Ruladă cu broccoli și piept de pui

Ruladă cu broccoli și piept de pui

O ruladă foarte bună, fină, gustoasă și sănătoasă - de fapt am modificat un pic rețeta sursă ca să fac rulada mai light, dar gustul nu s-a schimbat deloc (făcusem prima dată varianta autorului).

Recomand cu încredere, merge foarte bine și ca aperitiv și ca o mâncare pe care o combinați cu orice garnitură vă place - de ex. orez, couscous, legume, salate, etc.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ouă
4 buc
   
Broccoli congelat
250 g
   
Făină
2 linguri
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Sare
1 lingura
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Iaurt
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spală și se pune la fiert 30 de min. După ce a fiert îl scoateți din supă, lăsați să se răcorească, apoi tăiați bucăți mici.

Vedeți să nu aruncați supa, o veți folosi la un alt pas.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 1
Pas 2

Cât fierbe carnea, curățați, spălați și tăiați mărunt ceapa. Apoi o căliți în 3 linguri de ulei până se rumenește ușor.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 2
Pas 3

Tot în acest timp fierbeți broccoli - nu mai mult de 2-3 min (de când începe să fiarbă - la broccoli congelat durează un pic mai mult până fierbe apa, pentru că are un timp de decongelare în apă) în apă cu sare.

Îl scoateți din apă și lăsați să se răcorească puțin.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 3
Pas 4

Dați prin mașina de tocat sau prin blender - carnea fiartă și ceapa călită.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați câte un pic de supă (0.5 - 1 pahar) până carnea devine puțin mai lichidă, nu așa uscată - ca să o puteți întinde ușor și să fie mai fragedă.

Adăugați sare și piper după gust, amestecați.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 5
Pas 6

Acum preparăm aluatul cu broccoli - într-un blender puneți 4 ouă, broccoli, făina, praful de copt și 1/3 de linguriță de sare.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 6
Pas 7

Mixați bine până se omogenizează compoziția.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 7
Pas 8

Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt, turnați aluatul peste ea și o întindeți pe toată suprafața în formă dreptunghiulară. Puneți tava la cuptor preîncălzit pentru 10-15 min.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 8
Pas 9

După ce o scoateți din cuptor, întindeți pe toată suprafața un strat subțire din umplutura de piept de pui.

Nu puneți carne pe o margine a blatului, pe care o ungeți cu iaurt - așa se face să se lipească bine marginile după ce rulați blatul.

Posibil să vă mai rămână puțin din umplutură, o puteți mânca ca pate pe pâine dimineața sau folosi în alte mâncăruri.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 9
Pas 10

Rulați blatul, vă ajutați puțin cu hârtia de copt - rulați în direcția marginii pe care ați uns-o cu iaurt.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 10
Pas 11

Mai puneți rulada la cuptor 15-20 de min. Apoi o scoateți și lăsați să se răcorească bine - se poate mânca atât caldă cât și rece ca aperitiv.

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 11
Pas 12

Să vă spun care este și varianta autorului rețetei, fără modificările mele.

Pieptul de pui se călește cu puțin unt și ceapă, apoi în carnea tocată se adaugă 2-3 linguri de smântână.

Marginile blatului se ung cu smântână nu cu iaurt și plus ca să fie o crustă aurie se unge suprafața ruladei puțin cu smântână de 20% grăsime.

Dar cum am spus, gustul nu este cu mult diferit, așa că totul depinde de dvs.

Poftă Bună!

Ruladă cu broccoli și piept de pui - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 felii)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 15 Feb 2010, 11:38

Este de-a dreptul delicioasa. Va spun eu, ca degustator "de la sursa" . Nici nu banuiam ca poti sa faci un blat atat de fin si gustos din broccoli! Lena, abia astept sa mai faci rulada aceasta. :*

Nota mea pentru rețetă:
hanna
hanna 15 Feb 2010, 16:25

foarte sanatoasa!

merci pentru reteta!

lyly
liliana (lyly) 16 Feb 2010, 10:57

Buna reteta. Multumesc mult. Tocmai am nevoie de niste retete care se fac repede(azi fac cornuletele) pentru ca joi e ziua mea . Daca mai ai retete de aperitive si dulciuri care se fac repede sunt mare amatoare. O zi minunata.

dicarmencitta1957
DIACONESCU CARMEN dicarmencitta1957 (dicarmencitta1957) 16 Feb 2010, 13:10

Cred si sunt sigura ca aceasta rulada cu brocoli este un deliciu.Felicitari.

dalinapet
dalinapet 17 Feb 2010, 17:08

Spune-mi te rog dc broccolii se sfarma singuri de la mixer sau trebuie sa îi maruntim noi? multumesc!

lena
Elena (lena) dalinapet 17 Feb 2010, 21:51

Nu, broccoli se pune asa intreg in blender, nu mai trebuie maruntit - se paseaza suficient in blender.

alegrutza
alegrutza 03 Mar 2010, 00:19

Merci pt reteta gustoasa, la mine a iesit blatul mai verzui, poate fi din cauza ca am pus brocoli proaspat (nu aveam congelat) si respectiv l-am fiert mai mult vreo 15 min, m-am gandit ca asta congelat e prefiert si de aia tre tinut doar 2-3 minute.

