Verdeață la congelator

Verdeață la congelator

O soluție perfectă pentru zilele de iarnă și atunci când nu ai timp să mergi la piață - verdeață la congelator - și aici poate fi orice verdeață vă place: pătrunjel, mărar, leuștean, frunze de țelină, mentă, busuioc, etc.

Metoda o folosesc de vreo 4 ani, după câteva sezoane de teste cred că asta ar fi și una mai optimă - ambalez verdeața în porții exact cât îmi trebuie pentru o mâncare, celelalte punguțe nu se usucă sau se zvântă.

Da, am fost rugată să menționez că la această rețetă, la instrumente, este nevoie de 1 bucată soț pentru vidat și legat pungile :)

Ingrediente

Patrunjel verde
10 legaturi
adică 10 legături, fiecare legătură vine exact pentru a prepara o mâncare

Pasi de urmat

Pas 1

Pătrunjelul se pune în apă rece și se lasă 10-15 minute.

Verdeață la congelator - Pas 1
Pas 2

Apoi se spală bine în 2-3 ape și se lasă să se zvânteze bine.

Verdeață la congelator - Pas 2
Pas 3

În continuare se taie mărunt, sau cum vă place să folosiți - și se pune într-un bol mai mare.

Verdeață la congelator - Pas 3
Pas 4

În fiecare pungă mică puneți câte o mână de verdeață - cam cât vă trebuie la o mâncare.

Verdeață la congelator - Pas 4
Pas 5

După ce ați completat pungile începeți să le presați puțin (ca să le faceți mai compacte și să scoateți aerul).

Verdeață la congelator - Pas 5
Pas 6

După asta se leagă și uitați aici mulțimea de pungi gata vidate și pregătite pentru congelare.

Verdeață la congelator - Pas 6
Pas 7

Și ultima etapă - puneți toate aceste pungi portionate într-o pungă mai mare și mai groasă de congelator - nu uitați să scrieți ce fel de verdeață ați pus și anul.

Băgați la congelator și iarna sigur le găsiți - vă amintiți de fabula cu Greierașul și Furnica :)

Când faceți vreo mâncare luați câte o pungă, și puneți verdeața direct în mâncare, fără a o decongela dinainte.

Poftă Bună!

Verdeață la congelator - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10 punguțe)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 23 May 2016, 12:57

Eu tot congelez dupa aceasta metoda, insa amestec marar cu patrujel intr-o sacosa

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 23 Feb 2015, 22:26

Scuze irachka, ca nu am raspuns mai repede. Nu, cu ceapa verde nu am facut ca nu am vazut rostul. Am facut cu frunze de : telina, leustean, tarhon, patrunjel,cimbru, marar si ghimbir ras. Eu pun si in salate,dar las sa se dezghete si sa se scurga apa. Ptr. ornat, asa presarat deasupra ca design, nu prea merge fiind umede. Odata am uitat a adaug apa in cuburi si au iesit uscate, deci puteam sa presar, dar in punga nu stateau cuburi.

irachka
irachka 19 Feb 2015, 13:47

Imi place mult ideea ta tiki, dar as avea 2 intrebari:

- poti sa utilizezi cuburile si la salata , sa le dezgheti sau sunt bune doar pentru ciorbe si sosuri fierbinti?

- ati incercat sa faceti cubulete cu ceapa verde tocata marunt? 

timotei
timotei 29 Aug 2014, 09:55

Am ascultato pe tiki si am facut cum face ea,imi place idea 

Poza mea pentru reteta:
nusica
nusica 19 Jul 2011, 18:55

asa am procedat si eu si am pus o hartie inauntru cu ce contine punga,pe care,hartie nu am mai vazut ce scrie iarna,in asa fel ca nu prea stiu ce verdeturi pun la mancare,marar, patrunjel,leustean,spanac,dar...sunt verdeturi

lena
Elena (lena) 19 Jul 2011, 16:03

Ioananic, nu am conservat conopida - dar stiam ca trebuie s-o oparesti putin inainte de congelare, la fel si cu fasolea verde si galbena.

andreisita1980
andreisita1980 19 Jul 2011, 15:58

Folosesc si eu aceasta metoda de vreo 5 ani ( patrunjel-mai mult, si cate putin telina si leustean). Am pus in pungi mici, dar acum asez intr o punga mai mult cat ptr 5-6 "portii", iar cand imi trebuie iau cu lingura cat am nevoie.

Spor la "adunat" si "conservat"!

ioananic
ioananic 19 Jul 2011, 15:40

Lena, se poate congela astfel si conopida?

lena
Elena (lena) 19 Jul 2011, 14:51

Asa-i Elena, la fel fac si eu cu morcovii/pastarnacul - ma gandeam sa le pun si pe astea pe site - pt cine nu stie - intr-adevar foarte comod si repede iarna sa faci ciorba.

Elena.M
Elena (Elena.M) 19 Jul 2011, 14:49

Asa procedez si eu cu verdeturile dar si cu unele legume cum ar fi morcov,telina,pastrnac gata taiat cubulete,gata de pus in mancare.De obicei procedez pe timp de iarna asa cu radacinoasele pt ca nu tot timpul am in frigider morcov,pastranac,etc si asa imi vine  f.repede mai ales la ciorbe.Imi usureaza munca in bucatarie.O idee buna pt gospodinele care inca nu au descoperit aceasta metoda.va pup.

Arata toate comentariile