Pilaf cu spanac

Pilaf cu spanac

De foarte multe ori am primit intrebari referitor la prepararea pilafului, desi mi se pare cea mai simpla mancare posibila, este si cea mai complicata pentru ca aici aveti cateva necunoscute. Ingredientul de baza, orezul, este foarte important - daca vreti pilaf mai cleios, cu zeama, alegeti boburi rotunde, daca vreti pilaf bob cu bob si mai uscat va uitati dupa orezul lung. Eu sunt undeva la mijloc, imi place sa fie bob cu bob, dar moale si fara zeama, nu-mi place sa-l vad terci.

Timpul de preparare - desi nu dureaza mult sa-l faceti, eu acord multa atentie prepararii anterioare, dupa ce inchid focul. Un pilaf perfect este cel care se lasa la umflat incet, fara fierbere multa.

Deci, ar mai fi si apa, restul legumelor care le puneti, modul de preparare efectiv. Dar cea mai mare chestie este sa aveti rabdare si rezerva cam de 2 ore pt a face un pilaf exemplar. Bineinteles si instructiunile corecte :)

Aceasta reteta am improvizat-o, cam asa fac eu pilaful in general dar mai schimb legumele - spanac, mazare verde, broccoli, etc. Legumele care raman neschimbate sunt ceapa si morcovul.

Ingrediente

Orez
2 pahare
1 pahar=250ml
Apa
4 pahare
Spanac
500 g
gata oparit si scurs, sau congelat
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Pasta de ardei rosu
1 lingurite
optional, se poate inlocui si cu pasta de rosii
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare
1 linguri
dupa gust

Pasi de urmat

1

Spanacul se spala bine, fiecare frunza, se opareste, clateste cu apa rece apoi se scurge bine de apa.

Aveti mai detaliat pasii 1-7  in reteta de aici.

1

Intr-o oala cu fundul gros, sau o tigaie adanca incalziti uleiul. Adaugati ceapa si morcovul taiate marunt si le caliti un pic, amestecand periodic.

3

Cand s-au rumenit putin adaugati pasta de ardei sau rosii, amestecati.

4

Apoi adaugati spanacul tocat marunt, caliti totul impreuna aproximativ 5 minute.

5

In acest timp masurati si spalati orezul.

Aici am o cana de 500ml, tot cu ea am masurat si apa. Deci la 500ml de orez am pus 1litru de apa.

Observati ca am folosit orez cu bob rotund (de obicei cumpar RisoScotti Bob Colosal sau Rotund).

6

Adaugati orezul peste legumele calite, amestecati.

7

Apoi turnati apa, amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

Mai amestecati 1-2 ori in el cand incepe sa se ingroase, dar dupa ce ati pus sarea nu mai amestecati deloc.

8

Cand incepe sa fiarba bine, potriviti de sare, piper(optional) si faceti focul mic sub cratita.

Lasati sa fiarba cam 10 minute, observati ca bobul de orez se umfla dar apa inca mai este.

Aici ar fi momentul sa inchideti focul, cand orezul este fiert un pic Al Dente si mai este apa in el.

9

Mai departe urmeaza fierberea lui "pasiva" - dupa ce ati stins focul, puneti capacul si lasati 30-60 de minute fara sa amestecati deloc in oala.

Observati dupa acest timip ca orezul absoarbe cam toata apa, dar nu se face terci, va fi bob cu bob, foarte moale si umflat.

10

Serviti cald cu o salata sau fara.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (7-8 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

muscalu
muscalu 13 mar 2015, 07:47

savaelena
savaelena 14 mar 2015, 01:52

multumesc foarte mult pentru reteta.

tiki
tiki 16 mar 2015, 12:31

Buna. F. bun acest pilaf. L-am facut la Peste cu legume in stil marocan. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 18 mar 2015, 13:55

tare bun. Mai ales ca nu prea stiam acest mod de preparare in care se adauga diferite legume in pilaf la inceput. multumiri de reteta!

Nota mea pentru reteta:
alina oanca
alina oanca 28 apr 2015, 18:31

Foarte gustos!! Imi plac retetelr tale ! Felicitari!!

DenisseMihaela758
Denisse Mihaela (DenisseMihaela758) 04 mar 2017, 15:42

Multumesc frumos pentru reteta. A iesit delicios pilaful cu spanac.