A si mi s-a parut amestecul ala de la aluat foarte foarte lichid, si am mai adaugat faina, cred ca am pus vreo 6 linguri in loc de 2.Habar n-am de ce am intotdeauna probelme cu aluatul:D

Oricum super reteta am facut 2 in ideea ca una o congelez dar la ritmul in care se consuma cred ca renunt :D

MariaP
MariaP 01 Sep 2010, 21:06

Lena, arata tare bine si cu siguranta e delicioasa, dar spune-mi, te rog, care sunt dimensiunile tavii pe care ai folosit-o pentru blat si ce as putea pune in loc de broccoli (mie imi place, dar nu intentionez sa fac doar pentru mine; as vrea sa fie si pe gustul celorlalti ;) ).

lena
Elena (lena) 02 Sep 2010, 00:28

Poti sa nu pui nimic, sau ceva verdeata preferata - patrunjel, marar, etc. Experimenteaza

MariaP
MariaP 02 Sep 2010, 14:12

Imi place contrastul pe care-l da verdele blatului, da, intr-adevar, merge verdeata sa-l coloreze putin. Multumesc. Si tava cam ce dimensiuni trebuie sa aiba? Oare una de 30x20 cm ar fi buna sau e prea mica?

katomika
katomika 07 Sep 2010, 17:50

si da am incercat-o si pe astadar in loc de brocoli am pus praz calit care efoarte bun 

lyly
liliana (lyly) 07 Sep 2010, 18:19

Si eu am facut aceasta reteta .Am adaugat si conopida congelata si oregano.

amalia80
amalia80 14 Sep 2010, 09:27

Conopida este mult mai pastoasa si de aceea o folosesc mereu  la rulade, cand este sezonul conopidei. Brocoli am tot amanat sa-l folosesc congelat...

Crista
Cristina Sabau (Crista) 28 Sep 2010, 18:58

deoarece noua nu prea ne place brocoli , si decat sa risc sa nu pape nimeni, mai bine voi incerca cu conopida si putin usturoi

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 13 Nov 2010, 22:16

Buna Lena,la aceasta reteta se poate folosi si broccoli proaspat?ms

Ellena
Elena (Ellena) 28 Nov 2010, 14:07

Recomand cu incredere aceasta rulada, mi-a iesit f.buna! Am adaugat foto pe forum daca doriti sa vedeti cum mi-a iesit! Ms Lena pt retetele minunate

Nota mea pentru rețetă:
Teo Teo
Teo Teo 30 Mar 2011, 23:42

Excelent! Am facut una cu broccoli si una cu morcovi, excelente amandoua!

Nota mea pentru rețetă:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 Jan 2012, 16:32

Am facut-o si eu..a iesit super...lena, nu am cuvinte..tot ce am facut de pe acest forum a iesit din prima, fara rateuri...ma bucur ca existi...

Poza mea pentru rețetă:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 Jan 2012, 16:35

Data viitoare cred ca o sa o incerc cu spanac in blat si cu crema de brinza..cred ca ar merge bine si cu conopida in blat, sau chiar mazare fiarta si pasata..sau cu sfecla fiarta si pasata, sau cu porumb fiert si pasat... deja uite cite combinatii am in minte...

Poza mea pentru rețetă:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 Jan 2012, 16:36

Va mai pun o sectiune in farfurie....iar o reteta de 5 stele...

Poza mea pentru rețetă:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 13 Feb 2012, 08:11

Am refacut-o cu spanac in blat in loc de broccoli iar in interior am pus crema de brinza light..super..iese oricum..o reteta foarte versatila!!! Next incerc cu conopida in blat!

