Ingrediente
●
Ardei gras
2 kg
puteti umple si dovlecei, vinete, rosii, varza
●
Carne tocata de pui
1 kg
sau curcan
●
Pasta de tomate
2 linguri
●
Suc de rosii
500 ml
adica bulion din ala mai lichid de rosii, de casa sau din comert
●
Conopida
1 buc
una de marime medie
●
Sare,piper
1 lingurita
si alte mirodenii preferate - eu am mai pus patrunjel uscat si boia dulce
●
Patrunjel verde
3 linguri
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ceapa se taie cubulete marunte, morcovul se da prin razatoare.
Se calesc putin un ulei - nu mai mult de 5 minute - se adauga pasta de rosii si se lasa la o parte.
Pas 2
Conopida se marunteste putin in robot sau cu cutitul - eu am facut-o cam de marimea orezului.
Se adauga la legumele din tigaie, tot acolo puneti si carnea tocata.
Pas 3
Potriviti de sare, piper si alte mirodenii.
Pas 4
Amestecati bine si avem umplutura gata.
Pas 5
Ardeii curatati de cotor(puteti optional si sa-i opariti un pic in apa), se umple cu amestecul pregatit.
Se aranjeaza intr-o tava de cuptor adanca si se toarna peste ei bulionul de rosii.
Pas 6
Presarati totul cu patrunjel tocat si putina sare.
Pas 7
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o dati la cuptor preincalzit la 180 grade pentru o ora si jumate.
Pas 8
Ultimele 15 minute puteti scoate folia de deasupra.
Pas 9
Serviti ardeii cu iaurt sau smantana si sosul de rosii din tava.
Ca idee - in reteta am incercat sa inlocuiesc conopida cu dovlecei si alte legume, dar n-a fost la fel de gustos.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)