Încă o rețetă cu dovlecei la îndemâna oricui, delicioasă, rapidă și sănătoasă. Este o mâncare sățioasă, dar în același timp nu grea datorită dovleceilor (neprăjiți dinainte), puteți face această musaca de dovlecei combinată cu carne tocată de pui, curcan, porc, vită sau amestecul preferat.
Foarte faină metodă și rapidă, nu trebuie semipreparați din timp dovleceii, vor lăsa puțină zeamă dar nu încurcă, chiar face musacaua mai fragedă. Încă un mare plus este faptul că nu conține făină de nici un fel, doar ouă, smântână și puțin cașcaval deasupra pentru crustă (puteți renunța la el fără grijă), deci este și dietetică. Eu o fac cu mare încredere pentru regimul low-carb, este bună la fel și pentru cei care au probleme cu mâncarea prăjită.
Deasupra se pot pune felii de roșii mari, dar eu am avut o recoltă impresionantă de roșii cherry în grădină și le folosesc cu spor la tot felul de mâncăruri, congelate (roșii congelate după metoda de aici) sau proaspete.