au am preferat sa-l pasez cu o furculita si sa-l transform intr-un fel de sos vegan. Astfel am adaugat peste el zeama de la o jumatate de lamaie, sare si putin piper macinat dupa gust, am amestecat bine.
Pas 4
Puneti pe margine frunza de salata, cateva felii de ardei.
Pas 5
Urmeaza varza rosie feliata, peste ea distribuiti 1 lingura din sosul de avocado, preparat mai sus.
Pas 6
La final adaugati 2-3 linguri de porumb conservat.
Incercati sa nu supraincarcati lipia cu umplutura, va fi greu sa le rulati si se pot rupe.
Pas 7
Incepeti sa rulati burrito - aduceti marginea de jos peste legume.
Pas 8
Peste ea vin marginile laterale.
Pas 9
Apoi continuati sa rulati pana la finalul lipiei.
Pas 10
Astfel modelati si celelalte 3 burrito - eu am facut cate unul pentru fiecare membru al familiei.
Pas 11
Incalziti bine tigaia si o ungeti cu putin ulei.
Pas 12
Puneti la rumenit burrito, neaparat prima data le asezati in tigaie cu marginile lipiei in jos.
Le lasati la foc mediu, aveti grija ca se fac imediat, efectiv in cateva secunde, deci nu plecati departe.
Pas 13
Astfel le rumeniti repede pe toate partile.
Pas 14
Rulourile de burrito gata rumenite le taiati in jumatate.
Pas 15
Le serviti imediat cat sunt calde, asa simple, cu vreun sos salsa, iaurt vegan sau simplu, sau oricare alt sos preferati.
Eu le prefer cu iaurt, este o combinatie de acrisor, crocant si racoros minunata.
Pofta Buna!
Cantitate:
4 buc
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)
Colectii:
Mancaruri cu LEGUME,
Mancaruri de Post,
Mancaruri dietetice,
Mancaruri vegetariene,
Mancaruri diverse copii,
Retete rapide,
Legume,
Varza,
Retete de Placinte,
Aperitive cu Branza, Oua, Legume,
Retete SanoVita