Salata cu ciuperci, carne de pui si oua

Salata cu ciuperci, carne de pui si oua

Este o salata cu ingrediente simple si accesibile, o combinatie care de obicei nu da gres. O singura imbunatatire la ea ar fi sa mai adaugati porumb din conserva ca sa fie mai "usoara". Mai deosebit ar fi modul ei de asamblare, mi-o placut foarte mult - arata chiar apetisant.

Semipreparate

200 g

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
Ciuperci conservate
2 buc
adica 2 borcane de 300g
Oua
5 buc
Castraveti
500 g
Salata verde
1 buc
Ceapa alba
2 buc

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala bine, se pune la fiert aproximativ 30-40 de min. Apoi se lasa la racit pe o farfurie.

2

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.

3

Cand se rumeneste usor, se adauga ciupercile scurse de apa. Se amesteca bine.

4

Lasati ciupercile 10 min sa se caleasca impreuna cu ceapa.

5

Dupa 10 min, se scoate amestecul de ciuperci si ceapa intr-un bol in care se va amesteca salata, ca sa se racoreasca.

6

Ouale se fierb tari, se lasa sa se racoreasca in apa rece, dupa care se curata.

7

Carnea se taie marunt.

8

Se adauga peste ciuperci.

9

Ouale se taie marunt si se adauga la restul ingredientelor.

10

Se adauga maioneza, se amesteca bine. Aveti grija sa nu puneti prea multa.

Cum am spus mai sus,  puteti adauga aici si porumb la conserva, sa fie mai usoara.

11

Frunzele de salata se spala bine si se aranjeaza pe o farfurie.

12

Castravetii se spala si se taie subtire de-a lungul lor.

13

In mijlocul frunzelor de salata se pune amestecul de salata. Bucatile de castraveti se aranjeaza imprejurul salatei, formand un fel de trandafir verde, sau un fel de varza :)

 

14

Asa ar trebuie sa arate varianta finala.

Este foarte buna si satioasa, recomand sa o incercati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

PetronellaBratu304
Petronella Bratu (PetronellaBratu304) 08 Nov 2016, 13:21

O voi incerca chiar acum...arata bine :-*

Katrin
Katrin 04 Dec 2015, 14:55

Ce aranjament frumos !  

alinutza1
alinutza1 08 Oct 2014, 18:52

Am testat aceasta salata ,Lena multumsc pentru retetele tale,datorita tie invat sa gatesc gustos,eu nu am avut  salata verde si am folosit castraveti dar imi plae cum a esit si asa..acum imi astept iubitul acasa cu aceasta salata.....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cornelia BB
Cornelia BB 05 Jul 2014, 07:03

Eu am pus in salata : piept de pui , ciuperci , ardei roșu si porumb . 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 Sep 2013, 21:19

Oo,acuma am intrat si vad ce am scris in urma cu aproape 3 luni. Da,e adevarat, scriind Lalena,nu imi aparea, dar fara,da. Si vad ca nu am postat salata mea. Sunt atata de impresionata de cate o reteta, cat de frumos arata. Gustul,nu-l contest,dar aspectul o  face mult mai buna. E splendida,ce ziceti ?Chiar ca trebuie pozata. Mii de multumiri.

          (Te rog sterge ce am scris in 8 iunie.Multumesc)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 28 Feb 2012, 15:24

foarte buna , a facut-o fetitza singura si a iesit asa...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 27 Jan 2012, 00:12

Ador aceste pariziene, sunt pufoase si gustoase!

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 26 Jan 2012, 23:54

Minunata salata! o voi face iara cat de curand!

Poza mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 16 Nov 2010, 14:45

Am facut salata, dar fara ceapa prajita si a iesit buna, consistenta. Data viitoare voi face o portie mai mica, deoarece ne-a ramas si nu prea-mi place ideea de a consuma oua fierte mai mult de 1 zi.

Nota mea pentru reteta:
temeaalina
Alina Moroi (temeaalina) 10 Sep 2010, 11:49

Arata super, o s-o incerc cu siguranta......

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile