Burrito cu legume, de post

Burrito cu legume, de post

Nu credeam ca voi primi atat de multe laude pentru o reteta vegana, chiar asteptam reactia familiei cu putina ezitare. Dar se pare ca avem o noua reteta favorita in familie - burrito cu legume, reteta mexicana adaptata cu ce aveam la indemana.

Tot procesul este simplu si rapid, trebuie doar sa aveti putina grija la modelarea rulourilor de burrito, recomand sa le serviti imediat dupa prajire si sa nu faceti prea multe din timp - lipiile de tortilla vor deveni moi si isi pierd textura crocanta.

Legumele din compozitie le puteti improviza dupa placul vostru, eu m-am ghidat dupa culoare si preferintele copiilor. La fel si sosul cu care asezonati legumele si lipiile il puteti modifica dupa cum va place, pentru un plus de nutrienti eu am ales sa le ung cu noua pasta de bob si pasta de linte de la SanoVita. Foarte gustoase apropo, chiar m-a surprins cel cu bob in special(cu linte deja stiam combinatia). Astfel am descoperit inca o modalitate noua de a varia alimentatia familiei noastre si cum putem sa ne sustinem sistemul digestiv cu produsele noi de la SanoVita!

SanoVita te premiaza cu tot ce-ti trebuie in bucatarie! Cumpara produse in valoare de minimum 25 lei, inscrie numarul bonului/facturii in Concurs si poti castiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.

Ingrediente

Lipii tortilla
4 buc
alegeti lipii putin mai mari, sa le puteti rula
Pasta vegetala de bob sau linte
100 g
Ardei gras rosu
1 buc
Varza rosie
100 g
Salata verde
4 buc
adica 4 frunze
Frunze de spanac
50 g
cateva frunze
Avocado
1 buc
sa fie copt si moale
Lamaie
0.5 buc
Sare
0.5 lingurite
plus putin piper negru macinat
Porumb conservat
150 g
Ulei
1 lingura

Pasi de urmat

1

Spalati bine toate legumele, apoi taiati felii subtiri varza rosie si ardeiul gras.

Frunzele de salata si spanac sa le uscati bine cu un prosop de hartie.

2

Avocado il puteti taia felii si folositi in burrito, dar au am preferat sa-l pasez cu o furculita si sa-l transform intr-un fel de sos vegan. Astfel am adaugat peste el zeama de la o jumatate de lamaie, sare si putin piper macinat dupa gust, am amestecat bine.

3

Ungeti fiecare lipie tortilla cu pasta de linte, eu am combinat-o si cu pasta de bob.

4

Puneti pe margine frunza de salata, cateva felii de ardei.

5

Urmeaza varza rosie feliata, peste ea distribuiti 1 lingura din sosul de avocado, preparat mai sus.

6

La final adaugati 2-3 linguri de porumb conservat.

Incercati sa nu supraincarcati lipia cu umplutura, va fi greu sa le rulati si se pot rupe.

7

Incepeti sa rulati burrito  - aduceti marginea de jos peste legume.

8

Peste ea vin marginile laterale.

9

Apoi continuati sa rulati pana la finalul lipiei.

10

Astfel modelati si celelalte 3 burrito - eu am facut cate unul pentru fiecare membru al familiei.

11

Incalziti bine tigaia si o ungeti cu putin ulei.

12

Puneti la rumenit burrito, neaparat prima data le asezati in tigaie cu marginile lipiei in jos.

Le lasati la foc mediu, aveti grija ca se fac imediat, efectiv in cateva secunde, deci nu plecati departe.

13

Astfel le rumeniti repede pe toate partile.

14

Rulourile de burrito gata rumenite le taiati in jumatate.

15

Le serviti imediat cat sunt calde, asa simple, cu vreun sos salsa, iaurt vegan sau simplu, sau oricare alt sos preferati.

Eu le prefer cu iaurt, este o combinatie de acrisor, crocant si racoros minunata.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !