Verdeață la congelator

Verdeață la congelator

O soluție perfectă pentru zilele de iarnă și atunci când nu ai timp să mergi la piață - verdeață la congelator - și aici poate fi orice verdeață vă place: pătrunjel, mărar, leuștean, frunze de țelină, mentă, busuioc, etc.

Metoda o folosesc de vreo 4 ani, după câteva sezoane de teste cred că asta ar fi și una mai optimă - ambalez verdeața în porții exact cât îmi trebuie pentru o mâncare, celelalte punguțe nu se usucă sau se zvântă.

Da, am fost rugată să menționez că la această rețetă, la instrumente, este nevoie de 1 bucată soț pentru vidat și legat pungile :)

Ingrediente

Pătrunjel verde
10 legaturi
adică 10 legături, fiecare legătură vine exact pentru a prepara o mâncare

Pași de urmat

Pas 1

Pătrunjelul se pune în apă rece și se lasă 10-15 minute.

Verdeață la congelator - Pas 1
Pas 2

Apoi se spală bine în 2-3 ape și se lasă să se zvânteze bine.

Verdeață la congelator - Pas 2
Pas 3

În continuare se taie mărunt, sau cum vă place să folosiți - și se pune într-un bol mai mare.

Verdeață la congelator - Pas 3
Pas 4

În fiecare pungă mică puneți câte o mână de verdeață - cam cât vă trebuie la o mâncare.

Verdeață la congelator - Pas 4
Pas 5

După ce ați completat pungile începeți să le presați puțin (ca să le faceți mai compacte și să scoateți aerul).

Verdeață la congelator - Pas 5
Pas 6

După asta se leagă și uitați aici mulțimea de pungi gata vidate și pregătite pentru congelare.

Verdeață la congelator - Pas 6
Pas 7

Și ultima etapă - puneți toate aceste pungi portionate într-o pungă mai mare și mai groasă de congelator - nu uitați să scrieți ce fel de verdeață ați pus și anul.

Băgați la congelator și iarna sigur le găsiți - vă amintiți de fabula cu Greierașul și Furnica :)

Când faceți vreo mâncare luați câte o pungă, și puneți verdeața direct în mâncare, fără a o decongela dinainte.

Poftă Bună!

Verdeață la congelator - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10 punguțe)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 19 Jul 2011, 14:49

Asa procedez si eu cu verdeturile dar si cu unele legume cum ar fi morcov,telina,pastrnac gata taiat cubulete,gata de pus in mancare.De obicei procedez pe timp de iarna asa cu radacinoasele pt ca nu tot timpul am in frigider morcov,pastranac,etc si asa imi vine  f.repede mai ales la ciorbe.Imi usureaza munca in bucatarie.O idee buna pt gospodinele care inca nu au descoperit aceasta metoda.va pup.

lena
Elena (lena) 19 Jul 2011, 14:51

Asa-i Elena, la fel fac si eu cu morcovii/pastarnacul - ma gandeam sa le pun si pe astea pe site - pt cine nu stie - intr-adevar foarte comod si repede iarna sa faci ciorba.

ioananic
ioananic 19 Jul 2011, 15:40

Lena, se poate congela astfel si conopida?

andreisita1980
andreisita1980 19 Jul 2011, 15:58

Folosesc si eu aceasta metoda de vreo 5 ani ( patrunjel-mai mult, si cate putin telina si leustean). Am pus in pungi mici, dar acum asez intr o punga mai mult cat ptr 5-6 "portii", iar cand imi trebuie iau cu lingura cat am nevoie.

Spor la "adunat" si "conservat"!

lena
Elena (lena) 19 Jul 2011, 16:03

Ioananic, nu am conservat conopida - dar stiam ca trebuie s-o oparesti putin inainte de congelare, la fel si cu fasolea verde si galbena.

nusica
nusica 19 Jul 2011, 18:55

asa am procedat si eu si am pus o hartie inauntru cu ce contine punga,pe care,hartie nu am mai vazut ce scrie iarna,in asa fel ca nu prea stiu ce verdeturi pun la mancare,marar, patrunjel,leustean,spanac,dar...sunt verdeturi

Ionela A
Ionela A 19 Jul 2011, 19:25

Cu verdeata si eu procedez la fel. Dar la radacinoase .... pun la borcane un amestec de morcov, pastarnac, telina, ardei, date pe razatoare si taiate cubulete(la ardei), cu putina sare .... le las pana a doua zi .. isi mai lasa ceva zeama ... apoi mai pun .... pana le umplu bine. Apoi pun capacele la borcane si le fierb cam 20 minute intr-o cratita mare cu apa. Cand deschid un borcan il folosesc la 2 feluri de mancare. Iarna dupa Craciun este excelenta o ciorbita de legume !!!! Daca stii si alte metode te rog mult sa le pui pe site. Pupici, Ionela.

tatinela
tatinela 23 May 2013, 23:21

eu pun la inghetat tot aparte-leustean,marar,patrunjel,cimbru,cozi de ceapa si tot ce se poate de pus...conopida tot se pastreaza ft bine la inghetat,fara nici un fel de oparit,pastaile in schimb se oparesc intii!!!

tiki
tiki 07 Jun 2013, 11:25

Buna.Sa va spun eu cum fac: ce frunze vreau,le spal,le toc marunt si le pun cu lingurita asa umede in tava aceea ptr.cuburi de gheata. Si in ziua urmatoare sau cand sunt inghetate,le scot intr-o punga si le bag in congelator,bine-nteles scriu pe o eticheta ce este.Si cand am nevoie bag 2-3 cuburi care se desprind f.usor unele de altele. E asa simplu iarna.....pa,pa

timotei
timotei 26 Aug 2014, 06:44

Da buna idee ai dat tiki, fac si eu mîne asa, am cumparat marar si patrunjel  si chear am timp sa ma jok cu ele

tiki
tiki 26 Aug 2014, 07:31

E f. simplu timotei.Dupa ce pui cu lingurita frunzele in cuburi,eu nu le prea umplu bine, ca poate nu am nevoie de 1 cub plin (mai pun in supa fierbinte in farfuria fiecaruia asa inghetat si sa fie mai mici) sau daca am nevoie pun 3-4 cuburi, depinde,deci dupa ce pui frunzele pune cu lingurita putina apa sa fie ude bine frunzele sa aiba ce ingheta. Simplu tare. Eu am pus si cateva de telina si leustean, si ghimbir ras...de toate. Succes.

Colibri
Colibri tiki 19 Sep 2016, 16:10

Buna, Tiki! Prin mesajul tau mi-ai confirmat ca pot congela asa si ghimbirul ras/ Multumesc! :)

timotei
timotei 29 Aug 2014, 09:55

Am ascultato pe tiki si am facut cum face ea,imi place idea 

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 30 Aug 2014, 09:59

Da, ma bucur timotei si ai vazut ce simplu e. Paaaaaaaaa.

timotei
timotei 01 Sep 2014, 22:43

 Chea e simplu ,eu am forme de mai multe feluri,acele rotunde sunt mici poti sa le pui chear in farfuria cu supa.Eu aveam tare mult de taiat cu cutitul si cum in ziua acea am facut si cozonac , gem prune am copt piine neavind timp am pus totul la blender si am facut marunt , ca mai am si "alergegi " la verdeturi ,da asa  marunt numai au timp sa pescuiasca verdeturile din supa

irachka
irachka 19 Feb 2015, 13:47

Imi place mult ideea ta tiki, dar as avea 2 intrebari:

- poti sa utilizezi cuburile si la salata , sa le dezgheti sau sunt bune doar pentru ciorbe si sosuri fierbinti?

- ati incercat sa faceti cubulete cu ceapa verde tocata marunt? 

tiki
tiki 23 Feb 2015, 22:26

Scuze irachka, ca nu am raspuns mai repede. Nu, cu ceapa verde nu am facut ca nu am vazut rostul. Am facut cu frunze de : telina, leustean, tarhon, patrunjel,cimbru, marar si ghimbir ras. Eu pun si in salate,dar las sa se dezghete si sa se scurga apa. Ptr. ornat, asa presarat deasupra ca design, nu prea merge fiind umede. Odata am uitat a adaug apa in cuburi si au iesit uscate, deci puteam sa presar, dar in punga nu stateau cuburi.

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 23 May 2016, 12:57

Eu tot congelez dupa aceasta metoda, insa amestec marar cu patrujel intr-o sacosa

Nota mea pentru rețetă: