Musaca de dovlecei cu carne si cascaval

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval

Inca o reteta cu dovlecei la indemana oricui, delicioasa, rapida si sanatoasa. Este o mancare satioasa, dar in acelasi timp nu grea datorita dovleceilor(neprajiti dinainte), puteti face aceasta musaca de dovlecei combinata cu carne tocata de pui, curcan, porc, vita sau amestecul preferat.

Foarte faina metoda si rapida, nu trebuie semipreparati din timp dovleceii, vor lasa putina zeama dar nu incurca, chiar face musacaua mai frageda. Inca un mare plus este faptul ca nu contine faina de nici un fel, doar oua, smantana si putin cascaval deasupra pentru crusta(puteti renunta la el fara grija), deci este si dietetica. Eu o fac cu mare incredere pentru regimul low-carb, este buna la fel si pentru cei care au probleme cu mancarea prajita.

Deasupra se pot pune felii de rosii mari, dar eu am avut o recolta impresionanta de rosii cherry in gradina si le folosesc cu spor la tot felul de mancaruri, congelate(rosii congelate dupa metoda de aici) sau proaspete.

Ingrediente

Dovlecei
1 kg
am in vedere cantitate neta - curatati de coaja si seminte, daca sunt mai batrani
Carne tocata
500 g
oricare preferati - pui, curcan, porc, vita, etc
Ardei gras
1 buc
Ceapa
1 buc
Rosii
4 buc
sau inlocuiti cu rosii cherry intregi, ca la mine
Oua
4 buc
Smantana
250 ml
puteti folosi smantana dulce, fermentata si cu oricare procent de grasime
Cascaval
150 g
il puteti omite daca nu va place sau nu aveti voie
Patrunjel tocat
2 linguri
Sare
1 lingura
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Ulei
50 ml
sau unt

Pasi de urmat

Pas 1

In primul rand spalati si pregatiti dovleceii.

Eu am avut cativa mai batrani, i-am curatat de coaja si seminte(cu o lingura este simplu). Important la final sa fie o cantitate aproximativa de 1kg.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 1
Pas 2

Apoi le taiati cubulete de marime medie, cam 1x1cm, si puneti intr-un bol mare.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 2
Pas 3

Peste dovlecei adaugati ardeiul taiat cubulete si patrunjelul tocat marunt.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 3
Pas 4

Ceapa se toaca cubulete si o puneti la calit in putin ulei.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 4
Pas 5

Cand se rumeneste adaugati in tigaie si carnea tocata, amestecati bine.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 5
Pas 6

Continuati sa amestecati periodic pana carnea nu mai are zeama si incepe sa se rumeneasca.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 6
Pas 7

O puneti peste dovleceii, ardeiul si patrunjelul din bolul mare.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 7
Pas 8

Amestecati bine toata compozitia, potriviti de sare si piper tot aici.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 8
Pas 9

Acum mutati totul intr-o tava de cuptor adanca.

A mea a fost una mai mare, ovala si de sticla, in plus este estetic s-o servesti chiar asa direct pe masa.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 9
Pas 10

Deasupra puneti rondele de rosii sau rosii cherry.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 10
Pas 11

Intr-un bol mic ametecati ouale cu smantana, putina sare si piper.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 11
Pas 12

Turnati uniform acest amestec peste legumele si carnea din tava. Un pic mai scuturati tava sa se distribuie peste tot.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 12
Pas 13

Acum puneti cascavalul ras deasupra.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 13
Pas 14

Acoperiti tava cu capac sau folie si o puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 14
Pas 15

Dupa cuptor recomand s-o lasati vreo 30 de minute, sa se racoreasca si aseze inainte de servire.

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 15
Pas 16

Si o sectiune, foarte fresh, frageda si delicioasa, o puteti servi cu salata sau orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2400 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

eduardu
Eduardu (eduardu) 22 Sep 2018, 11:30

Musacaua mea de dovlecei nu prea e cu dovlecei,am pus cartofi cruzi dar m-a incantat foarte mult ideea de smantana cu oua turnata deasupra si rosii cherry! Sigur voi face si cu dovlecel,asa ca la carte si revin cu impresii.na,recolta mea de dovlecei nu a fost asa bogata anul acesta...

Poza mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 23 Sep 2018, 08:56

Am preparat ieri la prânz aceasta musaca. Este delicioasa, a mâncat și cea mica a mea, care nu prea este fan dovlecei:)

Spor la rețete, Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 12 Oct 2018, 21:02

Musacaua mea e in rola, astept cu nerabdare sa vad ce o sa iasa. Multumesc de receta❤️

Poza mea pentru reteta:
irachka
irachka 13 Oct 2018, 22:05

Am uitat nota!

Nota mea pentru reteta:
SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 18 May 2019, 23:43

Am dat lovitura, foarte apreciata, am reusit sa asezonez bine si s.au lins farfuriile. Multumesc Lena.

Nota mea pentru reteta:
Florin
Florin 10 Apr 2020, 16:22

Cred ca m-am descurcat :D

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ConstantinBulau489
Constantin Bulau (ConstantinBulau489) 18 Oct 2020, 22:16

A ieșit super buna .!!!

Mulțumesc pentru rețeta , foarte , foarte buna.!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: