Rulada de pui invelita in cascaval

Rulada de pui invelita in cascaval

Eu de obicei cam tot ce pun pe site recomand ca este foarte bun si gustos - dar sunt anumite preparate care te cuceresc la prima vedere si la prima gustare. Aceasta rulada asa este - mi-a placut imediat ce am vazut-o pe un forum, plus metoda de preparare simpla, de rezultatul final..... nu am cuvinte. Ne-a placut la toti f.mult, si copiii au cerut portie dubla - este moale, aromata, frageda si cu toate astea se taie perfect si puteti face cu ea chiar si sandwich-uri dimineata.

Perfecta ca si aperitiv, mancare sau preparat din carne, inlocuitor de mezeluri pline de E si tot ce vrei numa carne nu.

Ingrediente

Carne de pui
600 g
puteti pune sau piept, sau pulpe, sau amestec
Ciuperci albe proaspete
4 buc
sau 3-4 linguri de ciuperci din conserva
Ceapa alba
1 buc
Smantana
1 lingura
Cascaval clasic
400 g
Oua
4 buc
Pesmet
2 linguri
Sare
1 lingurita
Piper
0.25 lingurite
un varf de cutit

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea de pui se spala, curata si se da prin masina de tocat carne.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curata, spala si se toaca marunt. Apoi intr-o tigaie adaugati putin ulei si o caliti putin - nu o rumeniti tare, doar sa se inmoaie.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 2
Pas 3

Acum puneti ciuprecile, amestecati bine si mai lasati sa se caleasca 5 min.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 3
Pas 4

Adaugati smantana, putin piper si sare - amestecati, lasati 2-3 minute sa fiarba apoi luati de pe foc.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 4
Pas 5

Puneti acest amestec peste carnea tocata si amestecati.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 5
Pas 6

Adaugati pesmetul, putina sare si piper, amestecati si gata - acesta va fi amestecul de carne pentru rulada.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 6
Pas 7

Cascavalul il dati prin razatoarea medie si amestecati bine cu cele 4 oua.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 7
Pas 8

Intr-o tava de cuptor asterneti hartie de copt si intindeti acest amestec uniform, sa fie cam de 5-6 mm grosime. Dati la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 8
Pas 9

Cam asa arata dupa ce am scos-o de la cuptor.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 9
Pas 10

Si acum un pic de indemanare - luati cu mainile hartia de copt si rasturnati blatul de cascaval pe o suprafata eu am pus-o direct pe masa. Scoateti hartia usor, se scoate repede - doar trageti de ea putin.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 10
Pas 11

Pe marginea blatului de cascaval puneti amestecul de carne si ii dati o forma mai rotunda. Lasati putin loc la marginile laterale pentru a forma usor rulada.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 11
Pas 12

Formati rulada si indoiti putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 12
Pas 13

Cam asa arata rulada gata inchisa si formata.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 13
Pas 14

O puneti atent intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu si o inveliti bine si strans. Apoi o dati la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp o scoateti si lasati sa se raceasca complet.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 14
Pas 15

Apoi o serviti si taiati cum va place - va spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veti fi siguri ca o mai repetati.

Pofta Buna!

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15 portii aproximativ)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

Melanie
Melanie 16 Apr 2015, 20:02

Am pregatit aceasta rulada pt masa de Paste si a fost apreciata! Din pacate nu am reusit sa fac poze. Imi place f mult.

denilu
denilu 05 Feb 2015, 15:18

As dori sa fac si eu aceasta rulada. Ai putea sa-mi spui cat tine la frigider, adica cate zile? Ma gandeam sa fie pentru masa de dimineata, pentru sandvisuri sau ca o gustare in loc de sunca de Praga sau alt fel de mezeluri "nesanatoase" din comert. Multumesc anticipat pentru raspuns, Lena.

lena
Elena (lena) denilu 05 Feb 2015, 15:37

Cam 4-5 zile tine sigur.

adela la la
adela la la 22 Apr 2014, 11:24

Am incercat si eu reteta, a iesit exact cum ma asteptam. A placut la toti. Multumesc ca exista acest blog!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 07 Apr 2014, 01:16

Am avut tava mica si sa primit cam gros stratul de cascaval, alta data o sa pun mai putin cascaval si o sa fie ok . Pun si poza promisa ca am tot incercat sa incarc poza zilele acestea si nu se incarca

Poza mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 14 Mar 2014, 21:11

Am facut aceasta rulada pe post de aperitiv, in locul clasicului cordon bleu, in ideea ca e mai rapid si cu mai putina prajeala. Foarte bun rezultatul, au mancat si copiii.

Poza mea pentru reteta:
siadela
siadela 10 Jan 2012, 15:51

am incercat rulada  de sarbatori,afost delicioasa!!!!!

Nota mea pentru reteta:
dragosana82
dragosana82 13 Apr 2011, 09:27

arata fffffffff bine,sigur o sa incerc si eu,pupici lena

Nota mea pentru reteta:
emily
emily 12 Apr 2011, 22:11

Lena, in primul rind iti multumesc inca pentru o reteta delicioasa care o voi proba neaparat, voiam doar sa intreb cind scoti blatul de la cuptor il lasi sa se raceasca mai intii sau incepi al rula asa fierbinte? Multumesc anticipat.

Clarutza
Clarutza 12 Apr 2011, 19:49

Reteta este extraordinara!Este foarte simplu de facut ,arata minunat si cred ca este delicioasa!Multumim pentru reteta!Am s-o fac sigur in weekend!Te pup Lena!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 12 Apr 2011, 15:21

Yam-Yam au inceput sa vina retele de Paste!!! Ce bine arata!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile