Verdeata la congelator
O solutie perfecta pentru zilele de iarna si atunci cand nu ai timp sa mergi la piata - verdeata la congelator - si aici poate fi orice verdeata va place: patrunjel, marar, leustean, frunze de telina, menta, busuioc, etc.
Metoda o folosesc de vreo 4 ani, dupa cateva sezoane de teste cred ca asta ar fi si una mai optima - ambalez verdeata in portii exact cat imi trebuie pentru o mancare, celelalte pungute nu se usuca sau se zvanta.
Da, am fost rugata sa mentionez ca la aceasta reteta, la instrumente, este nevoie de 1 bucata sot pentru vidat si legat pungile :)
Ingrediente
●
Patrunjel verde
10 legaturi
adica 10 legaturi, fiecare legatura vine exact pentru a prepara o mancare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Patrujelul se pune in apa rece si se lasa 10-15 minute.
Pas 2
Apoi se spala bine in 2-3 ape si se lasa sa se zvanteze bine.
Pas 3
In continuare se taie marunt, sau cum va place sa folositi - si se pune intr-un bol mai mare.
Pas 4
In fiecare punga mica puneti cate o mana de verdeata - cam cat va trebuie la o mancare.
Pas 5
Dupa ce ati completat pungile incepeti sa le presati putin(ca sa le faceti mai compacte si sa scoateti aerul).
Pas 6
Dupa asta se leaga si uitati aici multimea de pungi gata vidate si pregatite pentru congelare.
Pas 7
Si ultima etapa - puneti toate aceste pungi portionate intr-o punga mai mare si mai groasa de congelator - nu uitati sa scrieti ce fel de verdeata ati pus si anul.
Bagati la congelator si iarna sigur le gasiti - va amintiti de fabula cu Greierasul si Furnica :)
Cand faceti vreo mancare luati cate o punga, si puneti verdeata direct in mancare, fara a o decongela dinainte.
Pofta Buna!
Cantitate:
10 buc
(10 pungute)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)