Poza mea pentru rețetă:
ELLA
ELLA 12 Apr 2012, 23:08

Buna. In primul rand multumim mult pentru retete, sunt o mai buna bucatareasa de cand folosesc retetele tale :D. si intrebare- pot inlocui cu altceva ouale, fetita mea e alergica la oua si lapte (dar la asta cred ca pot sa il inlocuiesc cu cel de soia)?

lena
Elena (lena) ELLA 12 Apr 2012, 23:13

Ella, ma bucur mult ca folosesti site-ul si retetele cu succes, asta-i si scopul :)

Ref. la intrebare - chiar imi pare rau si nu prea stiu cum sa te ajut - baza la acel blat este omleta cu broccoli, inca nu sunt asa avansata in chestiile vegetariene si nu pra cunosc alternativele la oua in omleta clasica. Adica sa aiba aceeasi consistenta.. Te pup si multa sanatate fetitei tale!

Ornela
Ornela 14 May 2012, 05:25

Am facut rulada si a iesit foarte gustoasa! Estetic nu arata perfect, cred ca am pus cam multa faina in blat si a fost cam greu s-o rulez. Doua linguri sunt suficiente. Deasemenea, este important sa "blenduim" carnea foarte bine, ca sa se felieze usor rulada. Multumesc de reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
irinutza
irinutza 01 Nov 2012, 20:24

salut Lena,ma bucur ca am descoperit site-ul tau,ma ajuta mult.Imi place sa pregatesc si mai ales sa incerc recetele tale.Azi am facut aceasta receta,iubesc mult brocoli,mia iesit bine,se face usor si e o mincare usoara (eu am grija ce maninc) asa ca am mai descoperit o receta gustoasa si sanatoasa.

Poza mea pentru rețetă:
motanika
motanika 02 Nov 2012, 18:22

iata si rulada  mea!!foarte foarte bunaaa!! Lena merci pentru tot ceia ce faci pentru noi!!

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 02 Nov 2012, 19:45

Au iesit foarte frumoase ruladele, ma bucur mult!

mihaela67
Mihaela (mihaela67) 02 Jan 2013, 14:51

La multi ani !draga Lena !Un An nou plin de bucurii, sanatate si numai impliniri alaturi de cei dragi!Si cit mai multe retete gustoase si aspectuoase!Am descoperit site-ul tau de ceva timp si de atunci fac destul de des din retetele expuse pe el!Iti multumesc ca ne faci viata mai dulce , chiar si pt fetitza mea care este o mofturoasa!Am facut pt seara de Revelion aceasta rulada-printre altele ca toba de pui2 si rulada din piept de pui cu cascaval-care a avut un succes nebun!Dar eu am adaptat-o la meniul frantzuzesc(traiesc in Franta) in sensul ca peste blatul din brocoli am pus felii de somon afumat si apoi am uns cu brinza amestecata cu verdetzuri(nu stiu ce marci exista in Romania dar trebuie sa existe ceva-gen Philadelphia)!Inclusiv culoarea verde cu cea a somonului a mers de minune.Atasez o poza in care se poate vedea , inclusiv rulada de pui!Inca o data mii de multumiri si toate cele bune pt tine si famila ta!

mihaela67
Mihaela (mihaela67) 02 Jan 2013, 15:00

Nu inteleg de ce poza nu se incarca!voi mai incerca!

Maggy
Maggy 17 Oct 2013, 19:00

Nu intreaba nimeni, la cate grade es coace?..

lena
Elena (lena) Maggy 17 Oct 2013, 19:21

Daca nu specific (pe timpurile cand am facut aceasta reteta aveam cuptor fara grade, din ala de aragaz) - sunt 180-200 grade.

Maggy
Maggy 17 Oct 2013, 22:07

Ma uit la pozele voastre, ce frumos arata si cum va reusit si imi vine sa plang

Maggy
Maggy 17 Oct 2013, 22:10

Imi Place foarte mult pagina ta. Am gasit retete extraordinare si mi-au reusit. De data asta am avut ghinion. 

laurageorgiana
laurageorgiana 11 Apr 2015, 18:03

la cate grade trebuie cuptorul?

lena
Elena (lena) laurageorgiana 11 Apr 2015, 18:05

200 grade

georgidunca
georgidunca 07 Sep 2015, 22:51

Este prima dată când incerc sa fac o rulada si am avut emotii, dar a iesit delicioasă. Multumesc mult pentru reteta. O seară bună.

Nota mea pentru rețetă:
SilviaTabor598
Silvia Tabor (SilviaTabor598) 17 Apr 2018, 15:30

A iesit minunat. Am facut doua, una cu broccoli proaspat si alta cu inghetat, nu am observat vreo diferenta. Destul de usor de urmat reteta. Multumesc foarte mult!

P.S. Nu eram sigura la cate grade de copt si am copt la 180. A fost suficient. Poate ar fi bine de mentionat undeva in descriere.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: