Musaca de dovlecei cu carne si cascaval

Musaca de dovlecei cu carne si cascaval

Inca o reteta cu dovlecei la indemana oricui, delicioasa, rapida si sanatoasa. Este o mancare satioasa, dar in acelasi timp nu grea datorita dovleceilor(neprajiti dinainte), puteti face aceasta musaca de dovlecei combinata cu carne tocata de pui, curcan, porc, vita sau amestecul preferat.

Foarte faina metoda si rapida, nu trebuie semipreparati din timp dovleceii, vor lasa putina zeama dar nu incurca, chiar face musacaua mai frageda. Inca un mare plus este faptul ca nu contine faina de nici un fel, doar oua, smantana si putin cascaval deasupra pentru crusta(puteti renunta la el fara grija), deci este si dietetica. Eu o fac cu mare incredere pentru regimul low-carb, este buna la fel si pentru cei care au probleme cu mancarea prajita.

Deasupra se pot pune felii de rosii mari, dar eu am avut o recolta impresionanta de rosii cherry in gradina si le folosesc cu spor la tot felul de mancaruri, congelate(rosii congelate dupa metoda de aici) sau proaspete.

Ingrediente

Dovlecei
1 kg
am in vedere cantitate neta - curatati de coaja si seminte, daca sunt mai batrani
Carne tocata
500 g
oricare preferati - pui, curcan, porc, vita, etc
Ardei gras
1 buc
Ceapa
1 buc
Rosii
4 buc
sau inlocuiti cu rosii cherry intregi, ca la mine
Oua
4 buc
Smantana
250 ml
puteti folosi smantana dulce, fermentata si cu oricare procent de grasime
Cascaval
150 g
il puteti omite daca nu va place sau nu aveti voie
Patrunjel tocat
2 linguri
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Ulei
50 ml
sau unt

Pasi de urmat

1

In primul rand spalati si pregatiti dovleceii.

Eu am avut cativa mai batrani, i-am curatat de coaja si seminte(cu o lingura este simplu). Important la final sa fie o cantitate aproximativa de 1kg.

2

Apoi le taiati cubulete de marime medie, cam 1x1cm, si puneti intr-un bol mare.

3

Peste dovlecei adaugati ardeiul taiat cubulete si patrunjelul tocat marunt.

4

Ceapa se toaca cubulete si o puneti la calit in putin ulei.

5

Cand se rumeneste adaugati in tigaie si carnea tocata, amestecati bine.

6

Continuati sa amestecati periodic pana carnea nu mai are zeama si incepe sa se rumeneasca.

7

O puneti peste dovleceii, ardeiul si patrunjelul din bolul mare.

8

Amestecati bine toata compozitia, potriviti de sare si piper tot aici.

9

Acum mutati totul intr-o tava de cuptor adanca.

A mea a fost una mai mare, ovala si de sticla, in plus este estetic s-o servesti chiar asa direct pe masa.

10

Deasupra puneti rondele de rosii sau rosii cherry.

11

Intr-un bol mic ametecati ouale cu smantana, putina sare si piper.

12

Turnati uniform acest amestec peste legumele si carnea din tava. Un pic mai scuturati tava sa se distribuie peste tot.

13

Acum puneti cascavalul ras deasupra.

14

Acoperiti tava cu capac sau folie si o puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora.

15

Dupa cuptor recomand s-o lasati vreo 30 de minute, sa se racoreasca si aseze inainte de servire.

16

Si o sectiune, foarte fresh, frageda si delicioasa, o puteti servi cu salata sau orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2400 grame (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

eduardu
Eduardu (eduardu) 22 sep 2018, 11:30

Musacaua mea de dovlecei nu prea e cu dovlecei,am pus cartofi cruzi dar m-a incantat foarte mult ideea de smantana cu oua turnata deasupra si rosii cherry! Sigur voi face si cu dovlecel,asa ca la carte si revin cu impresii.na,recolta mea de dovlecei nu a fost asa bogata anul acesta...

Poza mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 23 sep 2018, 08:56

Am preparat ieri la prânz aceasta musaca. Este delicioasa, a mâncat și cea mica a mea, care nu prea este fan dovlecei:)

Spor la rețete, Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 12 oct 2018, 21:02

Musacaua mea e in rola, astept cu nerabdare sa vad ce o sa iasa. Multumesc de receta❤️

Poza mea pentru reteta:
irachka
irachka 13 oct 2018, 22:05

Am uitat nota!

Nota mea pentru reteta: