Lasagna cu pui si ciuperci

Lasagna cu pui si ciuperci

In familia noastra lasagna este mancare de alint, copiii o adora si de fiecare data o savureaza fara comentarii si multe framantari la masa. Bineinteles este un mare hit reteta de lasagna clasica, dar de ceva timp ne place mult si acesta lasagna alba cu carne de pui si ciuperci. Are un gust mai fin si se prepara ceva mai repede, pentru ca nu trebuie sa asteptati mult pana se pregateste sosul Bolognese, ca la reteta clasica.

In orice reteta de lasagna sunt importante ingredientele, dar si o corecta echilibrare a straturilor cand se monteaza in tava. In functie de dimensiunea si inaltimea tavii, pot fi un pic diferite cantitatea foilor de lasagna, a sosului si umpluturii. Si incercati sa nu puneti prea multa carne, trebuie sa fie atat cat sa se combine cu sosul si foile de lasagna. Chiar daca va ramane putina umplutura, o folositi intr-o omleta, sau o mancarica cu cartofi - nu aglomerati lasagna, veti vedea in timp, cu experienta cumulata, ca am dreptate.

Semipreparate

2 portii
deci neaparat faceti cantitate dubla de sos alb!

Ingrediente

Carne de pui
500 g
pulpe dezosate sau piept de pui
Ciuperci conservate
200 g
adica 1 borcan mic de ciuperci in apa, sau vreo 5 ciuperci albe proaspete
Foi de lasagna
250 g
folosesc de obicei foi care nu necesita prefierbere - aproximativ 15 bucati in cutie
Ulei
30 ml
Cascaval
200 g
oricare preferati
Sare
1 lingurita
Piper negru macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

In primul rand pregatim repede carnea de pui.

Eu o tai cubulete mici si calesc in tigaie cu putin ulei.

Ma gandesc data viitoare s-o prefierb vreo ora inainte de calire(este optional), sa aiba o textura si mai interesanta lasagna.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 1
Pas 2

Cand carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ciupercile scurse de apa si mai caliti 5 minute.

La urma potriviti de sare si piper dupa gust, bineinteles.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 2
Pas 3

Recomand sa nu pregatiti Sosul Bechamel prea din timp - se intareste putin si il veti lucra mai greu la montare.

Deci faceti 2 portii(adica folositi 1 litru de lapte) de Sos Bechamel dupa reteta de aici.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 3
Pas 4

Cum este gata Sosul Bechamel si carnea, ne apucam repede sa montam lasagna.

Luati o tava adanca de cuptor, aici am una de 20x30cm din sticla(de la Ikea apropo si e super utila).

Ungeti baza tavii cu 2-3 polonice de sos alb, il intindeti uniform pe toata suprafata.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 4
Pas 5

Apoi aranjati un strat de foi de lasagna, luate asa direct din cutie daca se mentioneaza pe ea ca nu necesita prefierbere.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 5
Pas 6

Apoi le ungeti cu 1-2 polonice de sos alb si puneti cateva linguri din umplutura de carne - toate distribuite uniform.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 6
Pas 7

Apoi iarasi aranjati un rand foi de lasagna si tot asa - pana se umple tava, sau terminati umplutura. Aici aveti grija sa le echilibrati toate si puneti uniform, la mine de exemplu, au iesit 4 straturi de foi si 3 de umplutura cu carne si ciuperci.

Important! Ultimul strat de foi se unge doar cu sos Bechamel din abundenta, fara carne.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 7
Pas 8

Peste acest ultim strat distribuiti uniform cascavalul dat prin razatoare.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 8
Pas 9

O coaceti timp de 40-45 de minute la 200 de grade, dar neparat sa aveti in vedere si un timp de odihna dupa cuptor.

Imi place s-o las macar 20 de minute asa pe masa, inainte de servire, cat sa nu se intareasca cascavalul de deasupra si sa se patrunda bine toate aromele.

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 9
Pas 10

Si gata, savurati lasagna impreuna cu toata familia si neaparat cu o salata pe langa.

Pofta Buna!

Lasagna cu pui si ciuperci - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Stefy3
Stefy3 31 Jan 2020, 18:24

Bună, Lena! Ce foi de lasagna ai folosit? Mulțumesc.

lena
Elena (lena) Stefy3 31 Jan 2020, 18:43

Cele cu ou de la Barilla.

AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) 31 Jan 2020, 19:09

Bună de tot! Si usor de gătit.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana Rata (AnaRata286) 31 Jan 2020, 19:24

Perfect! Sa aveti pofta buna😘

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 06 Feb 2020, 21:00

Foarte buna,voi face si eu combinatia asta pentru ca-mi place lasagna cu orice

Stefy3
Stefy3 09 Feb 2020, 11:56

Am făcut ieri lasagna,o reteta ușor de făcut și tare delicioasa :) Mulțumim, Lena!

Apropo, când ne mai vedem la un atelier de gătit?(la cel din octombrie 2016 am fost și mi-a plăcut tare mult).

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: