Ingrediente
●
Pulpe de pui
1.5 kg
puteti lua pulpe cu os sau fara, merg si niste bucatele de piept incadrate pe aici
●
Iaurt
400 g
ideal ar fi un iaurt grecesc mai gras - dar puneti de care aveti
●
Condiment Gyros
2 lingurite
●
Ulei de masline
3 linguri
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati si curatati bine carnea de pui, o puneti intr-un bol mai adanc.
Pas 3
Treceti usturoiul prin presa si il puneti peste iaurt.
Pas 4
Stoarceti tot acolo zeama de la o jumatate de lamaie.
Pas 5
Adaugati mirodeniile, sarea, uleiul de masline si piperul negru macinat.
Pas 6
Amestecati bine carnea si restul ingredientelor.
Acum puteti lasa carnea la marinat cateva ore sau chiar peste noapte. Eu o pun imediat in cuptor, de obicei suntem grabiti :)
Pas 7
Aranjati carnea intr-o tava de cuptor - recomand sa fie o tava mai larga, pulpele nu trebuie fie aglomerate prea mult, vor lasa zeama si in loc sa se coaca vor fi fierte. Asa au loc suficient si se rumenesc frumos.
Pas 8
Le tineti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 40-45 de minute sau pana se rumenesc cum va place.
Pas 9
Serviti calde cu orice garnitura va place, o salata, sau montati un Gyros grecesc cu sugestiile pe care vi le-am dat in prezentarea retetei(aveti link-urile spre retete acolo).
Este foarte buna carnea gatita asa si de fiecare data este prea putina cand o fac.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)