Lasagna cu pui si ciuperci
In familia noastra lasagna este mancare de alint, copiii o adora si de fiecare data o savureaza fara comentarii si multe framantari la masa. Bineinteles este un mare hit reteta de lasagna clasica, dar de ceva timp ne place mult si acesta lasagna alba cu carne de pui si ciuperci. Are un gust mai fin si se prepara ceva mai repede, pentru ca nu trebuie sa asteptati mult pana se pregateste sosul Bolognese, ca la reteta clasica.
In orice reteta de lasagna sunt importante ingredientele, dar si o corecta echilibrare a straturilor cand se monteaza in tava. In functie de dimensiunea si inaltimea tavii, pot fi un pic diferite cantitatea foilor de lasagna, a sosului si umpluturii. Si incercati sa nu puneti prea multa carne, trebuie sa fie atat cat sa se combine cu sosul si foile de lasagna. Chiar daca va ramane putina umplutura, o folositi intr-o omleta, sau o mancarica cu cartofi - nu aglomerati lasagna, veti vedea in timp, cu experienta cumulata, ca am dreptate.
Semipreparate
●
2 portii
deci neaparat faceti cantitate dubla de sos alb!
Ingrediente
●
Carne de pui
500 g
pulpe dezosate sau piept de pui
●
Ciuperci conservate
200 g
adica 1 borcan mic de ciuperci in apa, sau vreo 5 ciuperci albe proaspete
●
Foi de lasagna
250 g
folosesc de obicei foi care nu necesita prefierbere - aproximativ 15 bucati in cutie
●
Cascaval
200 g
oricare preferati
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand pregatim repede carnea de pui.
Eu o tai cubulete mici si calesc in tigaie cu putin ulei.
Ma gandesc data viitoare s-o prefierb vreo ora inainte de calire(este optional), sa aiba o textura si mai interesanta lasagna.
Pas 2
Cand carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ciupercile scurse de apa si mai caliti 5 minute.
La urma potriviti de sare si piper dupa gust, bineinteles.
Pas 3
Recomand sa nu pregatiti Sosul Bechamel prea din timp - se intareste putin si il veti lucra mai greu la montare.
Deci faceti 2 portii(adica folositi 1 litru de lapte) de Sos Bechamel dupa reteta de aici.
Pas 4
Cum este gata Sosul Bechamel si carnea, ne apucam repede sa montam lasagna.
Luati o tava adanca de cuptor, aici am una de 20x30cm din sticla(de la Ikea apropo si e super utila).
Ungeti baza tavii cu 2-3 polonice de sos alb, il intindeti uniform pe toata suprafata.
Pas 5
Apoi aranjati un strat de foi de lasagna, luate asa direct din cutie daca se mentioneaza pe ea ca nu necesita prefierbere.
Pas 6
Apoi le ungeti cu 1-2 polonice de sos alb si puneti cateva linguri din umplutura de carne - toate distribuite uniform.
Pas 7
Apoi iarasi aranjati un rand foi de lasagna si tot asa - pana se umple tava, sau terminati umplutura. Aici aveti grija sa le echilibrati toate si puneti uniform, la mine de exemplu, au iesit 4 straturi de foi si 3 de umplutura cu carne si ciuperci.
Important! Ultimul strat de foi se unge doar cu sos Bechamel din abundenta, fara carne.
Pas 8
Peste acest ultim strat distribuiti uniform cascavalul dat prin razatoare.
Pas 9
O coaceti timp de 40-45 de minute la 200 de grade, dar neparat sa aveti in vedere si un timp de odihna dupa cuptor.
Imi place s-o las macar 20 de minute asa pe masa, inainte de servire, cat sa nu se intareasca cascavalul de deasupra si sa se patrunda bine toate aromele.
Pas 10
Si gata, savurati lasagna impreuna cu toata familia si neaparat cu o salata pe langa.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)