Pui cu legume (Reteta Tupperware)

Pui cu legume (Reteta Tupperware)

Saptamana trecuta v-am anuntat ca se organizeaza un Cooking Show cu produse Tupperware, am si primit mail-uri sa fac poze si sa va arat cum a fost. Pentru mine a fost foarte interesant tot ce am vazut acolo, chiar neasteptat - am facut poze la retetele pe care le-au prezentat si pe parcurs voi posta din ele sa vedeti cat de ingenioase sunt.

O prima reteta este una preparata in Termotop sau Legumiera, cea care o aveti ca premiu in concurs. Mi-a placut atat de mult ca o voi lua pt mine cu prima ocazie - legumele isi pastreaza toate vitaminele, sunt un pic Al Dente - asta insemana ca nu-si pierd nimic din proprietati si vitamine, sunt crocante, aromate si isi pastreaza in plus si aroma lor naturala. Perfect pt cei ce tin la o alimentatie sanatoasa si dietetica, in plus ca totul se prepara rapid si frumos.

Ingrediente

Piept de pui
0.5 buc
jumatate dintr-un piept de pui dezosat si fara piele
Ardei gras
1 buc
Dovlecei
1 buc
Broccoli
200 g
proaspat sau decongelat
Ciuperci proaspete
300 g
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala si se taie bucati mici si subtiri.

2

Legumele se spala, se curata si se taie felii/bucatele mici.

3

Aici prezentatoarea arata Termotop-ul, deci este ca o cratita cu o sita in ea si capac. Sita este cea neagra si cratita cea alba.

4

Se pune sita in cratita si mai departe puteti prepara orice, vedeti mai jos cum.

5

Asa, si aici dupa ce puneti legumele se acopera cu  capac.

6

Deci, mai departe - puneti legumele in Termotop, sa fie cam jumatate din cratita.

7

Deasupra puneti bucatele de pui.

8

Se clocoteste apa, apoi in ea puneti sarea si orice mirodenii va plac. Mai nou am aflat ca adaugarea de sare in apa clocotita, scoate oxigenul din ea - si fierberea legumelor in apa fara oxigen este optima pentru a pastra maxim din vitaminele lor. Atentie, apa trebuie sa fie fierbinte, adica cum fierbe cum o luati si turnati in legume.

9

Turnati apa peste legume si carne sa le acopere bine.

10

Se pune capacul si se lasa 25-30 de min.

11

Dupa acest timp scoateti capacul si ridicati sita incet  pana se scurge toata apa din legume. Supa care ramane puteti s-o folositi la orice alta mancare - supa, ciroba, etc.

Explicarea acestui proces sa zic - magic - este faptul ca acest Termotop are peretii si capacul in asa fel ca vasul isi pastreaza temperatura constanta, in plus are loc o circulatie de aburi. Mai mult nu stiu sa va spun, doar ca a fost bine si gustos :)

12

Si interesant, capacul poate fi folosit ca suport pt sita, sa nu o puneti direct pe masa sau sa cautati farfurie.

13

Il serviti imediat sau rece, foarte gustos si sanatos si repede.

Va recomand, deci participati la concurs si il veti avea gratuit - daca nu, mi se pare ca el costa un pic mai mult de 100 roni, ca sa evitam discutia in comentarii referitor la preturi.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (2-3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

Ignat Cica
Ignat Cica 14 feb 2014, 15:07

Am si eu 10 sau 12 vase tupperware(de acum 10 ani ).Am vasul pentru cozonac in care pregatesc si paine.Pentru mine este vasul minune.Nu framant deloc si creste f.f bine si pufos.In alte vase asez mancarea gatita la frigider, pe care o pot consuma si dupa o saptamana deoarece se pastreaza ca si cum atunci ar fi fost pregatita.Sunt f .bune vasele.Merita ca la fiecare salar sa poti achizitiona un produs.Multumim pentru retete.Vasele le-am cumparat la o prezentare in P.Neamt.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 21:42

Fara sa exagerez: GENIAL! Pentru o femeie ocupata ca mine este solutia perfecta!

Poza mea pentru reteta:
ambatz84
Oana Cristina (ambatz84) 15 sep 2010, 17:24

Cred ca reteta este ok si la cuptorul cu abur.

Nota mea pentru reteta:
theo
theo 14 sep 2010, 00:46

sănătate multă ție și puiuțului tău.rețeta e ușoară, gustoasă, dar cine nu-și permite să cumpere aceste produse poate încerca și vasele obișnuite;deși ar fi minunat dacă am reuși să ne modernizăm bucătăria.poate câștigăm la concursul tău! sper din tot suflețelul meu...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 13 sep 2010, 21:56

Multumesc mult de tot! Apreciez sustinerea voastra!

MariaP
MariaP 13 sep 2010, 21:54

Multumesc, Lena! Le astept cu nerabdare!

Imi pare rau ca al tau pui drag nu se simte bine si daca el nu e bine, e clar ca nici tu nu esti bine. Multa sanatate gagalicei tale, iar tie rabdare si putere sa treci peste asta!  O sa fie bine!

In legatura cu comentariul semnat de Val, nu cred ca merita sa-l pui la suflet! Viata e prea scurta ca s-o risipim cu astfel de lucruri...

Cu cele mai bune ganduri,

Maria

Crista
Cristina Sabau (Crista) 13 sep 2010, 21:23

DEVIN DIN CE IN CE MAI INTERESANTE !!!!

MariaP
MariaP 13 sep 2010, 14:39

O portie de sanatate, ce mai!

Lena, mi-ar fi placut sa vad mai multe fotografii (si mai mari) de la prezentarea la care ai ajuns, sa-mi bucur si eu ochii, fie si virtual...  Ar fi interesant un topic pe forum cu acest subiect.

Emma, subscriu!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 13 sep 2010, 14:20

o data ce se oparesc toate ingredientele, este asemanator ca la vasul cu aburi, nu?

merge orice tip de legume si carne?

timpul de preparare, este in functie de tipul de carne, sau este universal ?

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 13 sep 2010, 12:41

Pana una alta ar fi interesant sa adaptam reteta la vasele existente prin bucatariile noastre deoarece pare extrem de gustoasa si sanatoasa. Desigur, as prefera sa am un Termotop...

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile