Ardei umpluti (varianta dietetica)

Ardei umpluti (varianta dietetica)

Aceasta reteta de ardei am improvizat-o din nevoia de a scoate excesul de carbohidrati si grasimi din alimentatia noastra, in plus sa consumam cumva mai gutos conopida. M-am gandit eu, pornind de la ideea de couscous raw din conopida, poate sa fie buna conopida si in loc de orez, pentru sarmale si ardei.

Asa am descoperit ca este nu doar bun, dar foarte gustos si sanatos - ardeii sunt parca si mai deliciosi, nu se simte deloc ca lipseste orezul acolo, conopida face umplutura mai gustoasa si frageda. Carnea am folosit anume la aceasta reteta, de curcan, dar merge foarte bine si pui sau orice alta va place - bineinteles sa nu fie grasa.

Ingrediente

Ardei gras
2 kg
puteti umple si dovlecei, vinete, rosii, varza
Carne tocata de pui
1 kg
sau curcan
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Suc de rosii
500 ml
adica bulion din ala mai lichid de rosii, de casa sau din comert
Conopida
1 buc
una de marime medie
Sare,piper
1 lingurite
si alte mirodenii preferate - eu am mai pus patrunjel uscat si boia dulce
Patrunjel verde
3 linguri
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Ceapa se taie cubulete marunte, morcovul se da prin razatoare.

Se calesc putin un ulei - nu mai mult de 5 minute - se adauga pasta de rosii si se lasa la o parte.

2

Conopida se marunteste putin in robot sau cu cutitul - eu am facut-o cam de marimea orezului.

Se adauga la legumele din tigaie, tot acolo puneti si carnea tocata.

3

Potriviti de sare, piper si alte mirodenii.

4

Amestecati bine si avem umplutura gata.

5

Ardeii curatati de cotor(puteti optional si sa-i opariti un pic in apa), se umple cu amestecul pregatit.

Se aranjeaza intr-o tava de cuptor adanca si se toarna peste ei bulionul de rosii.

6

Presarati totul cu patrunjel tocat si putina sare.

7

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o dati la cuptor preincalzit la 180 grade pentru o ora si jumate.

8

Ultimele 15 minute puteti scoate folia de deasupra.

9

Serviti ardeii cu iaurt sau smantana si sosul de rosii din tava.

Ca idee - in reteta am incercat sa inlocuiesc conopida cu dovlecei si alte legume, dar n-a fost la fel de gustos.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (7-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Ela - Mia
Dana (Ela - Mia) 24 iun 2014, 21:24

Gustos si sanatos ! Merita preparat !

Nota mea pentru reteta:
madalina21
madalina21 30 iun 2014, 10:44

Facut si mancat. Singurul lucru pe care l.am adaugat a fost orezul .

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 06 iul 2014, 14:51

Da, da, da. Foarte buni acesti ardei. Sa tot mananci. Am postat si conopida ca sa fiu credibila,ca numai dupa ardeii gata, nu-ti dadeai seama ce contin. Ceeace mi s-a parut a fost ca nu sunt asa "legati",adica taind, compozitia se imprastia, intelegeti ce vreau sa zic. Ma gandesc ca orezul umflandu-se si continand acel amidon e mai lipicios. Dar nimic deranjant. Am umplut si cativa dovlecei (cel din mijloc) si fiind si la cuptor (eu am facut in cratita cu capac) au fost nemaipomenita. Multumesc din nou. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 19 iul 2014, 16:26

la fiert pot sa-i pun oare, sau e mai gustos la cuptor? multumesc

lena
Elena (lena) Daniela B. 20 iul 2014, 07:55

Este mult mai gustos la cuptor, bineinteles - nu sunt asa aposi si au gust de copt nu de fiert.

Daniela B.
Daniela B. 22 iul 2014, 10:46

multumesc pentru receta, i-am pus la cuptor pina la urma, am citi comentul lui Tiki si a metionat ca nu sunt legati, asa ca am pus si ou ca sa se lege,au fost tare gustosi si si sigur ca o sa mai fac, va multumesc mult!