Verdeață la congelator
O soluție perfectă pentru zilele de iarnă și atunci când nu ai timp să mergi la piață - verdeață la congelator - și aici poate fi orice verdeață vă place: pătrunjel, mărar, leuștean, frunze de țelină, mentă, busuioc, etc.
Metoda o folosesc de vreo 4 ani, după câteva sezoane de teste cred că asta ar fi și una mai optimă - ambalez verdeața în porții exact cât îmi trebuie pentru o mâncare, celelalte punguțe nu se usucă sau se zvântă.
Da, am fost rugată să menționez că la această rețetă, la instrumente, este nevoie de 1 bucată soț pentru vidat și legat pungile :)
Ingrediente
●
Patrunjel verde
10 legaturi
adică 10 legături, fiecare legătură vine exact pentru a prepara o mâncare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pătrunjelul se pune în apă rece și se lasă 10-15 minute.
Pas 2
Apoi se spală bine în 2-3 ape și se lasă să se zvânteze bine.
Pas 3
În continuare se taie mărunt, sau cum vă place să folosiți - și se pune într-un bol mai mare.
Pas 4
În fiecare pungă mică puneți câte o mână de verdeață - cam cât vă trebuie la o mâncare.
Pas 5
După ce ați completat pungile începeți să le presați puțin (ca să le faceți mai compacte și să scoateți aerul).
Pas 6
După asta se leagă și uitați aici mulțimea de pungi gata vidate și pregătite pentru congelare.
Pas 7
Și ultima etapă - puneți toate aceste pungi portionate într-o pungă mai mare și mai groasă de congelator - nu uitați să scrieți ce fel de verdeață ați pus și anul.
Băgați la congelator și iarna sigur le găsiți - vă amintiți de fabula cu Greierașul și Furnica :)
Când faceți vreo mâncare luați câte o pungă, și puneți verdeața direct în mâncare, fără a o decongela dinainte.
Poftă Bună!
Cantitate:
10 buc
(10 punguțe)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)