Ingrediente
●
Carne de pui
600 g
puteti pune sau piept, sau pulpe, sau amestec
●
Ciuperci albe proaspete
4 buc
sau 3-4 linguri de ciuperci din conserva
●
Piper
0.25 lingurite
un varf de cutit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spala, curata si se da prin masina de tocat carne.
Pas 2
Ceapa se curata, spala si se toaca marunt. Apoi intr-o tigaie adaugati putin ulei si o caliti putin - nu o rumeniti tare, doar sa se inmoaie.
Pas 3
Acum puneti ciuprecile, amestecati bine si mai lasati sa se caleasca 5 min.
Pas 4
Adaugati smantana, putin piper si sare - amestecati, lasati 2-3 minute sa fiarba apoi luati de pe foc.
Pas 5
Puneti acest amestec peste carnea tocata si amestecati.
Pas 6
Adaugati pesmetul, putina sare si piper, amestecati si gata - acesta va fi amestecul de carne pentru rulada.
Pas 7
Cascavalul il dati prin razatoarea medie si amestecati bine cu cele 4 oua.
Pas 8
Intr-o tava de cuptor asterneti hartie de copt si intindeti acest amestec uniform, sa fie cam de 5-6 mm grosime. Dati la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.
Pas 9
Cam asa arata dupa ce am scos-o de la cuptor.
Pas 10
Si acum un pic de indemanare - luati cu mainile hartia de copt si rasturnati blatul de cascaval pe o suprafata eu am pus-o direct pe masa. Scoateti hartia usor, se scoate repede - doar trageti de ea putin.
Pas 11
Pe marginea blatului de cascaval puneti amestecul de carne si ii dati o forma mai rotunda. Lasati putin loc la marginile laterale pentru a forma usor rulada.
Pas 12
Formati rulada si indoiti putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.
Pas 13
Cam asa arata rulada gata inchisa si formata.
Pas 14
O puneti atent intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu si o inveliti bine si strans. Apoi o dati la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp o scoateti si lasati sa se raceasca complet.
Pas 15
Apoi o serviti si taiati cum va place - va spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veti fi siguri ca o mai repetati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15 portii aproximativ)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)