Ingrediente
●
Broccoli congelat
250 g
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spală și se pune la fiert 30 de min. După ce a fiert îl scoateți din supă, lăsați să se răcorească, apoi tăiați bucăți mici.
Vedeți să nu aruncați supa, o veți folosi la un alt pas.
Pas 2
Cât fierbe carnea, curățați, spălați și tăiați mărunt ceapa. Apoi o căliți în 3 linguri de ulei până se rumenește ușor.
Pas 3
Tot în acest timp fierbeți broccoli - nu mai mult de 2-3 min (de când începe să fiarbă - la broccoli congelat durează un pic mai mult până fierbe apa, pentru că are un timp de decongelare în apă) în apă cu sare.
Îl scoateți din apă și lăsați să se răcorească puțin.
Pas 4
Dați prin mașina de tocat sau prin blender - carnea fiartă și ceapa călită.
Pas 5
Apoi adăugați câte un pic de supă (0.5 - 1 pahar) până carnea devine puțin mai lichidă, nu așa uscată - ca să o puteți întinde ușor și să fie mai fragedă.
Adăugați sare și piper după gust, amestecați.
Pas 6
Acum preparăm aluatul cu broccoli - într-un blender puneți 4 ouă, broccoli, făina, praful de copt și 1/3 de linguriță de sare.
Pas 7
Mixați bine până se omogenizează compoziția.
Pas 8
Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt, turnați aluatul peste ea și o întindeți pe toată suprafața în formă dreptunghiulară. Puneți tava la cuptor preîncălzit pentru 10-15 min.
Pas 9
După ce o scoateți din cuptor, întindeți pe toată suprafața un strat subțire din umplutura de piept de pui.
Nu puneți carne pe o margine a blatului, pe care o ungeți cu iaurt - așa se face să se lipească bine marginile după ce rulați blatul.
Posibil să vă mai rămână puțin din umplutură, o puteți mânca ca pate pe pâine dimineața sau folosi în alte mâncăruri.
Pas 10
Rulați blatul, vă ajutați puțin cu hârtia de copt - rulați în direcția marginii pe care ați uns-o cu iaurt.
Pas 11
Mai puneți rulada la cuptor 15-20 de min. Apoi o scoateți și lăsați să se răcorească bine - se poate mânca atât caldă cât și rece ca aperitiv.
Pas 12
Să vă spun care este și varianta autorului rețetei, fără modificările mele.
Pieptul de pui se călește cu puțin unt și ceapă, apoi în carnea tocată se adaugă 2-3 linguri de smântână.
Marginile blatului se ung cu smântână nu cu iaurt și plus ca să fie o crustă aurie se unge suprafața ruladei puțin cu smântână de 20% grăsime.
Dar cum am spus, gustul nu este cu mult diferit, așa că totul depinde de dvs.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 felii)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)