Ingrediente
●
Apa clocotita
250 ml
fierbinte
●
Carne de porc tocata
650 g
se poate inlocui cu carne de pui
●
Ghimbir ras
1 lingurita
sau ghimbir uscat pudra
●
Amidon alimentar
1 lingura
●
Sos de soia
5 linguri
plus inca putin sos de soia pentru servire
●
Piper negru macinat
0.5 lingurite
daca aveti, puteti pune si putin piper sichuan macinat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai vom pregati Aluatul pentru Coltunasii Chinezesti:
Deci, intr-un bol puneti 450g de faina si 0.5 lingurita de sare, amestecati.
Pas 2
Adaugati 1 ou si 3 linguri de ulei, amestecati acestea cu faina folosind o furculita, sa se faca ca niste franjuri.
Pas 3
Apoi adaugati treptat 250ml de apa clocotita fierbinte si amestecati repede, la fel cu furculita, pana se incorporeaza toata.
Pas 4
Apoi atent incepeti sa amestecati aluatul cu mainile, initial este putin mai fierbinte, dar treptat se raceste si il puteti lucra usor.
Inca un aspect - poate sa va para la inceput ca aluatul ar mai avea nevoie de apa, dar recomand sa nu o adaugati, el se inmoaie repede si devine perfect cu cantitatile de mai sus.
Pas 5
Il scoateti si pe masa, sa-l framantati cat mai bine pana devine uniform si neted, deloc lipicios.
Are textura de plastilina moale si usor de lucrat.
Pas 6
Lasati bila de aluat 10 minute sa se odihneasca in bol, puteti sa-l acoperiti cu o punga, sa nu se usuce la suprafata.
Pas 7
Dupa 10 minute il taiati in 2 bucati si modelati din ele 2 bile uniforme.
Lasati iarasi pe masa 10 minute la odihnit.
Pas 8
In acest timp pregatiti Umplutura pentru Coltunasi Chinezesti:
- puneti carnea tocata intr-un bol, adaugati 3 catei de usturoi pisat, ghimbirul ras, 1 lingura de amidon, 5 linguri sos de soia, 2 linguri vin de orez si partea alba tocata de la cele 2 fire de ceapa verde.
Pas 9
- amestecati totul bine cu mainile, nu uitati sa adaugati aici si 2 lingurite de sare, impreuna cu piperul negru macinat.
Pas 10
Incepem sa Modelam Coltunasii.
Fiecare bila de aluat se intinde cu facaletul intr-o foaie mare si subtire de 2-3mm grosime. Va ajutati cu putina faina pe masa cat intindeti foaia.
Pas 11
Cu un pahar mare taiati cercuri din aluat.
Resturile ramase dupa taiat le adunati intr-un nou aluat, lasati sa se odihneasca si iarasi il intindeti pentru a modela alti coltunasi.
Pas 12
Pe fiecare cerc puneti cate 1 lingurita din umplutura cu carne.
Pas 13
Fiecare coltunas se modeleaza astfel:
- mai intai lipiti/ciupiti sus marginile intre ele;
Pas 14
- acum coborand pe fiecare latura din fata in jos, faceti o indoitura si o lipiti de marginea opusa, din spate;
Pas 15
- iarasi faceti o indoitura si o lipiti de latura din spate;
Pas 16
- repetati aceleasi miscari pe latura cealalta si observati cum ar trebui sa arate coltunasul la final.
Daca din pozele mele si instructiuni nu va dati seama exact ce trebuie sa faceti, pe Youtube gasiti o multime de Video cum sa modelati coltunasii chinezesti.
Pas 17
Astfel modelati toti coltunasii si pe parcurs le aranjati intr-o tava mare presarata cu faina la baza.
Pas 18
Acum a venit timpul final sa Gatim Coltunasii:
Coltunasii se pot gasi simplu la aburi, le tineti aproximativ 30 de minute si apoi serviti.
Noua ne place mult mai mult metoda prajirii combinata cu aburi. Pentru aceasta caliti cateva linguri de ulei intr-o tigaie, puneti coltunasii la prajit cu partea bombata in jos.
Pas 19
Cand incep sa se rumeneasca frumos le intoarceti pe lateral, asa ca marginile sa fie lipite de tigaie - observati poza.
Pas 20
Si repede turnati in tigaie 100ml de apa clocotita fierbinte.
Pas 21
Imediat puneti capacul si lasati coltunasii sa fiarba la foc mediu timp de 4-5 minute.
Pas 22
Ridicati capacul, scoateti coltunasii pe un platou si puteti pune o alta tura la prajit-gatit.
Noi le facem in 2 tigai mari simultan si merge mai repede treaba.
Pas 23
Le serviti neaparat cu sos simplu de soia sau cu sos pentru coltunasi pregatit astfel:
- amestecati intr-un bol mic 4 linguri sos de soia, 4 linguri otet de orez/vin, 2 lingurite ulei de susan, 1 catel de usturoi pisat si 1 fir de ceapa verde tocata fin.
In plus, va recomand aici Uleiul picant aromat chinezesc, este minunat si se potriveste perfect cu coltunasii.
Extraordinari de buni si deosebiti, recomand!
Pofta Buna!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: