Pui cu legume (Reteta Tupperware)

Pui cu legume (Reteta Tupperware)

Saptamana trecuta v-am anuntat ca se organizeaza un Cooking Show cu produse Tupperware, am si primit mail-uri sa fac poze si sa va arat cum a fost. Pentru mine a fost foarte interesant tot ce am vazut acolo, chiar neasteptat - am facut poze la retetele pe care le-au prezentat si pe parcurs voi posta din ele sa vedeti cat de ingenioase sunt.

O prima reteta este una preparata in Termotop sau Legumiera, cea care o aveti ca premiu in concurs. Mi-a placut atat de mult ca o voi lua pt mine cu prima ocazie - legumele isi pastreaza toate vitaminele, sunt un pic Al Dente - asta insemana ca nu-si pierd nimic din proprietati si vitamine, sunt crocante, aromate si isi pastreaza in plus si aroma lor naturala. Perfect pt cei ce tin la o alimentatie sanatoasa si dietetica, in plus ca totul se prepara rapid si frumos.

Ingrediente

Piept de pui
0.5 buc
jumatate dintr-un piept de pui dezosat si fara piele
Ardei gras
1 buc
Dovlecei
1 buc
Broccoli
200 g
proaspat sau decongelat
Ciuperci proaspete
300 g
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spala si se taie bucati mici si subtiri.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 1
Pas 2

Legumele se spala, se curata si se taie felii/bucatele mici.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 2
Pas 3

Aici prezentatoarea arata Termotop-ul, deci este ca o cratita cu o sita in ea si capac. Sita este cea neagra si cratita cea alba.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 3
Pas 4

Se pune sita in cratita si mai departe puteti prepara orice, vedeti mai jos cum.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 4
Pas 5

Asa, si aici dupa ce puneti legumele se acopera cu  capac.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 5
Pas 6

Deci, mai departe - puneti legumele in Termotop, sa fie cam jumatate din cratita.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 6
Pas 7

Deasupra puneti bucatele de pui.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 7
Pas 8

Se clocoteste apa, apoi in ea puneti sarea si orice mirodenii va plac. Mai nou am aflat ca adaugarea de sare in apa clocotita, scoate oxigenul din ea - si fierberea legumelor in apa fara oxigen este optima pentru a pastra maxim din vitaminele lor. Atentie, apa trebuie sa fie fierbinte, adica cum fierbe cum o luati si turnati in legume.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 8
Pas 9

Turnati apa peste legume si carne sa le acopere bine.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 9
Pas 10

Se pune capacul si se lasa 25-30 de min.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 10
Pas 11

Dupa acest timp scoateti capacul si ridicati sita incet  pana se scurge toata apa din legume. Supa care ramane puteti s-o folositi la orice alta mancare - supa, ciroba, etc.

Explicarea acestui proces sa zic - magic - este faptul ca acest Termotop are peretii si capacul in asa fel ca vasul isi pastreaza temperatura constanta, in plus are loc o circulatie de aburi. Mai mult nu stiu sa va spun, doar ca a fost bine si gustos :)

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 11
Pas 12

Si interesant, capacul poate fi folosit ca suport pt sita, sa nu o puneti direct pe masa sau sa cautati farfurie.

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 12
Pas 13

Il serviti imediat sau rece, foarte gustos si sanatos si repede.

Va recomand, deci participati la concurs si il veti avea gratuit - daca nu, mi se pare ca el costa un pic mai mult de 100 roni, ca sa evitam discutia in comentarii referitor la preturi.

Pofta Buna!

Pui cu legume (Reteta Tupperware) - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

Ignat Cica
Ignat Cica 14 Feb 2014, 15:07

Am si eu 10 sau 12 vase tupperware(de acum 10 ani ).Am vasul pentru cozonac in care pregatesc si paine.Pentru mine este vasul minune.Nu framant deloc si creste f.f bine si pufos.In alte vase asez mancarea gatita la frigider, pe care o pot consuma si dupa o saptamana deoarece se pastreaza ca si cum atunci ar fi fost pregatita.Sunt f .bune vasele.Merita ca la fiecare salar sa poti achizitiona un produs.Multumim pentru retete.Vasele le-am cumparat la o prezentare in P.Neamt.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 21:42

Fara sa exagerez: GENIAL! Pentru o femeie ocupata ca mine este solutia perfecta!

Poza mea pentru reteta:
ambatz84
Oana Cristina (ambatz84) 15 Sep 2010, 17:24

Cred ca reteta este ok si la cuptorul cu abur.

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 14 Sep 2010, 15:37

Lena, ii doresc sanatate celui mic si intregii tale familii. Nu am vrut decat sa-ti spun ca-ti multumesc pentru ca existi alaturi de noi si ca nu trebuie sa te necajesti pentru lucruri nesemnificative cum ar fi un comentariu.
(Desigur ca nu doresc puncte pentru acest comentariu)

maya28
maya28 14 Sep 2010, 15:27

Interesant!!

theo
theo 14 Sep 2010, 00:46

sănătate multă ție și puiuțului tău.rețeta e ușoară, gustoasă, dar cine nu-și permite să cumpere aceste produse poate încerca și vasele obișnuite;deși ar fi minunat dacă am reuși să ne modernizăm bucătăria.poate câștigăm la concursul tău! sper din tot suflețelul meu...

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 13 Sep 2010, 21:23

multa sanatate "puiului tau " ! si lena ..nu baga in seama toate comentariile ...sunt tot felul de oameni .... oricum noi asteptam retete noi cu produsele tupperware!

MariaP
MariaP 13 Sep 2010, 14:39

O portie de sanatate, ce mai!

Lena, mi-ar fi placut sa vad mai multe fotografii (si mai mari) de la prezentarea la care ai ajuns, sa-mi bucur si eu ochii, fie si virtual...  Ar fi interesant un topic pe forum cu acest subiect.

Emma, subscriu!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 13 Sep 2010, 14:20

o data ce se oparesc toate ingredientele, este asemanator ca la vasul cu aburi, nu?

merge orice tip de legume si carne?

timpul de preparare, este in functie de tipul de carne, sau este universal ?

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 13 Sep 2010, 12:41

Pana una alta ar fi interesant sa adaptam reteta la vasele existente prin bucatariile noastre deoarece pare extrem de gustoasa si sanatoasa. Desigur, as prefera sa am un Termotop...

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile