Pui cu legume (Reteta Tupperware)

Pui cu legume (Reteta Tupperware)

Saptamana trecuta v-am anuntat ca se organizeaza un Cooking Show cu produse Tupperware, am si primit mail-uri sa fac poze si sa va arat cum a fost. Pentru mine a fost foarte interesant tot ce am vazut acolo, chiar neasteptat - am facut poze la retetele pe care le-au prezentat si pe parcurs voi posta din ele sa vedeti cat de ingenioase sunt.

O prima reteta este una preparata in Termotop sau Legumiera, cea care o aveti ca premiu in concurs. Mi-a placut atat de mult ca o voi lua pt mine cu prima ocazie - legumele isi pastreaza toate vitaminele, sunt un pic Al Dente - asta insemana ca nu-si pierd nimic din proprietati si vitamine, sunt crocante, aromate si isi pastreaza in plus si aroma lor naturala. Perfect pt cei ce tin la o alimentatie sanatoasa si dietetica, in plus ca totul se prepara rapid si frumos.

Ingrediente

Piept de pui
0.5 buc
jumatate dintr-un piept de pui dezosat si fara piele
Ardei gras
1 buc
Dovlecei
1 buc
Broccoli
200 g
proaspat sau decongelat
Ciuperci proaspete
300 g
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala si se taie bucati mici si subtiri.

2

Legumele se spala, se curata si se taie felii/bucatele mici.

3

Aici prezentatoarea arata Termotop-ul, deci este ca o cratita cu o sita in ea si capac. Sita este cea neagra si cratita cea alba.

4

Se pune sita in cratita si mai departe puteti prepara orice, vedeti mai jos cum.

5

Asa, si aici dupa ce puneti legumele se acopera cu  capac.

6

Deci, mai departe - puneti legumele in Termotop, sa fie cam jumatate din cratita.

7

Deasupra puneti bucatele de pui.

8

Se clocoteste apa, apoi in ea puneti sarea si orice mirodenii va plac. Mai nou am aflat ca adaugarea de sare in apa clocotita, scoate oxigenul din ea - si fierberea legumelor in apa fara oxigen este optima pentru a pastra maxim din vitaminele lor. Atentie, apa trebuie sa fie fierbinte, adica cum fierbe cum o luati si turnati in legume.

9

Turnati apa peste legume si carne sa le acopere bine.

10

Se pune capacul si se lasa 25-30 de min.

11

Dupa acest timp scoateti capacul si ridicati sita incet  pana se scurge toata apa din legume. Supa care ramane puteti s-o folositi la orice alta mancare - supa, ciroba, etc.

Explicarea acestui proces sa zic - magic - este faptul ca acest Termotop are peretii si capacul in asa fel ca vasul isi pastreaza temperatura constanta, in plus are loc o circulatie de aburi. Mai mult nu stiu sa va spun, doar ca a fost bine si gustos :)

12

Si interesant, capacul poate fi folosit ca suport pt sita, sa nu o puneti direct pe masa sau sa cautati farfurie.

13

Il serviti imediat sau rece, foarte gustos si sanatos si repede.

Va recomand, deci participati la concurs si il veti avea gratuit - daca nu, mi se pare ca el costa un pic mai mult de 100 roni, ca sa evitam discutia in comentarii referitor la preturi.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (2-3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Emma
Emma 13 sep 2010, 12:41

Pana una alta ar fi interesant sa adaptam reteta la vasele existente prin bucatariile noastre deoarece pare extrem de gustoasa si sanatoasa. Desigur, as prefera sa am un Termotop...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 13 sep 2010, 12:43

Din pacate Emma, anume aceasta reteta nu poate fi adaptata, dar participa la concurs mai activ si poate obtii Termotop-ul.

lenor
Elena (lenor) 13 sep 2010, 13:13

Eu sunt Presentatoarea Tupperware (inclusiv cea din poze). Termotopul din poze este la 3 litri si costa 142 Ron, iar cel la 3,5 litri - pentru familii mai numeroase este 164 ron. Se pot gati foarte multe mancaruri in acest vas. Produsele Tupperware sunt garantate pe viata, sunt incasabile, asa ca investitia isi merita banii. Daca doriti o prezentare, va astept sa imi scrieti la: lena_r12@yahoo.com, sau la tel: 0723590128. Elena

Lavi
Lavi 13 sep 2010, 14:20

o data ce se oparesc toate ingredientele, este asemanator ca la vasul cu aburi, nu?

merge orice tip de legume si carne?

timpul de preparare, este in functie de tipul de carne, sau este universal ?

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 13 sep 2010, 14:39

O portie de sanatate, ce mai!

Lena, mi-ar fi placut sa vad mai multe fotografii (si mai mari) de la prezentarea la care ai ajuns, sa-mi bucur si eu ochii, fie si virtual...  Ar fi interesant un topic pe forum cu acest subiect.

Emma, subscriu!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 13 sep 2010, 16:31

Promit Maria mai incolo sa pun si informatii gen articole si prezentari, deocamdata nu este posibil din cauze tehnice. Alte poze voi pune pe parcurs ce postez si celelalte retete de la Cooking Show.

Lavi, acest timp este valabil anume pt aceste legume si doar pentru carnea de pui sau peste. Pentru alte tipuri de carne sunt alte recomandari, doar fiecare are timpul lui de fierbere.

val
val 13 sep 2010, 19:57

ceea ce se anuntase, lena,  a fi ceva ivit din pasiune, si prin asta reusit, pare ca esueaza  in lamentabila lipsa de subtilitate a comercialului de duzina.

mai astept doua retete si, in eventualitatea ca lucrurile nu se indreapta, ma mut la concurenta.

lena
Elena (lena) 13 sep 2010, 20:11

Val, mult succes si iti sugerez sa te muti la concurenta, nimeni nu poate sa-mi dicteze ce retete postez pe site. Nu am castigat eu personal nici un ban din aceste produse, doar ca mi se par interesante ca pentru o gospodina normala si moderna - plus ca acele produse pe care le ofer prin concurs le "achit" prin sustinerea reprezentantilor Tupperware, prin a face cunoscute produsele si modul lor de utilizare. Asta nu inseamna ca voi trebuie le cumparati si mi se pare inutila aceasta discutie.

Deci, daca mai primesc personal de la tine inca un astfel de comentariu, promit ca pun restrictie la contul tau si la IP. Este site-ul meu personal, nu castig nici pentru ciorapi din el, se tine doar pe interesul meu pentru bucatarie - si daca incepe cineva sa se tina destept, pur si simplu va rog sa nu mai reveniti pe site. Am si eu limite la rabdare.

Oricum planificam sa pun alte retete zilele astea, am tot lucrat la ele zilele trecute. DAR, voi mai pune si retete Tupperware, daca nu iti place esti libera sa pleci, nimeni nu te tine.

Lavi
Lavi 13 sep 2010, 20:44

bravo Lena!

mi-as dori sa gatesti ceva mai complicat in aceste oale..........ceva cu sos, nu stiu, zic si eu - pentru acest comentariu as dori sa nu-mi dai puncte, multumesc!

lena
Elena (lena) 13 sep 2010, 21:03

Multumesc Lavi pt sustinere, din pacate eu nu le am, am pus reteta care am vazut la Cooking Show, cred ca au si retete cu sos, ramane pe viitor de explorat. Te pup.

lena
Elena (lena) 13 sep 2010, 21:07

Si Lavi, iti voi lasa punctele pt comentariul acesta, am avut nevoie cineva sa ma sustina - sincer acum numai a retete nu-mi este, dar am zis sa ma tin de treaba si sa nu ma gandesc ca am puiul bolnav

Crista
Cristina Sabau (Crista) 13 sep 2010, 21:23

multa sanatate "puiului tau " ! si lena ..nu baga in seama toate comentariile ...sunt tot felul de oameni .... oricum noi asteptam retete noi cu produsele tupperware!

Crista
Cristina Sabau (Crista) 13 sep 2010, 21:23

DEVIN DIN CE IN CE MAI INTERESANTE !!!!

MariaP
MariaP 13 sep 2010, 21:54

Multumesc, Lena! Le astept cu nerabdare!

Imi pare rau ca al tau pui drag nu se simte bine si daca el nu e bine, e clar ca nici tu nu esti bine. Multa sanatate gagalicei tale, iar tie rabdare si putere sa treci peste asta!  O sa fie bine!

In legatura cu comentariul semnat de Val, nu cred ca merita sa-l pui la suflet! Viata e prea scurta ca s-o risipim cu astfel de lucruri...

Cu cele mai bune ganduri,

Maria

lena
Elena (lena) 13 sep 2010, 21:56

Multumesc mult de tot! Apreciez sustinerea voastra!

theo
theo 14 sep 2010, 00:46

sănătate multă ție și puiuțului tău.rețeta e ușoară, gustoasă, dar cine nu-și permite să cumpere aceste produse poate încerca și vasele obișnuite;deși ar fi minunat dacă am reuși să ne modernizăm bucătăria.poate câștigăm la concursul tău! sper din tot suflețelul meu...

Nota mea pentru reteta:
maya28
maya28 14 sep 2010, 15:27

Interesant!!

Emma
Emma 14 sep 2010, 15:37

Lena, ii doresc sanatate celui mic si intregii tale familii. Nu am vrut decat sa-ti spun ca-ti multumesc pentru ca existi alaturi de noi si ca nu trebuie sa te necajesti pentru lucruri nesemnificative cum ar fi un comentariu.
(Desigur ca nu doresc puncte pentru acest comentariu)

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 14 sep 2010, 23:25

vai ce bine arata  aceasta reteta sigurat e gustoasa!!!!!      si multa sanatate puiului tau!!

ambatz84
Oana Cristina (ambatz84) 15 sep 2010, 17:24

Cred ca reteta este ok si la cuptorul cu abur.

Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 21:42

Fara sa exagerez: GENIAL! Pentru o femeie ocupata ca mine este solutia perfecta!

Poza mea pentru reteta:
Ignat Cica
Ignat Cica 14 feb 2014, 15:07

Am si eu 10 sau 12 vase tupperware(de acum 10 ani ).Am vasul pentru cozonac in care pregatesc si paine.Pentru mine este vasul minune.Nu framant deloc si creste f.f bine si pufos.In alte vase asez mancarea gatita la frigider, pe care o pot consuma si dupa o saptamana deoarece se pastreaza ca si cum atunci ar fi fost pregatita.Sunt f .bune vasele.Merita ca la fiecare salar sa poti achizitiona un produs.Multumim pentru retete.Vasele le-am cumparat la o prezentare in P.Neamt.