De foarte multe ori am primit intrebari referitor la prepararea pilafului, desi mi se pare cea mai simpla mancare posibila, este si cea mai complicata pentru ca aici aveti cateva necunoscute. Ingredientul de baza, orezul, este foarte important - daca vreti pilaf mai cleios, cu zeama, alegeti boburi rotunde, daca vreti pilaf bob cu bob si mai uscat va uitati dupa orezul lung. Eu sunt undeva la mijloc, imi place sa fie bob cu bob, dar moale si fara zeama, nu-mi place sa-l vad terci.
Timpul de preparare - desi nu dureaza mult sa-l faceti, eu acord multa atentie prepararii anterioare, dupa ce inchid focul. Un pilaf perfect este cel care se lasa la umflat incet, fara fierbere multa.
Deci, ar mai fi si apa, restul legumelor care le puneti, modul de preparare efectiv. Dar cea mai mare chestie este sa aveti rabdare si rezerva cam de 2 ore pt a face un pilaf exemplar. Bineinteles si instructiunile corecte :)
Aceasta reteta am improvizat-o, cam asa fac eu pilaful in general dar mai schimb legumele - spanac, mazare verde, broccoli, etc. Legumele care raman neschimbate sunt ceapa si morcovul.