Ciorba de dovlecei cu perisoare

Ciorba de dovlecei cu perisoare

Reteta este inca o improvizatie de cum puteti utiliza produse sanatoase, dietetice pentru a face o mancare delicioasa si completa. Este una din ciorbele noastre preferate(daca nu-i pun bors acru iese supa, la fel de delicioasa), o recomand si pentru pranz dar mai ales pentru cina.

Dovlecelul este una din legumele preferate ale mamei mele, ea il rade marunt si pune in orice ciorba, ca un fel de vegeta - da un plus de gust foarte bun, chestie pe care eu n-o stiam pana n-am incercat. Pe langa faptul ca este foarte bun, mai este si sanatos, sa incercati neaparat.

La fel puteti improviza o ciorba-supa de pui in care sa puneti doar dovlecel, fara perisoare - cu ele mi s-o parut parca mai interesant.

Ingrediente

Tacam de pui
1 buc
eu am pus cateva bucati de pui care le aveam prin frigider, pentru a face supa mai gustoasa - puteti si fara ele
Ceapa alba
2 buc
Rosii
1 buc
puteti pune aici si 1 ardei, 1 radacina de patrunjel,morcov,telina - daca aveti
Dovlecei
1 buc
1 mai mare sau 2 mai mici
Carne de pui
300 g
pentru perisoare - aici am pus de curcan
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Frunza de dafin
2 buc
Bors acru
300 ml
puneti dupa gust, la cat de acru va place
Sare
1 linguri
la fel reglati dupa gust
Oua
1 buc
Patrunjel verde
2 linguri
+piper macinat pentru perisoare

Pasi de urmat

1

Prima chestie pe care v-o recomand este sa faceti baza de supa - ciorba iese mult mai gustoasa si completa.

Deci intr-o cratita puneti tacamurile de pui(ceva mai cu os - labe, aripi, spate - ale mele erau de la tzara) - adaugati aproximativ 2-3 litri de apa, ca sa le acopere bine. Puneti pe foc, cand da in clocot luati spuma si adaugati legumele - aici am pus 1 ceapa intreaga si o rosie taiata marunt(daca aveti puteti pune si 1 ardei, morcov, radacina de patrunjel - toate intregi).

Mai adaugati frunza de dafin, uleiul si faceti focul mic, sa fiarba la foc incet aproximativ 1 ora.

2

Cat timp fierbe ciorba pregatim perisoarele.

Carnea de curcan am tocat-o impreuna cu o jumatae de ceapa - am adaugati in ea 1 ou, sare, piper si putin patrunjel tocat. Se amesteca bine cu mainile.

3

Modelati bilute cu mainile si le aranjati pe o farfurie sau fund - sa le aveti gata pana fierb tacamurile de pui.

4

Dupa ce au fiert oasele si legumele, le scoateti din supa - pe toate, asta va fi baza de supa, aromata si gustoasa.

5

Adaugati dovleceii taiati cubulete si perisoarele, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 30 minute sa fiarba incet.

6

Turnati borsul, adaugati sarea dupa gust - lasati sa fiarba 2 minute.

Daca nu puneti bors, va fi o supa, la fel de delicioasa.

7

Si la urma adaugati o jumatatea de ceapa cruda taiata marunt si patrunjle tocat.

Opriti focul imediat dupa ce a dat intr-un clocot, nu lasati sa fiarba.

Acoperiti si lasati 15 minute sa se patrunda ciorba.

8

Noi am servit-o cu iaurt, puteti pune smantana - dar si fara ele este foarte gustoasa.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 3 litri (7-8 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 12 mai 2014, 12:39

Buna. Dupa cum vad ceva intre noi este. Telepatie,...o chimie...ceva.Ieri am facut o supa de taitei pe tacam de pui. Eu fierb taiteii separat si ii adaug in farfuria fiecaruia.  Mai avand supa si taitei nu,ma gandeam ca astazi sa fac niste galuste. Cand colo dau de aceasta reteta a ta si mi-am schimbat imediat "meniul". Leguma era, tacam era,asa ca am fiert numai dovlecelul,cu o rosie si o fr.de dafin. Ma uimesti nu altceva. GATA SUPA. A fost cea mai rapida supa de cand ma stiu. Hahaha. F. buna la gust. Multumesc Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ionela76
ionela76 25 mai 2014, 13:16

Buna! De ce se pune la final ceapa?eu nu stiu faza cu ceapa sa se puna la final

lena
Elena (lena) 25 mai 2014, 13:23

Asa o fac eu si este faza mea pe care v-o recomand.

tiki
tiki 25 mai 2014, 14:56

Ionela sa o faci cu incredere ca am testat-o si eu si da o aroma tuturor ciorbelor. si nici nu simti ca ar fi cruda. Minunat final.

Anca A
Anca A 19 aug 2015, 15:18

Am gatit aseara aceasta ciorba, este minunata si racoroasa. Am gatit fara tacamuri - vroiam ceva fara gust de gaina. Noi gatim numai cu gaini de tara , si ne cam plictisisem. Am acrit cu zeama de corcoduse in loc de bors. O ciorbita usoara! Recomand!

Nota mea pentru reteta: