Ingrediente
●
Carne de pui
600 g
puteti pune sau piept, sau pulpe, sau amestec
●
Ciuperci albe proaspete
4 buc
sau 3-4 linguri de ciuperci din conserva
●
Piper
0.25 lingurite
un varf de cutit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Carnea de pui se spala, curata si se da prin masina de tocat carne.
2
Ceapa se curata, spala si se toaca marunt. Apoi intr-o tigaie adaugati putin ulei si o caliti putin - nu o rumeniti tare, doar sa se inmoaie.
3
Acum puneti ciuprecile, amestecati bine si mai lasati sa se caleasca 5 min.
4
Adaugati smantana, putin piper si sare - amestecati, lasati 2-3 minute sa fiarba apoi luati de pe foc.
5
Puneti acest amestec peste carnea tocata si amestecati.
6
Adaugati pesmetul, putina sare si piper, amestecati si gata - acesta va fi amestecul de carne pentru rulada.
7
Cascavalul il dati prin razatoarea medie si amestecati bine cu cele 4 oua.
8
Intr-o tava de cuptor asterneti hartie de copt si intindeti acest amestec uniform, sa fie cam de 5-6 mm grosime. Dati la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.
9
Cam asa arata dupa ce am scos-o de la cuptor.
10
Si acum un pic de indemanare - luati cu mainile hartia de copt si rasturnati blatul de cascaval pe o suprafata eu am pus-o direct pe masa. Scoateti hartia usor, se scoate repede - doar trageti de ea putin.
11
Pe marginea blatului de cascaval puneti amestecul de carne si ii dati o forma mai rotunda. Lasati putin loc la marginile laterale pentru a forma usor rulada.
12
Formati rulada si indoiti putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.
13
Cam asa arata rulada gata inchisa si formata.
14
O puneti atent intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu si o inveliti bine si strans. Apoi o dati la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp o scoateti si lasati sa se raceasca complet.
15
Apoi o serviti si taiati cum va place - va spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veti fi siguri ca o mai repetati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15 portii aproximativ)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)