Ingrediente
●
Piept de pui
0.5 buc
jumatate dintr-un piept de pui dezosat si fara piele
●
Broccoli
200 g
proaspat sau decongelat
●
Ciuperci proaspete
300 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spala si se taie bucati mici si subtiri.
Pas 2
Legumele se spala, se curata si se taie felii/bucatele mici.
Pas 3
Aici prezentatoarea arata Termotop-ul, deci este ca o cratita cu o sita in ea si capac. Sita este cea neagra si cratita cea alba.
Pas 4
Se pune sita in cratita si mai departe puteti prepara orice, vedeti mai jos cum.
Pas 5
Asa, si aici dupa ce puneti legumele se acopera cu capac.
Pas 6
Deci, mai departe - puneti legumele in Termotop, sa fie cam jumatate din cratita.
Pas 7
Deasupra puneti bucatele de pui.
Pas 8
Se clocoteste apa, apoi in ea puneti sarea si orice mirodenii va plac. Mai nou am aflat ca adaugarea de sare in apa clocotita, scoate oxigenul din ea - si fierberea legumelor in apa fara oxigen este optima pentru a pastra maxim din vitaminele lor. Atentie, apa trebuie sa fie fierbinte, adica cum fierbe cum o luati si turnati in legume.
Pas 9
Turnati apa peste legume si carne sa le acopere bine.
Pas 10
Se pune capacul si se lasa 25-30 de min.
Pas 11
Dupa acest timp scoateti capacul si ridicati sita incet pana se scurge toata apa din legume. Supa care ramane puteti s-o folositi la orice alta mancare - supa, ciroba, etc.
Explicarea acestui proces sa zic - magic - este faptul ca acest Termotop are peretii si capacul in asa fel ca vasul isi pastreaza temperatura constanta, in plus are loc o circulatie de aburi. Mai mult nu stiu sa va spun, doar ca a fost bine si gustos :)
Pas 12
Si interesant, capacul poate fi folosit ca suport pt sita, sa nu o puneti direct pe masa sau sa cautati farfurie.
Pas 13
Il serviti imediat sau rece, foarte gustos si sanatos si repede.
Va recomand, deci participati la concurs si il veti avea gratuit - daca nu, mi se pare ca el costa un pic mai mult de 100 roni, ca sa evitam discutia in comentarii referitor la preturi.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2-3 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)